September 30, 2012

Pha-Pha Garden Taman Melawati - Makan Malam Yang Mengecewakan

2nd time singgah di Pha-Pha Garden, Taman Melawati ini. Pengalaman pertama sebelum ini, tidak mengecewakan. Sedap dan kena dengan citarasa. Malam ini, singgah lagi coz ingin mencuba dan mengidam nak makan ikan bakar. Nak pi jauh-jauh, tak sempat pula. 


Tomyam Ayam - Sedap
Suka dengan cara dia masak. Voila, panas-panas lagi

Tanya-tanya tentang ikan bakar. Yang ada malam ini, Ikan siakap ngan kembung je. Orderla siakap, lebih kurang setengah jam , sampai :


Ikan Siakap Bakar  - RM38

Masa sampai memang terkejut coz kosong je. Tanya dia takde kuah kat atas ke? Yang pedas-pedas tu. Then dia bawakan sos thai. Umm, lain diminta lain yang diberi. Mungkin memang camni cara masakan Ikan Bakar di restoran ini.

Tryje secubit dua, WTFisshhh... Honestly, ini pengalaman ikan bakar yang paling mengewakan. Rasa ikannya yang macam kurang masak dan tiada rasa. Kosong, just rasa ikan. Cam tak berbaloi saya bayar RM38 untuk ikan siakap bersaiz sederhana. Serius agak kecewa. Makan je la lauk-lauk yang lain.

Total harga termasuk 2 jenis lauk dan 3 jenis air RM60. Fuhh, terbang my 2 weeks lunch.


Macam-macam hidangan bakar

Harga dan rasanya serius buat saya terbakar

Sorry, my rating this 2nd time, 4/10. Kerana ikan bakar tersebut, spoil mood makan malam hari ini. Keluar dengan muka yang kecewa dan "terbakar"

13 comments:

  1. pnh lunch hari guru kt sini..mmg tomyam dia sedap..tp layanan hampeh sikit..huhu

    ReplyDelete
  2. pha-pha ni mmg ada problem sikit..kihkih..penah mkn pon goreng2 je

    ReplyDelete
  3. Padan muka hahaha. Tgk gaya kedai pun mcm xbest.

    ReplyDelete
  4. Rating yang diberikan agak teruk. Pengusaha perlu buat sesuatu sebelum kehilangan pelanggan.

    ReplyDelete
  5. Nak aku bagi pemadam api tak bro... Huhu.. Sabor jelah

    ReplyDelete
  6. Tmn Melawati tu kwsan permainan aku tu bro...kalau aku x pernah dgr nama.restoran ni...tentunya x sedap la tu...hehehe... area melawati tu elok makan kat gerai je...cuma masalahnya takde gerai jual ikan bakar la..

    ReplyDelete
  7. Nasi goreng kambing jugak terbaekkkk..

    ReplyDelete
  8. su pernah mkn kat sini tapi tak pernah plak mkn ikan bakar.. kalau nak makan ikan bakar sedap, kat area food court melawati tu ada.. tapi dia waktu siang jela. murah pun murah.. tapi dia bukan lauk hidang, mcm su slu mkn lunch..

    ReplyDelete
  9. hurmm....nampaknya bro kena beli satu set mesin grill la khas utk bakar2x kat umah....hehehehe

    ReplyDelete
  10. assalamualaikum eyriqazz...memang frust kalau terkena mcm ni jawabnya sekali jer la dtg sini kan...:)

    ReplyDelete
  11. Banyak bakar2 la. Rasa nak p sini pula. Saya memang suka ikan bakar ni. Terutama ikan merah.

    ReplyDelete
  12. tengok ikan bakaq tu ja dah tau x masak elok..1st time tengok ikan bakaq 0 macam tu:(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi