December 1, 2009

Hanis Zalikha - Thanks for the Tips




Selepas menulis entry Kennysia oh Kennysia dan teruja dengan income dia yang melebihi RM40 ribu sebulan(beserta dengan gambar cheque dia) , aku pun singgahla di blog-blog popular dan mencari tips-tips dari diorang.Antara tips yang menarik dan ingin ku kukongsi adalah dari entry : Hanis Zalikha - Tips menjadi blogger masyhur/Terkenal

Fuhh,memang mengancam tips-tips yang diberikan oleh Hanis Zalikha.Patutla blognya begitu popular dan tercalon di Nuffnang Awards.Syabaslah Hanis Zalikha, jangan lupa kongsi-kongsi tips lagi di lain masa ya.Antara tips-tips yang diberikan adalah :

1)Alamat blog senang diingat dan difahami tetapi unik/catchy.
2)Tajuk blog mestilah hebat
3)Tajuk entry mengancam (Tips sama yang turut diberikan oleh BeautifulNara)
4)Isi entry setimpal dan bagus
5)Elakkan mengeja perkataan dengan ejaan pasar
6)Kosa kata yang luas atau dalam kata lain search engine (SEO)
7)Letakkan gambar yang menarik
8)Variasikan topik
9)Tema yang menarik , Simple but nice, cliche but true.
10)Selebihnya,boleh singgah sendiri di entry tersebut.Mmg bagus tips-tips yang diberikan ini.

P/s : Terima Kasih Hanis Zalikha for a great tips.Dah lama Hanis Zalikha tak menulis tips pasal blogging ni,harap-harap di masa depan, kasilah tips lagi ya?

19 comments:

  1. honestly,saya belajar untuk buat entry yang skema itu lepas baca entry dari hanis ini. jangan guna bahasa pasar. hohoho.

    its work even ada jugak yg kutuk ckp bahasa skema gile. hahaha

    ReplyDelete
  2. mmg bgus tips dr die ni kn..ayt die mmg mudh difahami..xde la skema sgt pn..

    ReplyDelete
  3. hehehe tips yg bagus !

    erkk kantoi sudah !

    ReplyDelete
  4. Nice tips. A good title really attract people to read it. ^_^

    ReplyDelete
  5. blog pon ade tips...?
    aku pon ade tips adakah anda layak untuk jd jahat a.k.a buat mende yg dilarang tuhan dan tinggal ape yang di suruh..aku ade.kalo memenuhi syarat ni...go ahead

    ReplyDelete
  6. bonus kalau ada rupa yang cantik macam hanis zalikha..
    =P

    ReplyDelete
  7. Tapi .. tapi .. tapi kan saya suka tulis santai2. Tak baik eh!

    ReplyDelete
  8. Lizz : Wah,no wonder ur entry menarik dan seronok di bac.

    Cik Epal :umm,now i know one reason why ur blog so famous.U know a good tips to become a famous blogger.Share2la ye.

    Hernee Nazir : U r rite.tips yg mmg bagus.

    Si budak aboi : Apa yg kantoi ye?

    Jayce :Yup,the tips is really great.Pluss point she is a model+student..

    zack :Yess..really a good tips.I think popular blogger should share more tips with us.

    abe long :maksud abe long?

    Preciuos :Bukan tak baik.Lain padang,lain belalangkan?

    ReplyDelete
  9. iman, can i have ur email? nak tulih something:D

    ReplyDelete
  10. iman,
    tak sure iman dpt ke tak comment saya sblm ni...saya nak email address email iman bole tak?

    ada hal sket.mine is zamie80@yahoo.com:)

    thanks in advance!

    ReplyDelete
  11. yup...ai pun blaja tulis title yang menarik dari blog dia..tajuk je panas dari content...hahahaa

    ReplyDelete
  12. hehe...da tau lame dah...tapi tak pernah nak praktik.hehehe

    ReplyDelete
  13. Zam : I quite busy skit minggu ni dan minggu depan.kakak ipar sekeluarga dtg.entry pun auto publish je.Nanti i contact u ye?Ataupun u ble contact i di facebook or twitter.

    Ghostone :Sama2...Sama2lah berkongsi.Money is not my main motivation for blogging.

    Aidi safuan :bila nak praktikkan.I dah praktikkan some,Alhamdulillah,berhasil...Adalah peningkatan

    ReplyDelete
  14. terima kasih kerna berkongsi

    ReplyDelete
  15. hebatnya die tu xsangka walaupun guna blogspot je..huhu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails