October 29, 2012

Trafik Mencanak Penangan Jalan-Jalan Cari Makan

Kuat sungguh Penangan Rancangan Jalan-Jalan Cari Makan TV3. Around pukul 2 petang semalam, saja gatal-gatal tangan tengok Histats, statistik blog. Di hari weekend, terkejut :

93 Orang Online? Apa yang diorang cari

Owhh, ramai yang mencari Mee Tarik Sungai Besi rupanya
Entri yang ditulis dari Penulis JemputanMashimalo @ Jue Lee


Kuat sungguh penangan Rancangan JJCM. Habis je rancangan tu semalam, ramai yang google mencari "Mee Tarik Sungai Besi"


Lesson learnt :

1) SEO tidak semestinya pada entri dan isu yang hangat sahaja. 
2) Penulis jemputan boleh menyumbangkan sesuatu yang istimewa dan di luar jangkaan. InsyaAllah, lepas ni, eyriqazz akan buka lagi tawaran penulis jemputan bagi yang berminat dan memenuhi kriteria. Insentif mungkin akan turut diberikan.
3)  Rahsia Coklat Buatan Tangan belum lagi eyriqazz suruh Isteri cuba. Ehh, ada kaitan ke?
4) Thinking outside the box. Jangan takut mencuba sesuatu yang baru. Inilah antaranya yang akan membezakan anda dengan bloggers yang lain di luar sana. 

P.s : 37 Teknik Luar Biasa Hapuskan Masalah Kekeringan Idea

15 comments:

  1. Sama la kita bro.. Skali entri mee tarik ni teruk ramai orang cari.. Tapi tak macam bro la entri paling atas..

    ReplyDelete
  2. Jangan takut mencube sesuatu yg baru..

    Baiikk! Sy cube x takut.. Hehehe

    P/s: terliur plak igt mi tarik sg besi tu.. Haisshh

    ReplyDelete
  3. setuju lesson learnt yg pertama...SEO punya kuasa....xperlu isu hangat dipasaran :)

    ReplyDelete
  4. mee tarik! sesuatu yang tak dijangka, bila meletup.. fuuuhh!! bila nak blanje eden mee tarik? heehehe

    ReplyDelete
  5. Itu menandakan orang2 Malaysia ni suka makan.hehehee

    ReplyDelete
  6. tengah belajar ni mcm mana bentuk entri yg byk dicari olh rakyat malaysia..

    ReplyDelete
  7. orang malaysia suka makan :-)

    ReplyDelete
  8. hmm..satu ilmu seo yang bagus.. terima kasih bro :)

    ReplyDelete
  9. for me as long benda tu boleh berikan informasi boleh jadi carian terhangat....Cth : cuti sekolah ramai orang cari info harga taman burung KL...

    ReplyDelete
  10. Memang mantap trafik mencanakan apa bila kena dengan 'keyword' panas. :-)

    ReplyDelete
  11. susahnya nak tarik traffic ni...hehe..jumpa bomoh aci dop??

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi