March 7, 2010

Restoran Nasi Dagang Ulik Mayang @ Taman Melati

Semalam teringin nak makan nasi dagang selepas pekena first time Nasi Dagang beberapa minggu yang lepas. Refer entry INI  . Jadi, lepas isteri balik dari mesyuarat PIBG sekolah , saya pun ajaklah Isteri pekena nasi dagang. Fuhh, gembira hati ini dapat pekena :


Nasi Dagang di Restoran Ulik Mayang, Taman Melati

Nasi Dagang di Restoran Ulik Mayang ni memang terbaik. Sebagai anak jati Terengganu, apa yang boleh aku katakan , Nasi Dagang di Restoran ini adalah yang terbaik di Kuala Lumpur ini. Tempat-tempat lain memang tak boleh mengatasi Nasi Dagang ini. Kalau ikut ranking, Nasi Dagang ini adalah top 5 sepanjang aku pernah makan selain Nasi Dagang nenekku masak, Nasi Dagang di Kuala Terengganu, dan di tempat-tempat lain juga.

Lagi satu, sudahla sedap, Murah pulak tu. RM4.50 sahaja nasi dagang dengan Ikan Tongkol. Fuhh, memang meleleh air liur eden cakap. Semalam datang pukul 2 petang nasib baik tak habis lagi. Sambil tu lagi terangkat bila dimakan bersama :

Keropok Keping

Fuhh, terangkat dan menyelerakan. Cuba sekali, memang nak cuba berkali-kali. Aiseh, memang inilah destinasiku kini kalau nak cari Nasi Dagang. Selain Nasi Dagang, Restoran ini turut menyediakan otak-otak, nasi kerabu, nasi putih berlauk (pun sedap ), kuih-muih dan banyak lagi. Memang terbaik la.Alang-alang Brunch kan ditambah pula dengan :


Pengat Pisang

Pengat Pisang dia memang best. Ratingku untuk Restoran ini adalah 8.5/10. Makanan sedap, harga berpatutan, layanan menawan, dan tempatnya selesa. Cuma satu je la.Kalau time weekend susah skit nak cari parking, memang ramai orang makan di kawasan ini.


Restoran Nasi Dagang Ulik Mayang @ Taman Melati

Oh ya, nak tahu di mana Alamat Restoran Nasi Dagang Ulik Mayang ini? Mudah saja. Ianya terletak di Taman Melati bersebelahan dengan MRR2, Platinum Victory Condominum, Petronas dan juga Esso. Kalau tak tahu juga, bolehla hello-hello eyriqazz bila nak pi sana. Manatau boleh eyriqazz tumpang sekaki. Orang nak belanja, saya laju je.Hik3..

P/s : Oh ya, Restoran ini telah di ratingkan 5 bintang oleh pakar masakan di dunia blog iaitu Kak Ina KL .Hik3, tumpang glamour Kak Ina satt.

P/s/s : Amcam, tak teringin nak pekena Nasi Dagang ke? Sedapp....Dussh, teringin nak Makan Nasi Tumpang. Tak pernah makan lagi, tapi isteri cakap sedap. Kat KL ni mana boleh cari ye?

40 comments:

  1. aku penah makan kat sini dengan sorang awek..
    haha...
    teringat balik

    ReplyDelete
  2. klo datang terengganu lg terbaek..
    haha

    ReplyDelete
  3. haaa..restoren ni dekat2 ngan kelfood jugak kan? boleh pegi neh..yihaaaa

    ReplyDelete
  4. ini bukan yang sebaris dengan old town ker? or nasi lemak antarabangsa? just tanya hehe

    ReplyDelete
  5. wah... memang nampak lazat. my fiance orang terengganu. kena belajar masak nasi dagang kaw kaw punya. sebab dia suka makan nasi dagang. habis la saya... hahaha

    ReplyDelete
  6. saya pun tak pernah makan nasi tumpang

    tumpang makan nasi adalah...


    kalau dah tau mana tempatnya,
    buat entri ya

    ReplyDelete
  7. kat pintu masuk Putrajaya ni ada satu kedai yang apagi2 selalu penuh sebab org nk makan nasi dagang

    ReplyDelete
  8. gambar-gambar u bikin i lapar la.. eh betul la u ni cikgu ek??

    ReplyDelete
  9. terbaik!!!im craving for it da uncle!!!

    ReplyDelete
  10. aah , mmg sedap...
    tapi lame x pergi sane..
    hahaha...
    kekangan masa..
    hahaha

    ReplyDelete
  11. makan.!! balik MALAYA ni nak kena try lah! thanks for the review. :)

    ReplyDelete
  12. nasik dagang nya cuma ada sampai tgh hari aje ke?..isk isk..nampak gaya kena la bgn pagi kalo nak merasa kesedapan ulik mayang ni..hehe..

    ReplyDelete
  13. entri ni sgt kejam!!
    perutku tiba2 lapar balik..

    ReplyDelete
  14. restoran ni laa kontroversi shiela rusley jadi tokey dulu tetiba kena kick... skang still lagi tak settle kat mahkamah.. tokey (partner shiela) tu pun dah jadi Dato' skang ni... hebat!!
    http://lisa-coloursoflife.blogspot.com/2010/03/job-esok.html

    ReplyDelete
  15. Sharinginfoz :memang sedap.terbaik punya.

    Jaws :Betulke sorang je awek ni?Hik3.

    Epul Azimi :Ni pun baru balik dari satu gerai lain.terbaik juga.

    jara jr :yup,memang terbaik.terengganu nasi dagang menggiurkan.

    Cik Aina :Haah,sebaris dengan Kelfood.Sedappp...

    ReplyDelete
  16. Naz :Haah,memang sebaris.

    ardinihumaira :hik3,blajar2.bukan senang nak masak ni..

    a kl citizen :InsyaAllah, jumpa tempatnya akan di tulis entry

    n@m@n :apa nama restoran tu?ble singgah.

    Mas Putri :hik3,bikin lapar ekk?Tak,my wife teacher.saya peminat gto aje (cikgu terbaik punya)

    eny :dekatje ngan rumah aus.blela ajak dia lagi

    maslinamansor :pergilah,memang puas hati

    Aus :apa lagi,ajak la eny.hik3

    ReplyDelete
  17. paij188 :jom,memang terbaik punya..

    MQ :Eh tak,petang pun ada.cuma kalau time weekend n ramai orang, awal la habis.tgk lak.tapi kalau dtg dlm kol 1 lebih,rasanya memang confirm ada lagi.

    Sweetdarling :ohh,restoran ni ke?tapi memang suka restoran ni.harga murah,sedapnya menawah...

    ReplyDelete
  18. tak pernah mkn lagi nasi dgg..sedap ke??i know tempat ni..myb me should try:)

    ReplyDelete
  19. ni yang nak try nih..slalu otw balik U tgk je restoran nih..xpenah mkn situ..

    ReplyDelete
  20. dah lama xmkn nasi dagang....
    tapi nasi nya xberapa selera sangat...
    kalo ikan tongkol, mmg licn dibelasah...
    heheheeee

    ReplyDelete
  21. terliur den..^_^..i like ns dagang too..ak duk kt. trg mmg x ssh nk cr..merata2 tmpt ade jual..nk try bt sndiri pas ke sdh x jadi..haha..

    nasi tumpang?first time ak dgr ni??cmne ropa agaknya yer??hehe

    ReplyDelete
  22. ohh. dah lama cari nasi dagang yg best kat kl nih! yeay! nak paksa the boyfie bwk gi cuba kat sane nnt! =.=

    ReplyDelete
  23. ooo pandai ek mengenakan akak..akak tak pernah pun gi ke sini lagi tau..ingatkan mahal..leh kita lepak nanti..

    ReplyDelete
  24. yup2...pernah lalu depan dia tp x singgah...takut harga mahal....my parents dulu sblum pindah penang ddk kat taman melati..

    ReplyDelete
  25. Salam. wah, terliur tengok nasi dagang tu, hehehe... tp, selera sy lain sikit. su suka makan ngan ayam masak merah n kuah ikan tongkol tu. sy rasa nasi tumpang tu tak glamer sgt. sbb sy tanya kwn2 yg asal pantai timur ramai tak tau. tp sy pernah makan sekali masa belaja kat kelate dulu. nasi tu bungkus dlm daun bentuk kon macam kacang rebus. n dalam nasi tu ada lauk sekali...

    ReplyDelete
  26. lama x mkn nasik dagang!!kt situ roti arab cicah kuah gulai pun sedap ;)

    ReplyDelete
  27. assalamualaikum warahmatullahiwabarakatuh

    re:dear eyriqazz , bagi pandangan peribadi sy pula, kalau byk hadiah dan ade sponsor pulak tu, term kena byk sket,tapi tak susah pun sebab me pernah enter contest2 yang laaaagi ketat syaratnye(kena jadi follower lah, fan facebook lah,beli barang dululah, follow twitter lah..)..

    yang kami mintak utk contest tu:

    1.add kami dan banner dlm blog list, serta nyatakan produk/servis kami
    2.buat entry khas ttg contest tu
    3.upload gmbr dan nyatakan anda berada di negeri mana
    4.tinggalkan komen kat contest entry

    terima kasihlah atas komen anda ye....

    ReplyDelete
  28. pergh..meleleh...
    sape nak belanja sy ni?

    ReplyDelete
  29. teringat first time makan nasi dagang kat ganu..dah la tak sedap. mahal. ikan seketul je diye bagi..takmo makan dah.huh..

    ReplyDelete
  30. sedapnyeee..mak wajib buat..tp, kena tggu raya..hehe

    ReplyDelete
  31. waaa..
    nampak sedap..
    salu jalan kat ditu tapi tak pena singgah..
    kekeke

    ReplyDelete
  32. kalau balik kg ikut MRR2 memang saya singgah sini kalau orang tak ramai..memang sedap, ubi kayu rebus nya memang best

    ReplyDelete
  33. sy pnah mkn kt situ.
    sdp2!!
    rs cm nk pegi lg

    ReplyDelete
  34. bukak sampai kul berape? malam bukak x?

    ReplyDelete
  35. I had been arguing with my close friend on this issue for quite a while, base on your ideas prove that I am right, let me show him your webpage then I am sure it must make him buy me a drink, lol, thanks.

    - Kris

    ReplyDelete
  36. kedai ni dah bungkus dah sekarang ni...dah ganti ngan kedai upin ipin..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi