January 31, 2010

Lunch Time: Lelaki vs Perempuan

Aku memang suka sangat dengan lawak/pandangan ni yang kuambil dari blog Anak Tiri Abang Nara (Cawangan Berhaluan Kiri Bang Nara).Blog tersebut di beri nama AmazingNara .Sorry Bang Nara,copy paste ni sebelum minta kebenaran,aku mmg teruja baca lawak ni(rasa-rasa cam betulje,hik,hik2). Inilah entry tersebut yang diberi nama :


Lunch Time: Lelaki vs Perempuan

Masa Lunch Time, secara turutan, untuk orang lelaki;

1. Waktu lunch, jalan ke tempat makan
2. Sampai kedai makan, masuk
3. Ambik Pinggan
4. Letak nasi
5. Letak Lauk
6. Ke kaunter, Bayar nasi dan Air Sekali
7. Makan
8. Habis
9. Balik Opis or
10. Gi surau

Kalau untuk perempuan, camna pulak…… jeng jeng jeng..

> 1. Waktu lunch, jalan ke kedai makan

> 2. Perhatikan orang waktu jalan
> 3. Sempat mengumpat dulu
> 4. Sambil jalan betulkan tudung, tgk baju sendiri, tgk kaki
> 5. Tengok baju orang lain, especially yang cantik dr baju sendiri.
> 6. Sampai kedai makan, jenguk-jenguk dulu
> 7. Ramai orang, cari kedai lain.
> 8. Jalan lagi
> 9. Dah puas ati..masuk..
> 10. Survey lauk dulu 2, 3 minit.
> 11. Carik2 pinggan, ambik pinggan
> 12. Belek-belek pinggan, bersih ke??tak bersih?..eeeeiiii. .
> 13. Dah puas ati, ambik nasi
> 14. Ambik nasi ceduk sikit-sikit
> 15. Tak sah kalau tak ceduk 2/3 kali
> 16. Buang balik nasi.banyak. .
> 17. Tak puas ati, banyak lagi..buang lagi..(tinggal sejemput)
> 18. Godek2 sikit nasi dalam pinggan 2minit
> 19. Carik lauk. Survey dulu keliling meja. Tenguk sana, tenguk sini
> 20. Jengok dlm bekas lauk, ambik kuah sikit
> 21. Jengok bekas lauk lain, ceduk kuah sikit lagi
> 22. Jengok lagi?sambil tu tengok2 orang, jeling-jeling
> 23. Ambil lauk
> 24. Pusing lagi
> 25. Carik sayur pulak!
> 26. Ambik sayur selepas survey dan keliling 2 minit
> 27. Ke kaunter bayaran
> 28. Tgk2 nasi dlm pinggan
> 29. Berbisik ngan kawan “alaamak byk la aku ambik”
> 30. Sampai depan kaunter “berapa?”
> 31. Bukak dompet..belek2 celah kad2 bank, celah kad2 nama, celah
> gambar2..
> 32. Keluarkan duit
> 33. Buat isyarat mata ngan member (sbb nasi mahal)
> 35. Tutup dompet. Ambik nasi
> 36. Tinjau-tinjau tempat duduk.
> 37. Jumpa tempat duduk..alamak kotorlah!!!
> 38. Cari tempat duduk lain
> 39. Jumpa.Duduk. …
> 40. Alamak.Air tak order lagi
> 41. Tinjau2, carik org order air..sambil tangan betulkan0 tudung
> 42. Order air
> 43. Bangun
> 44. Ambik sudu
> 45. Duduk
> 46. Bangun
> 47. Ambik Tisu
> 48. Duduk
> 49. Air sampai
> 50. Belek dompet (Step tadi)
> 51. Bayar
> 52. Tutup
> 53. Minum air
> 54. Start makan
> 55. Tengok-tengok orang sambil makan
> 56. Makan separuh..kenyang
> 57. Sebab dah minum air
> 58. Letak sudu, letak garpu
> 59. Pinggan tolak tepi
> 60. Borak2 kater makanan tak sedap
> 61. Ngumpat2..tgk orang
> 62. Pukul 2, naik opis..
> 63. Ambik beg makeup, g surau!!!


alamak, LADIES, jangan marah aaa, nanti kena jual~~ :p

P/s :Satu lagi yang buat aku teruja dan makin tergoda
  bila Blog Anak tiri Bang Nara ni pun dah pasang Innity.Bang Nara yang income nya ngan Nuffnang pun beribu-ribu buka satu lagi blog dan pasang Innity?Mesti bestni.Ni yang buat aku makin goyah Iman untuk mencuba Innity ni.

 
Lagipun,aku pun pernah ckp kan,jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru.Apa pandangan anda?Aku tahu blog akupun baruje cukup-cukup syarat nak join Innity,namun bila dengar banyak ceritera positif pasal Innity ni,makin tergugat dibuatnya.Apa pandangan anda?
 
P/s/s :Aku memang sayangkan Nuffnang juga.Walaupun baru 5 bulan bersama Nuffnang dan byk pengalaman menarik bersama Nuffnang.Sayang juga nak lepaskan status 'GeliHati'.Opps,Gliterati.Pulak tu cam tau-tau je gerak hatiku ini,makin bertambah Buffered Earning sejak kebelakangan ni.Ni yang buat aku bertambah sayang nak madukan Nuffnang ni.Apa pandangan anda?

Berdating di Pasar Malam

Semalam bawa Isteri ke Pasar Malam di Setapak Jaya.Dah lama tak dating ngan Isteri di Pasar Malam.Sekarang ni Alisya dah besar skit jadi bolehla bawa dia sekali ke Pasar Malam.Pasar Malam ni memang best, harga murah,kualiti makanan sesetengah gerainya kadang-kadang mengalahkan makanan di Restoran.Betul tak?Ke ada yang tak pernah ke Pasar Malam ni?

Inilah yang kami beli :

Nasi Ayam untukku (Umm,so so aje rasanya)
Jagung Bakar dan Jagung Rebus for Us(Nyam,nyam,sedap)
Apam Balik untuk Isteri (sedap!!)

Apam balik ni pun special.Selain daripada Pasar Malam ,susah nak cari tempat lain kan?Kat restoran agak-agak ada jualke?

Last but not least:


Kerepek Kari untuk Isteri

Kebanyakan penjual pasar malam di sini berbangsa Melayu.Ada jual berbangsa Cina.Percayakah anda kalau saya katakan perniagaan Pasar Malam ni agak lumayan?Kalau setakat RM10 ribu sebulan tu rasanya tiada masalah kalau seminggu tu at least 4-5 kali meniaga.Alah,member saya dulu masa bazar ramadhan hanya berniaga Air Soya dan Mee Goreng boleh buat untung purata RM300 semalam.Sebulan tak cecah dekat 10 ribu tu?

Itu blom kira lagi yang meniaga byk perkara.Antara yang untung besar rasanya cam Burger coz modal hanyalah dalam 40-50%,hehehe,dulu pernah jual burger di sekolah time weekend.Semalam jual dlm 300 lebih burger boleh dapat untung RM150+.Lumayan kan?

P/s :Moral of the story, rezeki ada di mana-mana.Kalau tidak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya?

P/s/s :Takde sesiapa berminat nak berniaga Pasar Malam ke?Bleh aku singgah,manatau boleh beli makanan harga diskaun ke.Hik,hik,hik....

P/s/s/s :Harini kalau takde aral melintang nak pergi Nilai.Saje jalan-jalan dan temankan Isteri shopping.Have a Great Weekend.Enjoy and Have Fun,k?

January 30, 2010

My $$ Cheque From Nuffnang

Posmen,posmen.Check-check surat surat arini tiba-tiba nampak surat dari Nuffnang.Adussh,ni mesti cheque Nuffnang ni.Baruje rasa nak berhenti berblogging beberapa hari yang lepas.Refer entry ini .Inilah cek tersebut :


Lepas la Lunch aku 2 bulan

Baruje bercita-cita dan teruja tengok ramai bloggers lain beralih angin dan mencuba Innity dan nampak income diorang mengancam.Teruja juga aku dibuatnya.Sejuk hati nak beralih/ceraikan/madukan Nuffnang bila dapat cek ni.Terubat kedukaan,lagipun sedih juga nak madukan Nuffnang ni,dah almost RM5K aku dpt dengan Nuffnang (Not Income only laa,of course + hadiah-hadiah contestnya).Phatgurl lagi best,gedebuk dapat RM5K cash join contest Nuffnang walau dia pun beginner di Nuffnang.


Alisya pun nak 'Pau' Papa?

Takpe2,untuk anak tersayang ,apa salahnya kan?Terimakasih la,lega la skit bila dapat cek ni,banyak perkara boleh buat dengan duit dengan sebagainya.

Psst,pssst,sebelum aku tersasul lebih,nak kasitau korang :


Aku Happy!!

Harini Aku rasa Rileks.Bestkan kalau hari-hari Cuti?

Dan tak lupa juga untuk pembaca semua :



Apa Ye?

Mari kita tengok :



Siapa yang kena?Adakah Bro JAI lagi?


Tengok Bawah





Bwh Lagi...





Sini-sini :


P/s :Hik2,sebenarnya cek tu bukan Cek Nuffnang.Itu adalah Cek refund Income Tax 2008 ku.Terimakasih buat Biro Pengaduan Awam yang mempercepatkan proses pemulangan refund Income Tax ku.

P/s/s :Hehehe,hari cuti camni buat selingan apa salahnya kan?Anyway,Have a Nice Weekend.Enjoy... 

Why I Like It Longer


Why I Like Longer?First of All,I would like to share this word from one of my blogging friend :

Credit to Zella .Your word really make my day

Toink,toink,hey,we can't help it but to think something 'naughty' about this word right?I think the impression is almost the same When P1 Wimax launched they advertisement campaign 'Potong,Potong,Potong'.Double meaning,quality word and attract a lot of attention.Thanks again Zella,you make me more interested to join this Contest.

This is my Wishlist (Not In Order) and the things that I Want It Longer and Why I Like It Longer :

1)The Number/Balance in My Bank Account

Money,U Can't Live Without IT

Why I Like It Longer?

Hehehe,The longer the better.I know,I know,money can't buy you a happiness but with money I can buy a lot of things,helping others, and make a different for the world.I will donate some of my money for better goods,invest for the good of my future generation, and enjoy my life by going for vacation, a nice house and long list goes on.Hey,Who said Money Can't Buy Happiness?I can let my wife go shopping and Women Love shopping Right?I will be happier when my Love one happy.

2)Time with Family
Family Come First

Why I Like It Longer?
As a full time working father, i think the time that I can spent with my family is getting shorter everyday.More than 1/3 of my time already spent at the office.Minus Sleeping time,eating,watching tv,surf internet,blogging and etc, how long do you think I can spent a quality time with my family?.

That's why a few days ago I make a decision to take a break from blogging ,relax myself and spent quality time with my family.Iwish I can spent more times with my family as I really want to enjoy a single moment of my life seeing my daughter growing up, go for vacation, visit both of my parent and parent in law in Terengganu and Kelantan, and do more things as a family such as cooking together, swimming, play sports, and etc.I think my wife think the same things too as a mother/wife/women, she want more for the family/kids.

3)Number of Good Friends

Good Friends Can Make Your Day More Meaningful and Enjoyable

Why I Like It Longer?
It is really difficult to find a good friends nowadays.What do you me a good friend?For me good friend is a friend that will always be there for you , ''happy or sad,enjoy or unejoyable, easy or difficult times'' and will always lend a hand when you need it.

You will know which one of your friends is a good friends when you are in trouble such as you need to borrow a money from your friend because of financial difficulties (some said it is not good to borrow/lent money to a friend) but I think if that person is really a good friend of yours ,why not helping him as long as it did not trouble you much.I really wish that I can have a longer list of good friends as It can really make your life more enjoyable,meaningful, and great.

I found a new hobby now which is blogging and I found such an amazing and great friends out there in the space such as Beautifulnara, Redmummy, JAI, Melz, Kak Ina KL, FizaMastar,Sumijelly,Aus, KancilbiruSweetdarling, Ween, Bean Moreno and the long list goes on (Sorry for those that I did not mention their name,I did not forgot yours).Trutfully,some of these people are a better friends that my friend in real life.Happy blogging guys and see you all again in the future.Let's join Nuffnang event together-gether,k?

4)Time for Myself

With A Great Power,Come With a Greater Responsibilities

Why I Like It Longer?
I want more times for myself as well.I want to enjoy my life and by having longer time for myself I can do the things that I love such as read good novel (Sidney Sheldon, Jeffrey Archer,Ahadiah Akasyah,hehehe,it's being a long time I finish reading one novel), watching movies,play futsal, swimming, reading magazines, and longer sleep (hehehe,Sleeping is one of the best things in Life).

5.Handphone

What Is my next Phone?Umm,the longer the better right?Hehehe...

Why I Like It Longer?

i)As the word goes,the longer the better, such as :


Beautiful Model/Women
Great Buliding (e.g.  KLCC)
Umm,No Comment.U need to Ask the Women

ii)Easier for me to find it when I misplaced my phone. My wife will 'membebel' (talk,talk,talk) when I misplaced my phone.

iii)Go with the trend.Earlier on, people want smaller/shorter phone but nowadays more people go with Longer Phone as the technology growing rapidly i.e. Internet can be access via telephone.

I think I already found the phone that meet my requirements for the item no.5 which is longer handphone.Come and look at it :

LG New Chocolate phone BL40

Why I Like it?

1)Meet my requirement for a longer phone.

2)Really like the LG's tagline which is Life's Good.I want to add it more for myself for the word LG which is ''Longer Good'', ''Looking Great'', ''Look Good on Great Teacher Onizuka'' and ''Love and Grab It''.

3)Love with the features of the phone which are :

Panoramic Entertaiment

The New Chocolate BL40 features a wide screen 16:9 display ratio but it does not stop there. The screen can be further adjusted to 2.35:1 cinematic wide view for vivid and realistic video contents play at any time and place. The wide display ratio applied to the camera's viewfinder and photo gallery makes photo taking & image searching more dynamic and enjoyable.

4" HD LCD Protected by Tempered Glass

    Dual Screen UI
    Complete Web Display
    One Touch Copy & Paste
    Gesture Shortcut
    Great Specification/Cool Design
    For further details for the features of this phone,you can check it here : LG New Chocolate BL40.

    4)Received a great review/comments worldwide :

    Charlotte Sinclair, Commisioning Editor, Vogue Magazine : ''Really easy to use. And since the bleeping, buzzing heartbeat of technology now drives all our lives, wouldn't it be nice if it was on our side?''

    Dylan Jones, GQ's Editor,GQ Magazine : "I actually rather like the fact that it doesn't really feel like a phone at all. And for what it's worth I like it a lot more than the i-Phone."

    Marissa Bourke, Creative Editor, Elle Magazine : "It's a super chic piece of design and an impressively sophisticated piece of technology"

    For what it worth,Fashion Label Experts label this Phone as :


    The 'Supermodels' Of Phones

    5)I really want a new phone.My wife already received her 'cool' Samsung Corby phone and I want a better phone than her.I think LG new BL40 phone is really great for me and one the coolest and great phone available in the market currently.Furthermore,my wish list for no. 5 is more attainable in the near future.Wish me Luck.

    I am writing this entry for the purpose of joining Nuffnang - LG Phone 'Why I Like it Longer' Contest.

    January 28, 2010

    Polis Entry One Two Jaga

    I am so tired today(I wrote this entry at 11pm,27/01/10).I'm not gonna to write anything tonite but with help of Uncle Google,I would like to share these pictures.I think it is better than nothing right?


    Which one is the Cutest?

    Ada sesiapa berani?

    It is so Hot today!

    Yeh,yeh,I am waiting for your Comment Kennysia

    Is there any Perfect Man out there?

    Is it?Did i know her?


    Umm,No Comment ...

    Good Luck!!

    January 27, 2010

    Terjah | Alert! Shy Guy is Blogging

    Entry Pink Oh Pink dirujuk dan saya ada menjanjikan hadiah kepada sesiapa yang dapat menjawab soalan saya itu iaitu : Cuba teka kenapa aku beli buku ''study smarter,Not Harder''?Siapa boleh kasi jawapan yg paling tepat,hadiah voucher RM10 Pizza Hut/KFC sedang menanti. Pemenangnya jatuh kepada :

    FIT  dan inilah komennya :

    "pasal buku tu, maybe bro nak blaja dari orang lain dengan lebih berkesan lagi secara bijaksana..bukan belajar penat-penat tapi tak dapat banyak ilmu.mungkin nak cari cara belajar pasal dunia blogging dengan lebih mendalam dan berkesan. ye tak? ke dapat offer jadi cikgu? hehe tatau nak teka dah :) ".Reason sebenarnya, dirahsiakan dulu tapi cukupla kukatakan jawapan FIT ni paling hampir.

    Sebagai hadiah sampingan + aku suka kasi surprise kepada sesiapa yang join contest di blogku.Cam dulu contest pertamaku kujanjikan 5 hadiah namun 10 hadiah yang kukasi.Kali ini, hadiah sampingan yang FIT akan terima adalah ,dia akan diterjah :




    Inilah terjahanku :


    1) Layout / Template blog

    Layout template menarik dan cantik.Kreatif.Namun kurasakan kartun shy guy berskate tu agak ''annoying'' skit coz dia asyik mengikuri entry.Apapun,lain padang,lain belalangkan?Satu lagi ,aku rasakan The Deck ngan Nuffnang ads patut di swapkan.Nuffnang Ads kenalah berada di tempat yang mudah dilihat,jadi the chances untuk dapat Buffered Earning lagi tinggi.

    2)Entry FIT
    -Sesetengah entry di blog FIT rasanya agak panjang.Boleh panjang-panjang namun letaklah gambar2 agak pembaca lebih selesa membaca.Bila dah panjang sangat camtu,entry yang menarik pun ,rasa macam malas nak baca.Hey,siapa cakap entry dia tak menarik?,FIT ni baru je menang tempat kedua contest  flymas anjuran Malaysia Airlines dan Nuffnang.Bukan senang nak menang tau .Entrytu mestilah menarik dan kreatif.Congratz FIT.U deserve it.Inilah entrynya :


    FIT,entry sebeginilah yang saya mahukan,walaupun panjang seronok membaca kerana gambar menarik,lucu dan kreatif.Perbanyakkan entry2 sebegini ya?

    P/s :FIT,aku nak cilok gambar ko skit.Sorry,tak minta kebenaran dulu.


    3)FIT hardcore fan MU


    Muahaha,yang ni tidak berkenaan dengan terjah.Namun aku nak terjah juga coz aku penyokong AC Milan.Hahaha,bertemu juga team kita kembali di Champion League FIT.Harap-harap AC Milan menangla cam aku tengok di stadium Manchester United beberapa tahun dahulu.Milan menang 1-0 jaringan Hernan Crespo,dan aku sanggup beli tiket for supporter MU semata-mata mau tgk games ni.Ramai giler member2 aku time tu bengang ngan aku.Yerlah,dahla penyokong Milan,dpt seat MU.Diorang pun tak dapat tiket.Hahahaha,sorry guys.


    4)Betulke FIT ni Shy Guy?

    Betulke FIT ni shy guy?Ishh,nampak selalu je dia blogwalking n tinggalkan pesan/jejak.FIT,bila nak join event Nuffnang,boleh la kita berjumpa.Teringin juga aku belajar camne ko edit gambar sekreatif tu.Serius,aku memang jealous la.Kalau dah kreatif cam ko,sure cam nak menang lagi tinggi.Ajarlah FIT,nanti aku blanje ko makan roti canai.Hehehe...


    5)FIT ni serba boleh

    Meh tgk skit apa FIT buat for living :

    Walaupun tak keja, I still have my own income from this blog, advertising, affiliate program, freelance graphic design, kupas kelapa, income dari hasil sawah padi sendiri and also income from my own rubber farm. The last two tu upah orang je. Malas mau membanting tulang empat kerat ni. that's why perut pun dah macam belon.. haha!.Fuhh,memang rajinla FIT ni.Bagus-bagus,better dari jadi pengganggur terhormat dan komplen tak dapat kerja.Hidup ni kenalah usaha kan?Aku pun pernah kerja di pam minyak,cleaner, kerja kilang untuk sara hidup.Apa nak dimalukan?Di mana ada kemahuan di situ ada jalan.

    Cukuplah dulu,komen lebih-lebih kan ,kena saman ngan FIT susah juga.Jangan saman aku,aku tak mampu nak bayar.Hehehehe,last but not least,to All Girls out there,si FIT ni masih lagi single,bleh la terjah dan berkenalan dengan dia :


    Sekali pandang,ada iras-iras Kennysia tak?

    Jadi,apa tunggu lagi.Mehla terjah blog dia beramai-ramai di sini : http://fitrihadi.blogspot.com .

    P/s :FIT,nanti jangan lupa tinggalkan alamat anda di komen ini.Jgn risau,saya tak publishkan ,kalau ada awek-awek cun minta,aku kasilah.Senang aku nak postkan hadiah FIT nanti.Ala,RM10 voucher pun ,rezeki jugakan?

    P/s/s :Teruskan menulis FIT dan be more kreatif.I enjoy reading ur flymas entry.More entry like that pleassse...

    P/s/s/s :Who's next?Hint,hint....Bila-Bila masa sahaja dari penyumbang tertinggi(mungkin lebih satu) di gengblogger .Sekarang ni zella tengah mendahului.Wait n see,hik,hik,hik...Jika mahu diterjah,faham-fahamla.No pain,no gain rite?

    Kunci Kejayaan


    Kunci Kejayaan

    Pernahkah anda mendengar pepatah ini Kalau tidak dipecahkan ruyung,manakan dapat sagunya?Ataupun ayat ini 'Bukan Senang nak Senang,bukan Susah nak Susah' dan juga ''Rezeki tidak akan datang bergolek'.

    Maafkan kiranya entry kali ini agak panjang.Saya mahu relate kan tajuk Kunci Kejayaan ini dengan satu kisah peribadi saya .

    Tersebutlah kisah,di zaman dulu kala,tinggal seekor sang kancil dengan kura-kura.Kura-kura ini teringin sangat nak makan pucuk ubi .Sang Kancil kesian melihat kura-kura dan....Dushh....tersasul pula .Begini ceritanya.


    Bersukan menyihatkan badan

    Pesta rumah sukan acara olahraga semakin hampir.Aku mewakili rumahku (rumah kuning) untuk acara 1500m,800m dan 4X400 m. Si Farid (bukan) nama sebenar turut menyertai acara yang sama.Di Sekolah teknik,pertandingan diadakan mengikut tingkatan iaitu form 4 dan juga form 5.Di pendekkan cerita, acara yang aku sertai,semuanya aku kalah dan satu pingat pun aku tidak dapat.Si Farid pula memenangi semua pingat emas yang dipertandingkan dan dia memenangi Anugerah Atlet Lelaki Terbaik Form 4 .

    Setahun berlalu.Pesta sukan diadakan lagi.Kali ini aku mengambil acara yang sama cuma aku turut menyertai acara 5000m. Namun sebelum pertandingan,aku disindir oleh Farid :

    Farid :Hai,ada hati lagi nak bertanding?Tak serik2 lagi ke?Dahla,bagila orang yang lebih layak bertanding.Buat malu je la kalau kalah.
    Aku : Takpe,rezeki ayam nampak di kaki,rezeki aku mungkin nampak di kaki juga kali ini(hey,main lumba lari,mestilah kaki mesti kuat kan)

    Acara pertama dipertandingkan iaitu acara 1500M.Semangatku semakin berkobar-kobar apabila teruk aku dikutuk si Farid beberapa minggu sebelum pertandingan itu.Aku meneruskan langkah dan larianku dengan Farid semakin sekata namun entah di mana datangnya kekuatanku ,aku berjaya memotong Farid di 100m terakhir dan pingat emas pertama menjadi milikku dan pingat perak menjadi milik Farid.Acara-acara yang lain iaitu 5000m dan 4X400 m aku mendapat emas lagi dan Farid mendapat perak (Farid tidak bertanding 5000m).

    Acara terakhir yang aku masuki iaitu 800m dan sekiranya aku menang acara itu,aku bakal bergelar Olahragawan Sekolah.Begitu bersemangat aku berlari dan Farid kali ini betul-betul mahukan pingat emas pertamanya.Malulah dia ,yerlah,last year di Atlet terbaik.Kugagahkan larian,kugagahkan semangat, dan di penghujung 5m terakhir Si Farid merebahkan badannya dan dia dikira sampai dulu.Pingat emas menjadi miliknya,dan pingat perak menjadi milikku.Aku tidak bergelar Olahragawan Sekolah kerana ada orang lain yang memenangi 3 pingat emas, dan 2 pingat perak (Aku 3 emas, dan satu perak).Dia memenangi acara 100m,200m,400m dan pingat perak 4X100m dan 4X400m.Tahniah buatnya.

    Pengalaman mematangkan kehidupan.Apa yang ingin ku katakan kunci kejayaan' berdasarkan pengalamanku baik di bidang pelajaran, sukan, cinta, kerjaya dan sebagainya dan juga ''Moral Of the Story" adalah :

    1)Jangan Mudah Putus Asa.Kecewa sekali bukan bermakna kita akan terus tumbang.Bangkitlah dari kekalahan dan perbaiki diri untuk kejayaan.

    2)Jangan perkecilkan kebolehan orang lain.Jangan perasan kita ni bagus dan jangan pula kita perasan atau perlekehkan orang lain.Di dunia blog misalnya,yang di atas, tidak semestinya akan sentiasa berada di atas,yang di bawah ,tidak semestinya akan terus berada di bawah.

    3)Kalau tidak mencuba kerana takutkan kegagalan, bagaimana kita akan tahu kemampuan kita.Misalnya Blogging Contest, Hampir Semua Contest Nuffnang aku sertai dan banyak yang aku tidak menang.Namun,itu bukannya penghalang untuk terus mencuba.

    4)Usaha tangga Kejayaan.Siapa sangka blog picisan ku mampu mencecah 2,000+ hits kan?

    5)Pedulikanlah apa orang nak kata dan caci kita.Ambil yang jernih,buang yang keruh.Bila nak berjaya,semakin ramai yang akan cuba jatuhkan kita.Tengok Cik Epal, semakin orang kutuk dia semakin meletup blog dia kan?

    Last but not least,pesanan daripada bakal tunang BeautifulNara (Agak2,yang mana ye Bang Nara akan pilih?) :



    Yang Mana Satu,Pilihan Kalbu?

    P/s : Kejayaan menanti sesiapa yang mengejar dan berusaha untuk mendapatkannya.Apa pula pandangan anda,what is the Key for Success?

    January 26, 2010

    I Am Taking A Break

    It is not easy to find a very good Friends

    P/s :Berkawan biar seribu,bermusuh jangan satu.Namun,berhati-hatilah memilih kawan.Kawan yang silap boleh mengundang kedukaan.

    Money.You Can't Live Without IT

    P/s : Tak salah mencari duit.Namun janganlah menjadi hamba duit.Fikirkanlah juga masa bersama keluarga dan ketenangan fikiran.Jangan kerana duit,ahli keluarga terabai.Huhuhu,dah lama tak balik kampung.

    Is It True?

    P/s : Berhati-hati memilih pasangan hidup.

    For Some Women,Money Come First!!

    P/s :IF you have a lot of money,you might get anyone you want.However,what do you really want?Kecantikan luaran ataupun kecantikan dalaman yang tiada tolok gantinya.If u can have both,yuppie, Good For You.

    Hehehe,Lu Fikirlah Sendiri

    P/s :Which one you prefer?A great vacation, a good sleep or a long day at work?Hihihi,I think I already know the answer.

    Which one is the right side?

    P/s :Kadang-kadang berdiam diri lebih baik dari bersuara.I.e. bila isteri membebel.Hehehehe,tak usah panjangkan cerita.Always, wanita membebel hanya untuk meluahkan beberapa ribu patah perkataan sehari yang belum habis diluahkan.Hehehehe,...
    Hehe,I Wish

    P/s : Jangan takut untuk mencuba sesuatu yang baru. Good Luck!!

    I Am Taking A Break From Blogging or Should I Stop Blogging? 


    Related Posts with Thumbnails

    Hidupkan Untuk Memberi