May 19, 2010

Selamat Tinggal Dunia Blog

Salam Dari Eyriqazz,

Entri yang agak sedih bagi saya hari ini. Berat mata yang memandang, berat lagi bahu yang memikul. Walaupun berat dan sukar untuk diluahkan namun kata-kata perlu dilontarkan. Ditelan mati mak, diluah mati ayah.

Di kesempatan ini, eyriqazz ingin menyusun 10 jari buat semua rakan-rakan bloggers, pembaca dan semua yang telah menyokong saya sepanjang hampir setahun saya berblog secara aktif. Ucapan maaf terutamanya buat Kak Ina KL yang baru saja terkena panggilan hangit dari saya dan juga semua pembaca blog saya. Mungkin ada salah silap saya yang tidak saya sedari, maafkan saya juga. Biasalah, jadi manusia ini tidak lari dari membuat silap.

Sayonara Dari Saya

Tibalah masanya eyriqazz melabuhkan tirai dan mengucapkan Selamat Tinggal Dunia Blog. Perjalanan saya terhenti di sini. Usah di tanya sebabnya, yang pasti saya mahu luangkan lebih masa buat keluarga dan orang tersayang. 

Isteripun dah bising-bising saya habiskan banyak masa depan laptop . Itulah, kadang-kadang tak sedar kesilapan sendiri bila alpa  di alam maya dan Isteri sendiri diabaikan. Di samping itu, begitu tersentuh jiwa lelaki saya apabila membaca luahan seorang Isteri yang bertajuk " Kalaulah Saya Sebuah Blog " . Mungkin itu juga yang bermain-main di fikiran Isteri tersayangku.

Oh, itu bukan sebab utama, ada banyak lagi sebab lain saya terpaksa mengucapkan Selamat Tinggal.

Takpelah , tiada siapa yang akan perasan kehilangan blog Cap Ikan Ayam Goreng ini. Patah tumbuh, hilang berganti.  Apapun, saya akan tetap menyokong dan membaca blog anda secara senyap dan drop komen once in a while.

Selamat tinggal dunia blog . Aku akan merindui belaian manjamu , namun keputusan ini sudah muktamad bagiku. Walaupun baru berjinak-jinak dengan dunia blog ini, kenangan manis, mengujakan dan memori terindah seindah Lirik Lagu Yang Terindah Drama Akasia Adamaya akan tetap mekar diingatan.

Sebelum saya mengundurkan diri, satu pantun buat semua :
Selamat Tinggal Dunia Blog dari saya
Alam maya ini akan saya rindui dan ingati jua
Last but not least, dengarlah luahan hati saya
Inilah entry hangit terbaru saya adakah anda teruja dan terkena?

P/s : Mana boleh saya meninggalkan dunia blog semudah itu. Hik3…

P/s/s : Tapi, kalau betul pun, apa salahnya kan? Satu pergi beratus blog yang bagus muncul (Oh, blog saya hanya merapu meraban seorang diri).  Terimakasih buat semua.

P/s/s/s : Maaf dari saya.Saja nak menghangat/hangitkan Hari Rabu yang belum tentu hangat/hangit ni.

54 comments:

  1. waaaa..pnye la bacw ngn nada pnuh emosi..upenye tkena n3 hangit..hhehe

    ReplyDelete
  2. ewah2..ye..ye je baca entry ni.rupa2nya entry hangit!!!

    ReplyDelete
  3. la suke tau buat cam nie, ishk.. nak kene nie lah

    ReplyDelete
  4. Adoyaiii ! Selalu terkena !

    Next time kena baca ending dulu sebelum baca pendahuluan. Heh ;)

    ReplyDelete
  5. ces ! ingatkan betul-betul la tadi !

    ReplyDelete
  6. oooohhh..sunguh saspen dan kaget nya saya..!haha..(agaknya terkena entry hangit la saya ni..)

    ReplyDelete
  7. hah???dah x nk berblogger ke???alaaaa...

    ReplyDelete
  8. whoa~ ingat kan betul2! wuaaa. wa terkene beb!! hahaha ngeng! :)

    ReplyDelete
  9. iah ingat kan betul2..da nak menangis da tadi..huhuhhu

    ReplyDelete
  10. kuingatkan betul2, rupanya main2

    ReplyDelete
  11. ada bau2 durian cam nie entri hangit...
    tapi stil tertanya2...whyyyyyy....
    curiosity kills the cat!
    mmg tipah tertipu gak ek!!!

    ReplyDelete
  12. derrr.. buat haangit lagi ka? haha.. mula2 dah tak caye tadi.. mustahil kata hati aku..

    ReplyDelete
  13. ish..ingt ka betul2 tadi..da nak nangis dan ni,,huhuuuu

    ReplyDelete
  14. entri hangit lagi rupanya.. baru nak susun ayat power tadi.. hehe

    ReplyDelete
  15. u once told me that tk kan senang senang nak tinggalkan blog ni, dh beli hosting sendiri lagi =) so, mmg tk caye langsung pun. hihi. kan betul tekaanku ;D

    ReplyDelete
  16. Hehehe... nice one cikgu!

    p/s: mesti ada yang dah sedey kalau tak baca sampai habis :)

    ReplyDelete
  17. salam... satu berita yang sedih ni...
    saya pasti ramai peminat blog ni akan sedih~
    banyak informasi dan celoteh dapat diperolehi dari blog ni.
    en. eyriqazz bijak dan kreatif dalam menyusun idea untuk menghasilkan blog yang menarik..
    semoga GTO kekal dlm sanubari bloggers tempatan!

    ReplyDelete
  18. hahahahaka , bace gak citer aku sebuah blog tu , ingat betul2 nk berenti tadi , hahahak .

    ReplyDelete
  19. somehow dah buleh budget,
    takkan la The GTO akan tinggalkan
    donia ini..

    tp still pocket tertarik ngan title tu.:)

    ReplyDelete
  20. he he he rasanya boleh agak dah.... mana boleh berhenti berblogging, maklumlah buat benda yang kita suka pas tu ada jugak $$$$ (4 angka ni bukannya 3 ya)

    ReplyDelete
  21. dah agak dah nk bt lawak lagi bro eyriqazz ni..
    takkan lah nak tinggal blog..

    ReplyDelete
  22. huh..bukan xleh ber blog..sekali sekala ngadap ok la..:p

    ReplyDelete
  23. abang rasa2 bean moreno percaya ke entri ni...hak3...mintak maaf...Eyriqazz tinggalkan blog yang baru berdomain?tak mungkin....hoho

    ReplyDelete
  24. Hampess dot com!!!! hahaha

    ReplyDelete
  25. takkan dah tukar www nak buang camtu je? hahaha

    ReplyDelete
  26. dah tau dah..sure gimik je ni
    sj lah tu..kahhhhhhhhhhhhhhhh
    x mungkin kamoo dah berhenti dr memblog...wekkkkkk
    tp tahniah tuk blog kamo yg the vasss...hehehehe

    ReplyDelete
  27. aku rasa baik bro tutup je blog ni bro.
    reason2 yang bro bagi tu memang masuk akal.haha

    ReplyDelete
  28. Hari ni dah Rabu rupanyaaaaa....

    ReplyDelete
  29. Hari ni dah Rabu rupanyaaaaa....

    ReplyDelete
  30. Hari ni dah Rabu rupanyaaaaa....

    ReplyDelete
  31. uwaaa saje tau eyri nie nk bg akak emosi menyentuh jiwa pg nie..patut baca kt blog kata nk bersara rupanya nk entry hangit..sabar jelah..nie mmg betul2 hangit...hahaha sabar jelah aku!!

    harap2 tak kena hangit pasni ngan eyri..ekeke

    ReplyDelete
  32. ku tertipu.... oh! tidak! xD

    igt betul2 la td. cehhhh!

    ReplyDelete
  33. adoooiiii...
    mule2 bace mcm melopong gak...
    cett....
    rupe2nyer terkene sudah...

    ReplyDelete
  34. owh..tertipu juga rupanya
    ~never say goodbye

    ReplyDelete
  35. teruk2.. baru nak sedih2... agak kecewa la kalau pergi begitu saje.. huk3

    :)

    ReplyDelete
  36. eleeeee,...dah agak dah. haha..mane bleh tinggal senang2 aje, dah otai nih.

    P/S : Nanti saya vote, insya Allah!

    ReplyDelete
  37. @♥Hernee Nazir♥:hik3..terkena lagi?

    @neyra shazeyra;dah agak dah?hik3..tak berjaya..

    @mrs adam :hik3..jgn marah...

    @Ery Farieha:3 down...

    @CikLilyPutih:4 down..jgnla kenakan saya...

    ReplyDelete
  38. @Sakira : 5 down...be prepared..

    @|| nemo mimosh ||:kalau betul2 pun apa salahnya kan?

    @encik tikus:hik3..berjaya juga..

    @mommyYen:hik3..mengujakan tak?

    @nisa:hik2...tak baca habis ni....

    ReplyDelete
  39. @Nad :jeng,jeng ,jeng...

    @kacang:hik3..terkena juga..

    @merduwaty :dah nak menangis?terharunya penulisan dihargai...

    @rasp:hik3..durian pun sedap juga dimakan...

    @akuvision :hik3...

    @syahirul:mustahil?umm..nothing impossible...

    ReplyDelete
  40. @Jard The Great ;hik3..dah agak dah?

    @kulanz:hik3..susunla..teringin juga nak dengar..

    @syue:hehehe..congratz tak terkena..

    @rohaizad:wah,teruja juga rohaizad dtg mengomen..thanks...

    @penarek becha:takkan sampai tutup?

    ReplyDelete
  41. @jaffizul:saya blom meninggalkan dunia blog lagi...

    @Aus MeLankoLik:hik3..berbalas juga kat aUS...aus...feed hang rasanya ada problem...

    @Pocket:title is one of the key kan?

    @Sharinginfoz:4 angka?dushh...blom sampai ke situ lagi..masih 3 angka...

    @[z@ck] :hik3...

    @Suliana:su pun terkena?

    ReplyDelete
  42. @eT ;hik3..insap2...

    @BeaN MorENo :hak3..kalau betul2 camne ya?

    @iela :hampeh dotcom

    @naz:hik..manatau...

    @el :the vass...cam ikan ayam goreng ni the vass?hik3...

    @dude:betul2..itu luahan hati saya sebenarnya..cuma wait n see dulu...

    @Razis:kalau betul2?

    @azieazah:hik3..bsk khamis...

    ReplyDelete
  43. @yanmie:hak3..more to come...

    @maisyara Pot! Pot!:hik3...

    @fyna:hik3..terkena juga?

    @miss nina:never saya never...

    @unlisted_one:otai?umm..tak suka gelaran tu...thanks ya nia..

    @Propito.com :hik3..ada yang sedih ke?

    ReplyDelete
  44. berjaya betul buat orang tertipu..hehe...

    ReplyDelete
  45. kelebihannya tadi masuk sini baca komen dulu..ekekek..so tak terkena entri hangit ni.. :P

    ReplyDelete
  46. keep it up...jangan berhenti menulis k...
    u r the best bro!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails