March 19, 2010

Kenduri Kahwin Adik Yang Serba Oren

Salam dari kampung. Sekitar gambar majlis kenduri kahwin adik dan persiapan pada 13/3/2010 :

Bertemakan Oren
Pengantin Baru disambut Gembira
Akupun Sibuk juga
Adik dan Adik Iparku
Atuk ku antara orang paling Sibuk
P. Ramlee tengah mencari 6 orang ini (Serba Oren juga)
Bergambar sebelum Pengantin Lelaki tiba (sebelah pagi)
Inilah Lelaki Gentleman namanya
Bergambar bersama Pengasuhku semasa kecil

Sedikit apa yang sempat berbual dengan Pengasuhku. Pengasuhku kata aku ni nakal semasa kecil dan Alisya comel macam mamanya.Ishh,papanya tak comel ke? Tersipu-sipu malu aku dibuatnya bila pengasuhku berkata di depan Isteri.

Adik Perempuan dan Adik Lelakiku (Abangnya lagi hensemkan?)
Mak bersama Mak Angkat adikku
Papa dan Alisya
Pok Mat sibuk dengan lauk pauk
Pengantin Muda bersama keluarga pengantin lelaki
Makan beradat
Alisya bersama bapa mertua,kakak ipar, isteri, upin dan ipinku

2 rangkap pantun buat raja/ratu sehari :

Pengantin baru tersipu malu
Hari bahagia ditunggu-tunggu
Teringat aku kenangan dulu
Bergelar raja sehari gembiranya aku

Pengantin melayu serba oren susah dilihati
Kelainan dari adikku sudahlah pasti
Onak dan duri sama dilalui
Semoga berbahagia sehingga mati

P/s : Amcam, cantik tak baju pengantin tema oren?

P/s/s : Siapa mahu kahwin? Jangan lupa jemput eden.

24 comments:

  1. wahh cantik orennya...ko dengan kemeja batik tu pun dah macam wakil rakyat dah...btw, tahniah to ur sister..sangat meriah nampaknya. Bestnya kenduri kendara ni dapat jumpa sedara mara yang jarang sangat nak jumpa...kan..

    ReplyDelete
  2. wah!!!
    siap berpantun lagi...
    ni nak bersanding..
    ada pesta pantun x??
    hehehee

    ReplyDelete
  3. Bro nampak cam YB tgh melawat kawasan laaa...
    congrats to the newlyweds!

    ReplyDelete
  4. hep2..my cousin pon oren juge..hari yang same pulak tu..hihi~

    ReplyDelete
  5. sekarang musim org pakai wane oren ek..

    btw, selamat berbahagia 4 ur adik..;)

    ReplyDelete
  6. okeh. nanti aku jemput (macam la nak kawin dalam masa terdekat ni..)

    ReplyDelete
  7. gile cantik warna die terang bbeb...

    ReplyDelete
  8. suka oren tuh...nampak naik tuh

    ReplyDelete
  9. hehe... dni nak kawen juga. tapi lambat lagi... :p

    ReplyDelete
  10. semua nak oren je kan?
    hehe

    xjumpe link yang entry hangit tu
    kat mana ek?


    eh
    macam ada link gto je dalam entry terbaruku
    ;)

    ReplyDelete
  11. Selamat Pengantin Baru kat Adik... Selamat Pengantin Lama kat Eyriqazz... hehehe... semoga bahagia sentiasa... insyaAllah

    ReplyDelete
  12. oren untuk pengantin memang sesuai... terserlah...

    ReplyDelete
  13. tahniah....selamat pengantin baru untuk adik bro... serius memang menyerlah pengantin dengan orange color...

    ReplyDelete
  14. mcm wakil rakyat la ena tgk eyriqazz
    hehehehe

    ReplyDelete
  15. nampak menarik juga oren. my brother pun kawin ada pakai persalinan oren masa majlis menyambut menantu (majlis pihak kami). tapi sy tengok gambar je.

    ReplyDelete
  16. cantik gak kan oren!
    terangggg

    ReplyDelete
  17. wahhh meriahnye majlis serba oren.....abg pengantin pun tumpang sekali....lagi meriah kenduri gotong royong mcm ni....

    ReplyDelete
  18. teringat adik saya dolu2 kawin pun kaler oren..sebab kawan dia si Zahid AF tu suka kaler oren..tah ape2 je..:P

    ReplyDelete
  19. orennya..kawen aku dah lepas, kalo dah buleh ajak.senegeri rupanya kita yer ;p

    ReplyDelete
  20. salam...csntiknya oren!! sy minat oren dan tema kahwin sy nti pun oren jugak!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails