December 9, 2010

Restoran Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju

Minggu lepas, jalan-jalan cari pasal, pi dinner di Restoran Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju. First time terjah sini bila lalu kat kawasan tu nampak ramai orang di sana. Biasanya kalau ramai tentula best kan? So, kami terjahla :

Ayam Penyet sudah semestinya menu pilihan
Restoran Ayam Penyet Ria, Wangsa Maju (belakang Wangsa Walk Wangsa Maju)
Papa, Alisya nak order ini...
Antara hidangan yang disediakan, hargapun berpatutan
Lele Penyet/Keli Penyet turut diorder
Bakso Penyet Juga
Kopi Lagenda pilihanku , Sedap juga
Total Price , RM 29.80 , 2 orang makan..Oklah kan?
Kalau datang time lunch, boleh order pakej dengan harga diskaun...

Overall, memang sedap dan menepati citarasa kami. Sambalnya lebih kaww dan memukau..Compare dengan Restoran Ayam Penyet AP ? Oh, dua-dua saya suka, ada keistimewaan yang berbeza. Rating untuk makanan di sini, saya berikan 8/10. Berbaloi dan mesti disinggahi bagi penggemar ayam penyet.

Kalau mahu singgah , inilah alamatnya :

Restoran Ayam Penyet Ria
335, Jalan Delima 12, Wangsa Maju
53300 Kuala Lumpur.

Dulu tak pernah nak mencuba ayam penyet, yerla, dengar nama penyet pun dah takut dibuatnya. Sekarang ni, macam addicted pula, sebulan sekali mesti mahu terjah Ayam Penyet.

P/s : Anda penggemar ayam Penyet ? Any suggestion restoran ayam penyet yang best sekitar KL dan Selangor ini? Mahu ku terjahi juga...

16 comments:

  1. sedap eh? pernah dgr psl restoren ni sbb namanya sama dgn kwn saya..nama kwn saya tu mohd ria...hehe~ boleh la ajak dia dtg cni nnt =)

    ReplyDelete
  2. nyum nyumm... ni kalo ajak abangku, mesti dia cargas nih..
    wangsa maju eh... nak try lah..
    biasa kat ayam penyet AP bangi jer..

    ReplyDelete
  3. dah pernah try ayam penyet wong solo x..??dkt kg baru..sebelah hospital kampung baru medical centre'..best gak...sedap..

    ReplyDelete
  4. menarik nih.. nampak cam sedap..
    aku pernah makan Nasi penyet yg dekat AEON City Perda tu.. bleh tahan gak best.
    kuman "Tornado Priming Done!!.." Entry

    ReplyDelete
  5. kat area sri gombak ade 2 restoran ayam penyet.nak gak try..tp my husben ckp toksahlah..dia cam anti indon skit.bengang ngan indon2 yg tak reti bersyukur dtg msia nih.tp still nk kutuk msia tak best..lantak korang lah..huh :P

    ReplyDelete
  6. salam..akak dh few times makan kt sini..food mmg sedap tp servis agak slow..mungkin akak pi waktu malam kot so energy pekerja pun dh menjunam jatuh..hehee! but my hubby dh xmo ke sana lg dh..pasni nk try ayam penyet AP lak..

    ReplyDelete
  7. pernah makan disini.. cuba sekali mau lagi..hehe

    ReplyDelete
  8. penah mkn ayam penyet yg dalam WWM tu

    ReplyDelete
  9. kt shah alam sek 7 ni ada Wong Solo...ada masakan ayam penyet gak, mmg sedap...ada pakej2 lg

    ReplyDelete
  10. Ayam penyet!!!! :3 lapar...nak ckit? xD

    ReplyDelete
  11. yeahh.... bila dah cuba ayam penyet nie.... memang teruja nak makan selalu....

    ReplyDelete
  12. i pnh mkn yg pure punya kt jb xbest, dunno y..mgkin yg ade kt KL nih bkn pure indonesia kot..
    i owez gak mkn AP, tp compare dgn entry u nih, Ria quite cheap lah!
    must try!~favorite hubby ku, nt blh blnje die mkn kt sini lh..thanx en iman..entry sgt menerujakan :))

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails