March 29, 2011

Menara Taming Sari Melaka

Akhirnya, selepas tiga kali terjah Bandar Melaka, berpeluang juga untuk naik Menara Taming Sari, Melaka. The only menara yang berpusing di Malaysia. Lokasinya tak jauh dari Dataran Pahlawan, memang di dalam bandar Melaka. 

Menara Taming Sari, Melaka
Harga tiket : RM10 each untuk dewasa
Isteri tersenyum gembira
Di dalam Menara Taming Sari
Percutian bagus untuk Keluarga. Mengeratkan kemesraan Suami Isteri
Get Ready..Mula naik
Pemandangan dari Atas Menara. Nampak kapal etc...
Memang Cantik Pemandangan dari atas Menara Taming Sari. Adalah rasa gayat skit2..
Selat Melaka tu kan?
Isteri dah mula gayat-gayat...Hik3..
Saujana Mata Memandang
Memang Best

Seronok dapat naik Menara Taming Sari. CUma rasa kejap sangat dia berputar kat atas tu..Tak sempat nak ambil gambar banyak-banyak. Hik3, takperla,nanti datang lagi, boleh naik lagi. Melaka, destinasi wajib kami setiap tahun. Dekat, banyak tempat menarik, dan puas hatii....

P/s : Tersentuh hati bila membaca Hikayat Dodol Melaka. Moral of the stories, jangan mudah percayakan orang.

12 comments:

  1. Naik menara taming sari..ok gak la kan. Selalu g Melaka, tapi sekali je naik menara ni.. :)

    Jom baca ni: Discover Your Miracle with Lancôme Maqui Miracle..

    ReplyDelete
  2. betul tu...sy sgt2 setuju!

    Melaka, destinasi wajib kami setiap tahun. Dekat, banyak tempat menarik, dan puas hatii....PLUS xpernah bosan wlpn singgah a'famosa setiap x.. ;p

    ReplyDelete
  3. menara taming sari ni
    kejap sgt pusing

    kadang2 rasa x berbaloi lak byr

    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    ReplyDelete
  4. dulu biasa naik sekali kat europa park kat german. konsep camni gk. tp mmg gayat kalau 1st time tu. huhu

    ReplyDelete
  5. bestnya pergi travel..
    skrg ni belum lagi cuti, kalu cuti pun belum tentu dapat pi travel.. aishhh jeles arr..

    ReplyDelete
  6. dah 2x g melaka tp tak berkesempatan nk nek taming sari...ramai sgt org beratur..hehe..pegi time krismas..kih kih

    ReplyDelete
  7. mcm best? bro, bahagia jer .. jeles3.

    ReplyDelete
  8. tak pernah sampai lagi ke menara taming sari walaupun dah banyak kali ke melaka.

    ReplyDelete
  9. memang best naik menara taming sari..suka tengok pemandangan dari atas tu...cantik...



    New Entry: Pemandu Wanita: Berhemah VS Berbahaya

    ReplyDelete
  10. best naik menara ni..tapi sekejap ja dah kena turun..
    mana si kecik?tak nampak pun..

    btw..eyriqazz,menara Alor Setar pun berpusing juga.lg best sebab ada restoran kat atas tu.boleh makan2 sambil tengok pemandangan.

    ReplyDelete
  11. wahh besnyer..menjeles sy tengok eh,budak takleh naik yer?
    sedihnyer baru sekali sampai melaka tue pon zaman tok kaduk maner ntah..rombongan sekolah..hahaha..

    psstt isteri cikgu pantun makin jelita hoo dulu tak jelita sangat takat cantik jer..tapi semenjak dua menjak neh makin cantik dan jelita hoooo...*ikhlas neh,takder maksud lain tau cikgu*

    ReplyDelete
  12. nengok gmbr bro ni byk jugak develpmnt baru..tiap2 hr lalu kat sini pun x perasan..tengok dr atas baru nampak..hehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails