May 31, 2012

Homestay Pilihan di Kelantan untuk Keluarga Besar

Assalammualaikum...


Sempena cuti sekolah ni,mungkin ramai yang tercari-cari homestay terutamanya yang datang melawat Kelantan.Apa kata mencuba penginapan yang selesa dan lengkap seperti tinggal di rumah sendiri.

D'Family Homestay yang terletak di Pengkalan Chepa,Kelantan ada menyediakan penginapan homestay untuk anda terutamanya bagi keluarga yang besar,untuk menghantar anak ke universiti atau menghadiri kenduri perkahwinan.

Apa yang uniknya tentang D'Family Homestay,ianya asalnya sebuah rumah kedai,setelah diubahsuai menjadikan ianya satu penginapan yang selesa dan santai.

Kemudahan yang disediakan di D'Family Homestay:

1.Kemudahan memasak dan peralatan memasak
2.Ruang Tamu yang besar,TV dan siaran Astro
1 Bilik?
2 bilik?
Yieza, 3 bilik berkipas syiling dan
Bukan satu tetapi
2 bilik air
4. 1 Mesin Basuh
dan Peti Sejuk


D'Family Homestay yang baru beroperasi ini,dikelilingi dengan berbagai kedai.Terdapat Pasar Basah yang hanya selangkah sahaja dari penginapan dan kedai runcit bersebelahan penginapan.Tidak perlu khuatir denganmencari bahan-bahan untuk memasak.Semuanya ada di situ.

Selain itu, ianya juga berdekatan dengan mesin ATM dan stesen minyak.Tiada masalah.Untuk ke tempat-tempat lain misalnya :

10 minit ke Kota Bharu
5 minit ke Lapangan Terbang Kota Bharu
5 minit ke Pasaraya Pantai Timur
30 minit ke Pasar Wakaf Che Yeh
10 minit ke Sekolah Menengah Teknik Pengkalan Chepa

Jadi jika anda sedang merancang percutian ke Kelantan,mari menginap di D'Family Homestay,Pengkalan Chepa,Kelantan.

Sekarang kami menawarkan harga promosi/harga pembukaan iaitu RM250 per hari sehingga OKTOBER 2012.

Harga biasa yang ditawarkan :RM280 (hari biasa) manakala RM300 untuk cuti sekolah.
"Special for my readers, mention Eyriqazz.com, dapat harga special RM240 sehari.."

Untuk keterangan lanjut sila hubungi :


TelefonPn Ida - 012-3247004
E-mail : ummiarissa10@gmail.com
Facebook : D'Family Homestay



Tambahan: Homestay ini Untuk Muslim Sahaja

23 comments:

  1. ohhhooo.. look nice! kena sebut nama eyriqazz dot com.. kalo sebut mat tiang, tak dapek diskaun.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau sebut nama mat tiang, tidur depan rumah je..hik3

      Delete
  2. wah nampak menarik ni, tq for the info bro, nanti kalau nak ke kelantan bolehlah duduk sini, nampak selesa sangat nii

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama..bolehla terjah nanti...dekatje ngan rumah abang ipar juga

      Delete
  3. Memang luas dan sesuai untuk famili besar menginap disini. Terima kasih beri info.

    ReplyDelete
  4. wah, mention eyriqazz dpt diskaun lagi.huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. mestila kasi something buat pembaca blog ini juga...

      Delete
  5. pergh siap ada washin machine lg.....murah la tu.. !!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang kalau singgah pantai bolehla basuh terus kan?

      Delete
  6. nice...selesa ja nampaknya..
    merata2 tempat rate homestay sekitar itu kan?tapi kat Kedah masih boleh dapat rm100+.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lain tempat lain harganya..hotel saja, satu bilik dah RM100+ di kelantan kalau tak silap

      Delete
  7. Sangat selesa. dah macam rumah sendiri plak tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nanti blela nurul stay sini bila hantar pengantin..hik3..

      Delete
  8. kebetulan sekarang bermastautin dekat Kota Bharu =)

    http://adameben.blogspot.com/ (untuk menulis satu entry di blog eyriqazz.com )

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah....nanti eyriqazz pilih pemenang..

      Delete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi