November 24, 2009

Bersihkah Air yang kita minum?

Bersihkan air yang kita minum seharian?Berbalik kepada entry saya bulan lepas yang bertajuk Bio Aura Hai-O .Sebelum saya meneruskan,ingin saya tekankan di sini saya bukannya penjual produk ini mahupun mendapat bayaran mempromosikan produk ini.Hanya ingin berkongsi pendapat sahaja berkenaan produk ini selepas menggunakannya lebih sebulan.

Minggu lepas aku bukan kotak depan dia .Terkezut sakan bila lihat hasilnya :


Penuh kekotoran dan menggelikan


Keruh dan lemak berkrim

Aku pun bukalah filter tu supaya dapat ambil gambar dengan lebih jelas dan inilah hasilnya :


Likat dan cantikkan?Hehehe...
Akupun bersihkan filternya (kena tukar setahun sekali) dan kena bersihkan ia sekerap mungkin.Sepatutnya 2 minggu sekali,tapi kerana terlupa baru sempat bersihkannya.Bayangkanlah,itu kotoran tak sampai 2 bulan,selama ni bertahun-tahun air yang kumasak terus dari paip air dan lepas tu tanpa sebarang filter,camne pula?



Inilah hasilnya selepas dibersihkan.Putih dan bersih

Inilah testimonialku sepanjang menggunakan produk ini hampir 2 bulan :

1)Payau skit.Ubat pun pahitkan.Aku biasanya akan masak balik air yang sudah ditapis.
2)Lebih bertenaga dan kurang sedikit rasa keletihan
3)Rasa lebih yakin untuk minum airnya apabila bukti sudah terhidang di depan mata

Terimakasih puteriku.Kalau tak kerana puteriku,mungkin aku tak pakai water filter bio aura hai-o ni.Sebelum ni pernah beli 2 kali penapis air biasa dari Carrefour,tapi asyik bocor sahaja.Mujurlah ada saudara isteriku yang menjual produk ini dan boleh bayar ansurans,RM100 je sebulan,kurangla skit beban dan nak bayar pun senang.

Jadi,saya cadangkan terutamanya kepada yang duduk di KL atau Selangor,pakailah water filter untuk kepentingan sekeluarga.Apa2 produk yang bagus pun tak apa,tak semestinya Bio Aura Hai-O,ikut budget dan kemampuan.Perkara yang remeh kadang-kadang kita lupakan.Di kemudian hari,andai terkena penyakit kerana minum air yang tak bersih nak salahkan siapa?

P/s :

Terimakasih tidak terhingga
Buat puteri comel jelita
Air yang bersih kuperolehi jua
Untuk kesihatan seisi keluarga

17 comments:

  1. layan gto ke bro?
    layan one piece r...
    lolz~

    ReplyDelete
  2. hellioz,

    layan.GTO kartun dan beberapa kali.Yang drama bersiri pun beberapa kali.Dah burn pun ada.Ceritanya menarik dan penuh pengajaran.Lain dari yg lain

    ReplyDelete
  3. alamak, rumah tak de water filter lagi nih...huhu

    ReplyDelete
  4. fuhhh..horror lak memikirkan minum air tu

    ReplyDelete
  5. hye jom singgah kedai online SDTKC
    at http://comelazhar.blogspot.com

    ReplyDelete
  6. Mak datukk...berkarat tahap gaban..perghh macam mana air yang disalur kerumah boleh jadi macam nie?? Mmmmm..ni yang tak sodap nie..gua nak menyaman jerr sapa yang buat kerje nie..hehehehe..amcam bro buleh bawak kes air kotor nie ke mahkamah ker idak? Menang kes gua nak pasang satu rumah bio aura..ahaks..ahaks..the government should look into it..kalau macam nie ramai yang berpenyakit karang...

    ReplyDelete
  7. ya allah, goli tengok filter yang dah berkarat tuh. huwaa!!!

    ReplyDelete
  8. 'syukur..alhamdulillah..'

    ahahaha..tringat ikla bio aura di tv..

    ReplyDelete
  9. koto gile air umah iman n azwa...baguskan product nih?

    zam:)

    ReplyDelete
  10. nizaa,
    u should buy one.

    ezzati,
    saya pun.mmg horror tgk dpn mata.

    Bila Comel Jadi Comot,
    Nanti saya singgah ye?

    JAI,
    Umm,kurang pastila pula..susah skit kot..

    Lizz,

    hehehe....tgk sendiri mesti u rasa terus nak pasang water filter

    Jasfra,
    bagusla tu.

    zack,

    u r rite.

    zam,
    bukan rumah saya saja.rasanya kebanyakan rumah di malaysia ni.Bagus?For me mmg bagus...cuma coz it is MLM that y harga dia mahal skit....

    ReplyDelete
  11. iman,
    I beg to differ:D
    harga die mmg takde kaitan ngan MLM. Harga seiring dgn quality.The product has been awarded superbrand, somemore:)

    kalo awak tgk dlm market,ada filter cost more than 4k:)

    ReplyDelete
  12. Zam : Maafkan saya.Mungkin betul kata anda.Saya tak berapa arif bak2 harga ini.Cuma kebanyakan produk MLM harganya mahal coz ianya MLM.Cuma,saya agak pelik coz ada yang ble jual produk ni hanya RM1,000 e.g. di advertisekan di forum redmummy dan siap dengan guarantee.Saya beli dengan saudara kerana takut tertipu.Ada juga saya baca di internet,ada yg jual dari RM1k ke RM1.5K...

    ReplyDelete
  13. Iman,
    byk gak jumpe org jual harga camtuh..tp kat kotak mmg cop RM 2080:)

    yes, beli la dr org yg kite kenal..heheh

    ReplyDelete
  14. Iman,
    byk gak jumpe org jual harga camtuh..tp kat kotak mmg cop RM 2080:)

    yes, beli la dr org yg kite kenal..heheh

    ReplyDelete
  15. Hi bro

    thanx for dropping by.

    anyway start up capital yg u cakap tu, mana ada sampai 40k. and actually it depends on u how much u can afford.

    if u berminat nak tahu lebih lanjut pls drop me an email hanishaizi@gmail.com

    ReplyDelete
  16. helo bro,

    yup..everyone need water filter in their house for the sake of our health!!

    bila tgk air yg kotor tu..imagine kita bagi anak2 kita minum???huhuhu....

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi