November 28, 2012

Pasar Malam Brinchang, Cameron Highlands

Salah satu tempat menarik untuk dikunjungi di Cameron Highlands adalah Pasar Malam Brinchang. Kalau pergi Cameron Highlands, tidak singgah di sini, suatu kerugiaan rasanya. Percutian di Cameron Highlands yang lepas, sempatla singgah di Pasar malam ini :


Strawberri Coklat - Suatu Kemestian. Memang sedap dan fresh
Kemudahan parking berbayar pun ada disediakan. Jalan kaki je ke Pasar malam
Cenderahati. Rambang mata dibuatnya
Memang ramai orang especially kalau time Cuti Sekolah/Weekend
Pelbagai warnya yang menarik hati
Strawberri yang segar megar suatu kemestian. Rambang mata dibuatnya
Buah-buahan
Jagung Mutiara. Memang rasanya lagi sedap dari jagung biasa
Lauk pauk yang pelbagai dan menggiurkan hati
Madu dengan Sarang. Cuba sekali nak lagi
P.s : Jangan teringin nak tambah koleksi sudahla ya...
Ketam Goreng, Cendewan goreng, Udang goreng. Pilih-pilihje
Berhenti sat. Pekena Strawberri coklat lagi. Voilaa
Cendawan gorengnya memang sedap
Apam balik
Yummy,yummy
Jem Strawberri
Keychain dan fridge magnet dengan harga yang berpatutan
Dalam banyak-banyak warna, warna hijau yang dipilih Alisya
bukan main geram lagi Mama Alisya tak tertunai nak belikan warna Pink
Lagi-Lagi Strawberri coklat. Menggiurkan
Jemput makan. Jangan malu-malu
Teringin bermadu? Fikir2 banyak kali..hik3
Bukan main lagi Isteri memilih itu dan ini

Overall, memang best jalan-jalan di Pasar Malam Brinchang, Cameron Highlands ini. Suasana yang nyaman, pilihan yang pelbagai, hargapun boleh tahan. Bolehla singgahi entri ini juga untuk melihat Tempat Menarik di Cameron Highlands.

P.s : Tak sabar nak bercuti lagi ke Cameron Highlands bulan depan...Lagi ramai, lagi meriah...

28 comments:

  1. hujung bulan 12 baru nak terjah...aduhaiiii

    ReplyDelete
  2. cameron highland tempat yang saya suke pergi..

    ReplyDelete
  3. nak ikut jugak !!! nak ikut..nak ikut..hahahaha

    x sampai2 lagi CH ni. lalu jalan mana kesana? bahaya tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ada dua laluan nak ke sana.satu ikut tapah,satu ikut simpang pulai...kami ikut simpang pulai kerana jalannya lebih elok dan tidakla rasa pening2 nak muntah

      Delete
  4. I am going there tomorrow bro, hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. have fun..enjoy ur holiday..beli fridge magnet byk2

      Delete
  5. Replies
    1. memang sedap...kat KL ni tak jumpa yang sesedap di Cameron ni...mungkin coz ianya lagi fresh kot

      Delete
  6. nak bli key-chain murah atau fridge magnet murah mesti serbu pasar malam brinchang..tp kena hati2 sbb kat sni kekadang depa jual madu yg dh tak ori..campur2..nak yg asli kena gi farm..tp mahai la skit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks for feedback..tuhla, time nak beli selalu fikir 3-4 kali

      Delete
  7. aduh terlior ibu mengandung tgk stoberi coklat hehee

    ReplyDelete
  8. teringin pulak nak g cameron lagi..bestnyaaaa

    ReplyDelete
  9. dua tahun lps g cameron, duduk kt hotel dkt pasar mlm tuh...sotong / udang celop tepung tu br rm5 satu polisterin...

    ReplyDelete
  10. kedai last tu aku pernah pergi. hehe..

    ReplyDelete
  11. setuju...tak lengkap percutian ke Cameron Highland jika tidak singgah ke pasar malam Brinchang...

    ReplyDelete
  12. Terlioqnya M tengok stoberi cekelat tu..

    ReplyDelete
  13. wah2,

    teringat masa trip ke cameron dulu...memang sedap & tak sah kalau tak singgah pasar malam brinchang...hehe

    terus ke cameron ke bro?? melaka jadi turun tak? hehe

    - www.FaridAdam.com -

    ReplyDelete
  14. Memang spot wajib singgah kalau ke Cameron Highlands.

    ReplyDelete
  15. in shaa Allah, minggu depan saya sekeluarga nak ke Cameron Highland.

    madu tu nampak menarik.

    berapa harga sebotol bro?

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi