January 19, 2011

Ikan Bakar Lumut


Restoran Ikan Bakar Lumut kami terjahi semasa Percutian di Lumut

Pelbagai Pilihan Seafood untuk dipilih

Harga Ikan Bakar & Seafood di Restoran Ikan bakar Lumut

Menu yang lain juga
Air Buah Mangganya memang Best

Ramai juga yang menerjah ke sini

Tomyam Campur (1st time jumpa tomyam warna putih)

Ikan Siakap Bakar ( Popular sungguh Ikan kegemaran Sumijelly ni)

Overall, oklah. Kalau di Lumut memang bolehla terjah. Tapi kalau nak bandingkan ngan Ikan Bakar Umbai, umm, memang jauh berbeza sedap di Umbai. Tapi sambalnya boleh tahan best. Lain tempat lainla rasanya kan? Harganyapun lebih mahal dari Umbai. Rating saya berikan 7/10.

P/s : Oh, ni yang buat mahu menerjah Umbai lagi ni? Butter Prawn dan Ikan Bakarnya memang kebaboom...Kat KL any tempat sedap untuk Ikan Bakar?Any suggestion?

22 comments:

  1. pergh! sedapnya ikan bakar tu. tergoda bila tengok :)


    *dah pop up window. hehe. thank you :)

    ReplyDelete
  2. dah lama tak ke lumut.syoknnyaaa makan ikan bakar.

    ReplyDelete
  3. nie yg kat sebelah marina cove tu kah?

    tu namanye tom yam putih. ;)

    ReplyDelete
  4. bro, lepas ni try ikan bakar kat D Muara pulak...

    ReplyDelete
  5. tengok ikan bakar ni lapar terus le bro

    ReplyDelete
  6. ikan siakap bakar!!!! lama x makan, huhu

    ReplyDelete
  7. makan tghari ikan bakar arinie sedap huhu

    ReplyDelete
  8. uii,..saya cuma tau ikan bakar kat port klang aje..hehe..

    ReplyDelete
  9. ikan bakar umbai tu kat mana?

    ReplyDelete
  10. pernah makan kat sini sekali...tapi tak best.Tg Dawai lagi mengancam..harga kt Tg Dawai pun lebih murah.
    kat Umbai tak penah sampai lg..will try one day.

    ReplyDelete
  11. me pun sukia ikan siakap--tp yg steam punya
    mahal nya ikan2 tu
    kat gombak, me mkn harga dlm rm20-RM25 jer seekor--thn 2009 hehehhe

    ReplyDelete
  12. wah.. memang mencabar diet aku ni bro.. semua makanan kegemaran ni.. bila mau open table sama semua gengtalibarut.. hik2

    ReplyDelete
  13. mahalnya ... harga ian siap masak ...
    kat sini siakap .. baru dlm rm25

    ReplyDelete
  14. menggoda...planning nak pegi lumut hjg bulan ni...boleh la ku terjahi...eceh!

    ReplyDelete
  15. Uishh... dah lama tak pegi LUMUT nie....Siakap is alwiz my feveret...

    ReplyDelete
  16. #Miza Yusof:hik3...bolehla tahan ikan bakarni..

    #kata kila :laa,dok lumutke?

    #Zue Zoey;sure seronokkan?

    #e.l.i.s.s.m.i.e:nyam2..memang syok..

    #ArELeEz :umm..tak pastila pula..hik3..

    ReplyDelete
  17. bro...nape tak cakap awal2..eden ada dok kat manjung ni..hehe..kat area lumut n manjung, restoran yang kata orang tak malu nak ajak orang makan adalah di Horizon Garden Restaurant..memang terbaik...chef yang masak..ikan siakap masak nyonya style gile best...lain kali datang, singgah kat restoran ni...harga boleh jamin berbaloi dgn layanan 1st class yang diberikan..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails