February 7, 2010

Terharu Hatiku

Aku terharu.Entry aku bertajuk Terima Kasih Guruku dirujuk.Aku ada mentionkan pasal guru-guruku disana.Boleh ku katakan aku memang dah lost contact dengan semua guru-guruku.
Namun,semalam ,tengah-tengah check e-mail aku dapat e-mail dari seseorang yang aku cukup kenali,begini bunyinya :

salam iman,

t kasih kerana masih mengingati dan saya sangat terharu dengan perhatian itu.


kalau balik trg, jemput ke rumah.(No. Telefon)
Cikgu Nik Jamilah

Aku memang terharu

Cukup terharu,kerana berblog ini,guruku yang cukup kukagumi menerjah blogku dan mendapat respons positif darinya.Ini membuatkan aku semakin gembira.Honestly,dulu masa aku start aktif berblog,aku akui memang duit faktor utama aku berblog.Siap kena sound dengan Robb Chew lagi.Hik3...

Namun,sekarang,duit bukannya sebab utama aku berblog ini.Aku seronok menulis.Aku seronok berjumpa kenalan baru.Aku seronok menangi hadiah menarik.Aku seronok terjah blog orang.Berblog menjadi hobi baruku.Namun,Sambil menyelam sambil minum airkan?Siapa yang tak mahu duit?Sebab itu aku akan cuba kongsi-kongsi semula pendapatanku berblog.Aku akan cuba mengadakan Contest sekerap mungkin.Tanpa pembaca,siapalah aku.

Terimakasih Guruku.Aku betul-betul terharu.3 rangkap pantun buatmu Guru :

Nik Jamilah nama diberi
Namamu cantik Indah sekali
Ajaran diberi bagus sekali
Jasamu ku kenang sehingga mati

Nik Jamilah cikgu kesayangan kami
Mengajar kami penuh dedikasi
Sayang sungguh sayang sekali
Kerjaya perguruan kau tinggalkan kini

Patah tumbuh susah berganti
Nik Jamilah sumber inspirasi
Terima kasih dari aku dan Isteri
Tanpamu tidak mungkin kami berjaya sekarang Ini


Terimakasih daripada Kami Seisi Keluarga

P/s :Apa pula pandangan anda?Besarkan pengorbanan seorang guru?

32 comments:

  1. jangan laaaaa cikgu aku masuk blog aku. nak lagi ustzah bariah aku. selisihhhhhhhhhhh 44 angels at the corner!

    ReplyDelete
  2. bagus ni... cikgu kasi sokongan... ^_^

    saya pulak pensyarah saya yang jadi silent reader. kalau nak kutuk2 sal kolej ke student ke kena hati2. miahaha

    ReplyDelete
  3. wah bestnye ckgu bace blog..mckgu sy mngkin bace gak blog sy..n 1 of my lecturer pn skrg follow my blog..

    yg pnting kte sntiase happy berblogging ye..jauhkn sgale hasad dngki..hidup blogger jugak..saje tiru areleez tu..hehehe

    ReplyDelete
  4. besar sangat
    sampai tak dapat nak di manifestasi dengan kata2

    ReplyDelete
  5. wahh siap berpantun lagi
    memang semua pun terharu :)

    ReplyDelete
  6. aku pun teringat ckgu2 aku bila baca entry nie..x tau la diorg main blog ker x..

    ReplyDelete
  7. salam..
    mmg besar pngorbanan guru pada kita..
    tnpa guru,xkan kita jadik berjaya..guru kaulah segala-galanya..

    p/s;thks ye ajar tuh..skang still dlm proses..:))

    sejak tgok blog GTO nie,baru syfa berminat ttg nuffnang..b4 dis,tau2 gtu aje..thks 4 da share ya..

    ~idop blogger sume,..;)

    ReplyDelete
  8. terharu kan kalau cikgu kite ingat kite??

    saya pun respect sangat kat cikgu Hawa(cekgu skolah rendah saya) yang sampaikan salam kepada time saya dah umur 20++, namun bile nak cntact balik tak dapat..harap2 la dapat jumpe cikgu hawa lagi..

    ReplyDelete
  9. Blog pn leh jd tmpt jejak kasih anak murid n cikgu.. Heee.. :D
    Oh! Sy dh rndu sama cikgu2 sy.. HUhu..

    ReplyDelete
  10. asdis...sayapun dah xtau mana cikgu saya dulu...

    ReplyDelete
  11. ahahaha...
    mmg la..
    ade gak ckgu2 yg aku syg..
    ade gk yg x brape syg tu..
    ahahaha..
    kalau nk ingat warden time asrama dulu..
    mmg payahla..
    haha..ganas nak mati..

    ReplyDelete
  12. nasib cigu awk msh ingat awk..sy jauh btl..hahahaha

    maya
    http://coretanmayaku.blogspot.com/

    ReplyDelete
  13. sebut lah nama penuh sekolah.. baru laa menghargai namanya... hehehehe

    ReplyDelete
  14. klu camtu saya nak paksa cikgu saya baca jugalaaa

    ReplyDelete
  15. hrp2 cikgu aboi tak ushar blog aboi !

    ReplyDelete
  16. cikgu pun leh baca blog u..heheeh..bgsnyeee

    ReplyDelete
  17. cikgu senditi datang melawat tue.. cayalah: )

    Putera Melaka,
    Blog - http://www.puteramelaka.co.cc/
    e-Store StormReaders - http://www.stormreaders.net/zulfadhli

    Miliki buku2 ilmiah karya ikon2 popolar seprti Dr. Fadzilah Kamsah, Dr. Irfan Khairi, Ustaz Ismail Kamus, Ustazah Siti Norbahyah & lain2 di http://www.stormreaders.net/zulfadhli sekarang!

    ReplyDelete
  18. during the days i was in school, yeah there were pretty awesome teachers.. but some were pain in the [whatever].. haha.. miss those days where we interact with teachers in a fun way.. =)

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  19. bestnye cikgu masih igt lg..
    ni mesti glemer ms kt sekolah dulu ek ^^

    ReplyDelete
  20. waahhh... bangga kan org kita respek singgah blog kita..:)

    ReplyDelete
  21. wa..best tu dpt respon drpd cikgu.. :)

    sy ari tu dh kena dh..time pergi sek lama, cikgu tu dok sebut2 nama blog sy..segan pun ade gak..haha.. :p

    tiba2 rasa xsbr nk jd tua..nk tgk students igt kt sy ke x..hihi.. ;)

    ReplyDelete
  22. ye pengorbanan cikgu mmg besa..sebab tu aku nak jadi chekgu hehehhehe

    ReplyDelete
  23. belajar tanpa guru ibarat belajar dgn syaitan.

    tp aku takmo cikgu aku masuk blog aku.malu.huhu

    ReplyDelete
  24. salam...pengorbanan seorang guru tiada tandingannya....

    ReplyDelete
  25. jamilah... makna dia cantik kan...? ker mas silap?

    ReplyDelete
  26. wah..cikgu nik pun baca blog??hehe.. sayang betul cikgu nik ngan iman..

    ReplyDelete
  27. Ya, mungkin kerana itu

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails