July 3, 2012

Ranking Alexa Bawah 500 Pertama Kali

Hebat sungguh penangan Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati. Sambil menyelam, sambil minum air. Kurang dari 20 hari Contest SEO tersebut dianjurkan, Ranking Alexa Eyriqazz Naik Mendadak. Semak balik hari ini :


479 Ranking di Malaysia, bawah 100K seluruh dunia
Pertama kali untuk tahun 2012 rasanya

Ada yang kata, ranking Alexa ini berdasarkan trafik yang datang. Umm, kalau diikutkan trafik, rasanya trafik di blog Eyriqazz.com tetap konsisten sepanjang 3 bulan yang lepas, average 2-3K UV sehari. Kayu pengukurnya? Entah, kenalah tanya Sifu kot...Sifu pun dah lama rasanya tak berkongsi Tips Alexa, mehh, kita pujuk-pujuk sifu kongsikan tips Alexa Ranking.

Yup, Alexa ranking bukannya the only pengukur dalam berblog, tapi banyak Advertiser yang melihat kepada Alexa ini. Big Advertiser, Bigger Potential, tak gitu? . Tepuk dada, tanya selera, Jom Pekena Durian Musang King!!!

33 comments:

  1. syukur lah...nak juga masuk dalam ranking <1000...haha..susah betul... :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah boleh...saya berjaya lakukannya 3 bulan selepas bertukar domain .com

      Delete
  2. Aku pun nak berguru juga ni.. asik tak naik2 je rank aku.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila2 suruh tok guru turunkan ilmu

      Delete
  3. Oh! Alexa ni kalau dpt ranking msia bawah 500 puas hati. Blog banyak masuk keyword yang pelbagai, memang up up la trafiknya. Blogger famous pun salah satu faktor jugak tu. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun masih belum jelas apa faktor yang diambil kira..cuma saya perhatikan bloggers yang banyak dpt backlinks, alexa ranking cepat naik i.e. denaihati, benashaari, broframestone, puanbee.com etc...

      Delete
  4. X penah check kt sini...nnt nk check juga..rsnya mmg byk gilosss no nyer..:-)

    ReplyDelete
  5. Tahniah Eyriqazz.. Hebat betul penangan Contest SEO Eyriqazz vs Denaihati ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. penangan backlinks dan juga search engine

      Delete
  6. Tahniah bro... terbaik.... bukan senang nk capai bawah 500 dlm alexa ni....


    My recent post : Tidak lagi Keseorangan - Bila Diri Di Sayangi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun lepas berhasil bawah 500 kerana rajin mengomen..tahun ni dah kurang mengomen, so kenala tukar strategi

      Delete
  7. WAh wah wah...tahniah tahniah... (^_^)

    ReplyDelete
  8. tahniah bro. bab durian Musang King tu yg tak boleh tahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunjuk ajarku sifu..jom buat makan2 durian king bersama blogger sebelum puasa ni..hahaha..makan free confirm ramai on..

      Opss, kena cari penaja laa camni..

      Delete
  9. Dah pekena m king tak leh tido malam. a/c full blast berpeluhhh.. air kelapa pun x leh cool down. pehhh. Tahniah penangan kontes. Ada lagi turun tuh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks irsah..saya kena berguru ngan irsah bak2 SEO...mantap penangan seo irsah

      Delete
  10. Betul tu...cabaran seo contest ni beri kesan mendadak pada alexa rank blog saya juga :)

    ReplyDelete
  11. bro telah membuktikan yang pengguna blogger juga mampu bersaing dengan pengguna wordpress.. kagum gilak dengan bro.. akanku menyusul satu hari nanti dalam ranking bawah 100. heh heh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wordpress or blogspot, masing2 ada kelebihan dan kekurangannya tersendiri...

      Delete
  12. Tanniah kepada bro tersenarai Top 500 Alexa Ranking. Untuk mendapatkan kedudukan terbaik Alexa adalah selalu kemas kini blog. Kalau PR pula mementingkan kualiti SEO.

    ReplyDelete
  13. yeah..mari periksa ranking aleza blog kak sha..huhuhu

    ReplyDelete
  14. dalam masa 3 bulan ni. rank ko akan jatuh..paling teruk pun..bawah 300. alexa rank dunia..mesti leh gi bawah 50k. Masa tu, ko sendiri tak dapat halang dah. haha..

    ReplyDelete
  15. Wahh betul la kata denaihati...anjur program yang berunsurkan contest SEO ni memang bg impak yang besar kepada penganjur..tahniah eyriqazz....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails