June 9, 2010

Mali's Corner Char Koay Teow Danau Kota | Terbaik Punya

Salam dari Eyriqazz,


Berkongsi pengalaman menikmati hidangan yang begitu menyelerakan iaitu :

Char Koay Teow Mali Corner
Char Koay Teow Mali's Corner Danau Kota
Umm, sedapnya
Sedapnya
Alisya nak jugak
Alisya Nak Jugak, Sedap Nampak Mama Makan
Umm, Sedapnya
Nyam,nyam Sedapnya
harga Makanan Mali's Corner
Senarai Harga Makanan Di Sini
habis licin
Habis Licin
Mali's Corner Char Koay Teow
Inilah Alamatnya :

Mali's Corner Char Koay Teow
Jalan Langkawi, Setapak (Dekat Danau Kota/Platinum Walk)
53300 Setapak
Kuala Lumpur
 
Pandangan peribadi, Char Koay Teow Mali's Corner Danau Kota adalah yang terbaik/paling sedap di KL ni. harganya pun berpatutan, kalau special baruje RM6.50, besar RM5.00 dan kecil RM3.40. First time singgah wajib order special, berbaloi-baloi dan puas hati. Tiap-tiap bulan mesti pergi. Lagipun dekat, jalan kaki pun boleh dari rumah.
 
Sesiapa yang belum cuba, kenalah cuba. Selalu je penuh malam-malam. Nasi lemaknya pun best,tapi yang tu later saya updatekan.
 
Mali's Corner Char Koay Teow Danau Kota enak sekali
Sekali cuba rasa nak lagi
Siapa yang mahu singgah di sini
Jangan lupa jemputlah saya sekali
 
P/s :Sesiapa yang mahu ke Mali's Corner ni sound-soundla. Dekat je dengan rumah. Kalau mahu belanja, rezeki jangan ditolak kan?
 
P/s/s :Sesiapa yang pernah mencuba? Apa pandangan anda pula?

55 comments:

  1. memang sedappp sgt sgt tapi nak beratur membeli tu lah boleh tahan sakit jiwa sbb dia x buat order2 neh :( tp tatau la skrg dh bertukar ke?

    ReplyDelete
  2. nanti boleh ku cuba makan disana.aku pernah makan nasi lemak pagi kat gerai area uptown danau kota tu.

    ReplyDelete
  3. woh
    dkt ke ngn umah bro?
    kalau g uptown tu la br g mali's ni
    hehehe

    ReplyDelete
  4. nampaknye serupa dengan mali's yang dekat taman bunga raya setapak tu ek? ini branchnye ke? kedai lagi cantik n nampak xclusive..

    ReplyDelete
  5. yes mmg sedap peberet saya nih..
    tp selalu makan kt taman bunga raya
    agak ekstrem di situ takut je bas rempuh hahaha
    q jangan ckp la mmg panjang gile
    tp xsia2 q panjang sebab mmg CKT terbaeekkk!
    penah dtg kt danau kota ni tp ramai sgt q g makan kedai lain situ selesa skit compare ngan tmn bunga raya kan

    ReplyDelete
  6. nice one...
    Mali's corner ada 1 lg cawangan dkt Taman Bunga Raya..kat ngan Kolej UTAR tu..
    tp kan..char kuey tiow dier biasa jer..
    agaknyer dah biasa makan kot..
    lgpun umah dkt2 ngan danau gak :p

    ReplyDelete
  7. wah promosi baik punyer...lepas ni mali kasi diskaun...nanti kita lepak kat situ ek

    ReplyDelete
  8. Sungguh menyelerakan... :)

    Alisya makan, tak pedas ker?

    ReplyDelete
  9. aaaaaa menggiurkan okeng gambar ituh. dah la feveret char kuey tiao neh! tsk! ;p

    ReplyDelete
  10. mmg sdap...nsi lemak dia pon baik puye!

    ReplyDelete
  11. perghh..tetiba naik nafsu makan gua bila tengok entri ini. Sila buat sebulan sekali kerana kalau hari-hari masak gua takleh nak diet..ahaks..ahaks

    ReplyDelete
  12. eyriqazz...i'm a HUGE fan of char kuey teow & kat dubai xdpt tau yg mcm ni...adoiiii...saje je la posting ni! tambah2 bila tgk gamba tu! :P

    ReplyDelete
  13. kalau kat shah alam ni femes seksen 7, Char Koew Teow Sani

    ReplyDelete
  14. Nasi lemak dia pon sedap kan? hiks~ kedai lama dia bawah pokok je...skang dah up..kedai bawah pokok tu ada lg kan?

    ReplyDelete
  15. salam..
    penah lepak sini..
    first time dtg oder yg kecik aje
    2nd time dtg tros yg spesel,xpk 2 3 kali dah..

    ReplyDelete
  16. salam.. gelihati tengok alisya makan. bolat biji mata kesedapann! har har harr..!

    ReplyDelete
  17. amboi sedapnya bro.
    nanti kalo naik kl, boleh la singgah.
    nak mintak bro belanja.

    ReplyDelete
  18. sedapnyer tngk.. ni yang nafsu makan bertambah ni..hehe

    ReplyDelete
  19. Mak ai bro...meleleh ayaq liuq aku nengok kan Char ko makan ni bro...Danau kota ya bro....Char special satu untuk bro...konpem


    Eh bro...Template yg aku guna utk blog aku tu aku donlod percuma...nak ejas tak berapa pandailah bro


    Tapi...aku teramat berterima kasih sebab bro sudi terjah blog cap ayam aku tu...really appreciate it...

    ReplyDelete
  20. memang sedap CKT die..kalu p makan kat taman bunga raye lagi best sebab feel die lain...hahaha..perghh terliur tgk gambar..xsabar lak nk balik p makan sane..kene terus wat list mkn2 ni bile dah balik..hahaha..terliuq!!!! ish..:)

    ReplyDelete
  21. larr dkt gak ngan umah sy..dok slalu g sana sbb anak tadika dkt tadika SBC brhadapan ujung dia.. tp xpenah try char kuew teau dia..tenks 4 ur info..mlmnih gak g carik..hehehe

    ReplyDelete
  22. yummeyh.....feveret aku dan hubby ni...

    ReplyDelete
  23. bro eyriqazz..
    kedai ni bukak waktu bila?
    malam je ye?

    ReplyDelete
  24. uiiii...bestnya!! terliur tgk..Err..bukan ke dulu gerainya bukak mtable atas/tepi jalan je?

    ReplyDelete
  25. alamak, awat tak calling2 aku.. umah aku sejengkal jer dari sana (naik keter tak sampai 5 minit)

    ReplyDelete
  26. @Liyanaa. :oh skang beratur dan tak lama dapat makanan....around 10-30 minit

    ReplyDelete
  27. @e.l.i.s.s.m.i.e :datang nanti bolehla belanja kan?hik3...

    ReplyDelete
  28. @Ery Farieha:dekat aje..jln kaki pun ble...dtg nanti blela blanje kan?

    ReplyDelete
  29. @dbalkis:taman setapak raya tak pernah pi....branchnya kot..memang best...

    ReplyDelete
  30. @Nana :haah..nak parking yang susah skit coz ramai orang..tapi memang puas hati

    ReplyDelete
  31. @Sharinginfoz:wajib cuba bro..terbaik di pasaran....

    ReplyDelete
  32. @Silence Shooter :oh,yang dekat danau kota ni memang best..yg dkt u ckp tu tak pernah try lagi...

    ReplyDelete
  33. @kak ina kl:ternanti2 kak ina blanje...hik3...

    ReplyDelete
  34. @maslinamansor:alisya makan udangje..tak pedas sgt...hik3

    ReplyDelete
  35. @.Anna. :apa lagi...jom terjah skali...

    ReplyDelete
  36. @majesty :haah..nasi lemak dia pun best

    ReplyDelete
  37. @JAI:hak3..bila nak blanje bro?

    ReplyDelete
  38. @Syigim :balik Malaysia wajib singgah akak...bestt...

    ReplyDelete
  39. @Miro Armyrule:thanks for the info..kalau singgah Shah Alam,kena cuba ni

    ReplyDelete
  40. @nUR_rOsALiNdA:haah,nasi lemak nya pun sedap..kedai bawah pokok tak pasti pula coz tak pernah singgah

    ReplyDelete
  41. @tricksrex :tak puas kalau tak order yang special kan?

    ReplyDelete
  42. @*∽ IZAN ∽*:hik3..alisya pun suka...

    ReplyDelete
  43. @fikah mus :boleh2..apa salahnya ...

    ReplyDelete
  44. @ProPiTo.com:jom..dtg KL saya blanje..hik3...

    ReplyDelete
  45. @REMEDY:hik3..sama2..ada masa saya singgah n komen lagi

    ReplyDelete
  46. @dee :memang best..balik blela blanje saya sekali kan?

    ReplyDelete
  47. @Ilhamny.com:singgah jangan tak singgah...

    ReplyDelete
  48. @Kancilbiru:jom singgah..saya blanje...hik3...

    ReplyDelete
  49. @noor afzan :pukul 5 petang dah buka..until pagi kalau tak silap

    ReplyDelete
  50. @Lagenda :tepi jalan tak pernah singgah lagi..yg ni memang terbaik

    ReplyDelete
  51. @sWeEtDaRLinG ;hik3..takde no tefon akak pulak...

    ReplyDelete
  52. Bole tau business hours/day? tinggal jauh.. takut nnt pg tutup pulak.. :(

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails