August 8, 2011

Berbuka Puasa di The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju

Semalam, kami sempat berbuka puasa di The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju. Boleh dikatakan setiap tahun, memang ini antara restoran pilihan untuk berbuka puasa. 

The Chicken Rice Shop Carrefour Wangsa Maju

Isteri dan Alisya sabar menanti

Tambah Ice Lemon Tea extra RM1 dari harga Set

Kerabu mangga, RM7+
Taugehnya memang favourite eyriqazz. Sedap sangat.
Ayam . Nyam2, favourite Alisya ni

Total harga, RM40+. Umm, boleh tahan juga. Kalau di Bazaar Ramadhan, cukup untuk 2-3 hari budget ini.

Overall, makanan di sini memang sedap dan menyelerakan. Kali ini tak banyak gambar diambil coz mood dah spoil due to :

1) Kami booking awal, dalam pukul 2 petang, tapi dapat spot paling tak best. Sebelah tempat makanan kluar.Mb coz buat booking by phone?

Mungkin ini caranya treat regular Customer?

2nd reason, booking dibuat melalui telefon. Mula-mula staff nya ambil sikap acuh tak acuh. Mereka kata kalau mahu booking berbuka puasa, kena walk in. Eyriqazz mention, i'm regular customer, lain lain restoran boleh by call, kenapa The Chicken Rice Shop tak boleh? Lagipun, xkan laa nak booking main-main kan? 

Lepastu mereka ambil booking eyriqazz selepas phone beralih tangan almost 2-3 orang staff. Turn out, inilah hasilnya , "The Best Place they reserve for us" . Muncung la Si Isteri, nak makan pun kurang selesa. Umm, please improve on this ya Chicken Rice Shop, please treat your customer with respect.Harga makanan di sini bukannya murah, and we deserve good service. Umm, adakah mahu menerima nasib yang sama macam Restoran Nasi Lemak Antarabangsa?

Enough said, mungkin ini kali terakhir kami berbuka puasa di The Chicken Rice Shop tahun ini. Umm, kalau mereka tidak boleh melayan customer seperti eyriqazz, banyak lagi restoran lain yang boleh eyriqazz terjahi, tak gitu?

15 comments:

  1. one of reasons tak suka berbuka kat luar... :)

    ReplyDelete
  2. ada sijil halal brance ni.. kat Alamanda takde pon! =(

    ReplyDelete
  3. To all restaurant: Please beware to blogger especially blogger tegar...hikhikhik....

    ReplyDelete
  4. me suka mkn pie tee kat situ :)

    adusss..menjejez air liur bila teringat.

    me suka makan kat rumah jer time berbuka x yah sakit hati :)

    ReplyDelete
  5. alahai cian nye, nmpak tui muke wif x epy ...

    emm weols mmg x suke sgt buke kt luor...

    ReplyDelete
  6. Takpe la bro... better pegi restoran lain je bro...lebih senang hati nak makan....

    ReplyDelete
  7. saya pernah memarahi seorang pekerjanya kerana tidak melayani kami yang telah lama menunggu dan sejak itu saya tidak pernah menjejakkan kaki ke restoran ini. Tambahan pula pernah sumber ayam yang dihantar ke premis sangat mencurigakan...

    ReplyDelete
  8. yaay!! saya pun suka makan di chicekn rice shop..sumer menu itu adalah kegemaran hamba..hehe.. and lagi satu saya suka pie tee, honey bbq chicken..sedap kan..tapi siannyer dapat meja kat situ..macam xyah reserve je kalau cenggitu.. tak profesional langsung..nasib baik alia dah besar sikit.kalau kecik lagi..mau rasa tak sesak..sabar banyak2 yea di bulan puasa nie..hehe

    ReplyDelete
  9. lain kali.. nak order macam ni.. "hallo, ini tan sri Iman al Haj nak booking meja berbuka puasa.. siap2 semua yea,"

    ReplyDelete
  10. ko membuat aku laparlah..huhu

    ReplyDelete
  11. @Aku Ibu Muda : tuhla,both of us kerja..memang takde masa nak masa..so,makan luar one of the choicenya...

    @MaS PuTRi:ader2..eh,camne ble takde pula kat alamanda?

    @faiez:hak3..especially food blogger.... komen pun utk improvement in the future...pokok takkan bergoyang kalau monyet tak goncang (bak kata anak jejai)

    @e.l.i.s.s.m.i.e :pie tee nya memang sedap..tuhla..kami pun once a week camtu memang makan di luar..or kalau ada tetamu...

    @fazilzura :tuhla....next year mungkin boleh try restoran lain pula

    ReplyDelete
  12. @hazman aka species1980 :tgkla camne bro

    @koben:sayangkan kalau isu-isu camni diorang tak ambil kira..jgn ambil ringan the power of consumer

    @waalllaa! :tuhla..sabarje la ...

    @KiD :good idea bro,good idea..kena cuba one day ni..hik3

    @myvitrd:berbuka apa malam ni bro?

    ReplyDelete
  13. i dah tak suka mkn kat chicken rice shop ni.. rasa tak seberapa.. tapi mahal boleh tahan... huhu...

    ReplyDelete
  14. aku ada kisah pahit ngn chicken rice shop nih..smpai skang aku boikot kedai ni..kihkih..gpon tak kena ngn selera aku..mahai je lebih..

    ReplyDelete
  15. me dh lama benar tak mkn kat situ sbb me rasa mahal :p

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails