December 15, 2009

Restoran Sate Kajang Haji Samuri

Perbualan ku dengan isteri pada malam Ahad, 13/12/09 :

Isteri :Papa,teringinlah nak pi makan di Restoran Sate Kajang Haji Samuri.Lagipun,sayang nak pi singgah kedai Avon kat Jalan Gombak,ada promosi.

Aku : Boleh aja.Hari minggu kan hari bersama keluarga Jomlah pi.

Kamipun pergi la singgah dan pekena :


Sate Kajang Haji Samuri

Restoran Sate Kajang Hj Samuri Taman Melati

Restoran ni memang kegemaran isteriku.Juga mak mertua dan bapa mertuaku.Kalau diorang datang berkunjung (dari Kelantan) ,tak sah kalau tak singgah di restoran ni.Mak mertua ku cakap satenya besar,sedap dan susah nak cari di Kelantan(ada ke?)


Tempat membakar Sate

Menarik pemandangan.Boleh tengok orang membakar sate sekali.Tak terbau pun asapnya,pandai diorang buat.


Kuah Sate Kajang

Kuah dia pun best.Sambal pedas nya memang Umpph dan mengancam.Sedap hingga anakku pun menangis...Hehehe...


ABC Teringin dan Air Laici

ABC Teringin dia memang best.Sekali cuba,teringin lagi.Patutla nama teringin.Sedap dan mengujakan.Kegemaran isteri dan mak mertuaku.

P/s :

Sate Kajang Hj Samuri nama diberi,
Tersohor ke seluruh pelusuk negeri,
Satenya sedap cubalah sekali,
Cuba sekali pasti nak lagi.

Cawangan nya banyak sekali,
Harga berpatutan layanan mesra sekali,
Ku singgah sudah berkali-kali,
Namun masih teringin nak pi lagi.

37 comments:

  1. wahh dah lama tak gi kajang makan satay..satay pasar mlm tu dh besa a..tapi tak sebesar satay kajang..

    ReplyDelete
  2. alahaiiii...nangis zie tgk satay tuh weh qazz. ko nih wat org ngidam pagi² bute jek ah...

    hehe :P

    ReplyDelete
  3. Memang bagus bawa isteri, mak mertua dan bapa mertua.... semuanya happy... boleh dijadikan tips kebahagian......

    ReplyDelete
  4. wah..lama gak x makan..
    rasanya dh sebulan kot..hehehe..
    sumi selalu beli kat Kajang..
    bestnya klau dpt makan lagi..hehehehe

    ReplyDelete
  5. wah...pagi2 ni dah terliur tgk sate2 tuh..hukhukhuk..gigi sakit..so xleh ar nak makan sate...xpuas....pepon..njoykan with family...

    ReplyDelete
  6. pernah jugak makan kat sini..byk kali ler...tp tak pernah order pun ABC Teringin tuh..memang nama dia macam tu eh...??

    selalu datang terus order satay, then teh o ais..hehehe..tak pandang dah yang lain.

    ReplyDelete
  7. FIT : U r rite.Sate kajang tu besar,sedap dan puas hati.Satu cucuk pun baru 60sen.

    Redbloodsnow :Hehehe,santapan rohani.

    Sharinginfoz :Wah2,kena blajar ni dari org yg lebih berpengalamanni.

    ReplyDelete
  8. sumijelly :Memang best..Setiap bulan mesti singgah nya.

    Ghostone :Jom bfast.

    iva saionji :Dah pi klinik gigi lom?Ni mesti kes makan aiskrim byk ni.hehehe..

    ReplyDelete
  9. Cik Norfa :Haah,mmg nama dia ABC Teringin..Antara yg paling sedap...Satu lagi ABC yg sedap ble try kat Kampung Warisan Putrajaya

    ReplyDelete
  10. uiks...btol ke susah nak komen? part mane yang susah nak komen tuh erk?


    http://aidi-safuan.blogspot.com

    ReplyDelete
  11. tu blom cuba ABC kat seksyen 2 shah alam lagi tu..hikss..

    kat shah alam pun dah sampai dah sate haji samuri ni

    ReplyDelete
  12. Mmmm..nie tengok gambar jer boleh gemuk camni..hehehe..ada sebuah gerai satay kat kramat diaorang cerita sedap..tapi gua sendiri tak pernah pegi..satay kajang nowadays penuh dengan isi kekadang muak kekadang sedap..dulu-dulu yang kat kajang memang 100% sedap...

    ReplyDelete
  13. teringin la plak nak makan sate..
    adess..
    btw..i love eco!

    ReplyDelete
  14. mmg satay kat kajang besar2 belaka,
    nasib baik wanie nie jauh nun di alor star tau,
    wakakakakakkaka:)

    tapi mg sedap wooo

    ReplyDelete
  15. tapi kuah dia mmg best la..terbaek..selalu makan sate ni kat rnr dengkil..rnr tu hahaahha...

    ReplyDelete
  16. beshnye..balik kajang nnt nak pergi makan gak la...last time kempunan tak dapat makan sate samuri..ramai sgt orang..

    ReplyDelete
  17. satay samuri kuahnya paling sedap!!

    nanti sila try satay station kat kampung pandan..meletup jugak!

    ReplyDelete
  18. rase nk bace smbil pjam mate je..x snggup nk tngok mknan tu..hehehe

    ReplyDelete
  19. Aidi Safuan :akan ku komen di blog mu nanti.

    ReplyDelete
  20. ellismie :akan ku singgah di sana nanti,terimakasih atas info ini.

    ReplyDelete
  21. JAI :oh ye ke?saya tak perasan mana coz saya mmg makan dah suka tapi takble byk..muak...hehehe...

    ReplyDelete
  22. Si budak aboi : dengar katne ye?

    ReplyDelete
  23. Cik wanie :mmg sedap...Alor star pun byk makanan best2kan?

    ReplyDelete
  24. nizaa:yup,kuah dia mmg kaww..lain dari yg lain

    ReplyDelete
  25. beba :aiseh,sampai kempunan..slamat yaa

    ReplyDelete
  26. beba :aiseh,sampai kempunan..slamat yaa

    ReplyDelete
  27. @amix :kampung pandan?Nama kedai tu?

    ReplyDelete
  28. Hernee Nazir :knapa tak sanggup pula?

    ReplyDelete
  29. lapar la...

    mmg teringin nak gi...nasib baik branch satey samuri ada di tempat ixora....huhuhuhu....

    ReplyDelete
  30. selera lain2..

    eventhough besar, tp i xfeel pun makan sate samuri ni...padahal bukan selalu jumpa pun...

    hr tu masa makan, sate ayam rasa mcm dah masam..kurang rempah, so isi tu xrasa mcm well mixed..sate daging laks liats...huuhuh...xsuka...

    me prefer makan sate kat Jabi... Mastura Satay..besar jugak..sedap pun sedap.. kalo kat Kelate glemer sate baung..oke gak..tp me ttp suka Jabi laa... tp paling suka sate ikan @ loceng by pakcik basikal @ Pasir Tumbuh...korang makan ke???

    p/s: dpt kraft

    ReplyDelete
  31. Sekali penah makan sate Kajang ni.. Dah lama.. Memang sate dia besau2

    ReplyDelete
  32. Dulu memang sgt sedap, esp when makan panas-panas kat the rest stop dekat Kesas Highway.
    then after awhile, dgn byk-byk branch lain, rasa satay sejuk, daging keras dan tak berapa dah ...

    ReplyDelete
  33. yeyyyy.. ujung minggu ni p kal.. leh makan bnyk22222!!!

    ReplyDelete
  34. Saya baru jer upload pics masa makan kat satay hj samuri di shah alam baru2 nih. Not bad. Kuah dan sambal lain dari yang lain.
    Senang2 jenguk blog saya kat www.blogmakanbest.blogspot.com topik pasal makan, makan dan...makan :) Kebanyakan review restoren2 menarik di area Johor maklum la orang JB kan tapi tempat2 lain pun ada.
    Jangan lupa follow yer blog saya TQ bebanyak.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails