January 1, 2010

Percutian di Johor Bahru (Part 3)


Alisya nak tidur

Alisya : Papa,esok nak pi jalan mana pula papa?
Papa  : Umm,besoklah fikir...Alisya tidur dulu ya...

Keesokan harinya kami ke JB City Square lagi.Yerlah,dah janji ngan Upin datang Johor ni nak bawa dia tengok 3 movie.Lagipun,kat Kelantan takde panggung wayang,jadi bawalah dia tengok wayang.Kami jalan Johor ni pun saja nak lari dari kotaraya Kuala Lumpur buat seketika.

Dah lepas booking tiket,kami singgahlah dulu di :

Baskin Robbins

Inilah yang saya dan Isteri Order (RM3 diskaun voucher Jusco )

Inilah yang si Upin Order

Bukan main suka lagi si Upin.First time dia try aiskrim Baskin Robbin.Memang sedap katanya.Takpe,nanti Upin datang bercuti lagi, Ayah Ngah belanja lagi ya.Lepas dah abis pekena aiskrim,pusing-pusing dan kat tgh court dia tu tengah diadakan permainan :


Musical Chair untuk kanak-kanak

Untung diorang,sesiapa yang join tu,kalah dan menang tetap dapat hadiah.Rasanya voucher membeli belah kot.

Kami balik hotel, dah lepas sembahyang Jumaat,kami pun pergi la balik untuk tengok wayang .Sebelum tengok wayang,kenalah lunch dulu kan?Pergi food Court dia dan order :


Spagheti Bolognese

Dah sudah tu,kami pun  bergegas la dan pi tengok wayang cerita :

Avatar

Avatar Lagi

Komenku :Memang best sangat cerita ni.Bak kata Upin Best Giler-giler.Ceritanya lain daripada yang lain,menyentuh jiwa manusia,gambar-gambar dan pemandangan yang cantik di Planet yang asing,kerakusan dan ketamakan manusia tanpa memikirkan insan lain, dan suka part masa geng-geng alien ni berlawan dengan askar manusia.Macam gaya Lord Of the Ring pun ada.Rugi kalau sesiapa tak menonton cerita ini.Aku rasa filem ini antara filem terbaik tahun ini.Ratingku : 9/10

Lepas tengok wayang,pi layan centre court.Ada acara lagi rupanya .Tapi kalini acaranya adalah :


Musical Chair untuk Orang Dewasa

Sambil jalan sambil fikirkan strategi

Boleh tahan juga penontonnya

Balik hotel dan malam tu pekena


Ikan Siakap Bakar

Kalini makan dekat gerai di kawasan hotel tu jer.Boleh la tahan ,harganya pun berpatutan.Seekor ni baruje Rm18 ringgit.Berbaloi-baloi.Jalan-jalan ni pun memang nak jalan sekitar bandar JB je...Yerlah,mak mertua ku cakap dia dah lama tak pi Johor.Aku pula first time singgah Johor.Memang best juga suasana di Johor.Bandar nya tak sesibuk di KL.

17 comments:

  1. selamat tahun baru... semoga tahun ni lebih happy dan mantop.....

    ReplyDelete
  2. sakan berjalan..
    luas pandangan..
    =P

    jom minum milo..

    ReplyDelete
  3. Waa... ikan siakap tue memang nampak menyelerakan....yummy...

    ReplyDelete
  4. musikal utk org dewasa tu.. kenapa tak main? hehehe..

    kL memang sesak laa skrg ni.. penuh ngn org.. lagi2 hari ni holiday.. adehlaa.. terpksa kurungkan diri dalam blik untuk elak jem. hehehe =)

    ReplyDelete
  5. omg. ikan siakap bakar nampak delicious yang amat.

    anyway, i tag u. hee kalau rajin lah. dekat blog i satu lagi.

    http://malaysiaonlinecontest.blogspot.com/2009/12/contest-baru-pulak.html

    ReplyDelete
  6. weh, best! Dari ice cream tu sampai ke movie Avatar. Seronok budak2 tu. Ayah Ngah dia pun seronok, kan! Hihiiiii ...
    Selamat Tahun Baru

    ReplyDelete
  7. wauu new year..new template..
    sedap mata memandang..cantik

    ReplyDelete
  8. salam ziarah
    bestnyer gi bercuti..
    ice cream yg nyummmyyy!

    ReplyDelete
  9. sume food best2..rasa lapa lak..huhu~

    ReplyDelete
  10. slmt thn baru bro...ikan siakap tu nampak sdp.hehe

    ReplyDelete
  11. wah, baskin robin, org kaya... siakap sdp...
    nanged u. want to win a new year gift? Nang this

    ReplyDelete
  12. Sharinginfoz ;Slamat tahun baru...

    Ghostone :Thanks

    Zack :U r rite...milo-milo anda jadi sihat dan kuat..

    kisahsensasi :Nyam2,mmg sedap

    smileitusenyum :x sempat join coz tunggu wife shopping..

    ReplyDelete
  13. dianna :dah join..Org tag, i follow je..

    Precious :Semua seronok..bercuti tentula seronokkan?

    onniey84 :thanks..template biasaje...

    miera :yummy2,isteri blanje

    ReplyDelete
  14. oh nada :mmg bestt..

    yana MIB :Sdap2..

    iyouweblog.com :nang urs

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails