September 27, 2011

Once a Liar Always a Liar | Salinan Report Polis Blogger Popular


Salinan report polis ini saya terima melalui e-mail dari seorang blogger popular yang saya anggap macam rakan baik saya sendiri. Ternyata, kepercayaan saya selama ini hanyalah lakonan semata-mata. Walaupun report polis yang kau hantar, for me " Once A Liar Always a Liar". Tidak perlula cuba untuk menegakkan benang yang basah.

P/s : Buat baik berpada-pada, tolong orang pun berpada-pada, kelak jadi macam Melepaskan Anjing yang tersepit.

P/s/s : Jangan Jadi Seperti Kacang Lupakan Kulit..Umm, Dulu pernah dinasihati oleh Redmummy, now baru saya tahu maksud sebenar di sebaliknya. Ohh, salinan report polis ini bukannya dihantar oleh redmummy.

47 comments:

  1. tadi pun ada terbaca pasal hal nie kat satu belog tue....ermmm baru tahu kisah sebenarnya..

    ReplyDelete
  2. sesungguhnya saya yang lembab ni tak dapat nak follow.. tak berapa nak faham.. ape kes ni ek?

    ReplyDelete
  3. uh.. siapakah gerangannya ini?? tak baik btol lah..

    ReplyDelete
  4. dasat betul la blogger tu siap kasik copy police report tue.....

    ReplyDelete
  5. maaf lah. huhu tak faham lah entry ni.

    ReplyDelete
  6. dasat ni sampai ada report polis...and i dalam mode *confuse*...apa kes ni?

    ReplyDelete
  7. cam kenal je saper yg buat laporan tuh...hmmmm...

    ReplyDelete
  8. x faham juga. boleh explain lebih sikit. saya budak baru belajar hi,hi

    ReplyDelete
  9. mcm2 skrg nie..yg penting kena dgn caranya lah..sesungguhnya setiap yg kita kerjakan itu, Allah Taala Maha Mengetahui kan..

    ReplyDelete
  10. macam-macam la sekarang...
    yang penting kita tak tergolong yer...

    ReplyDelete
  11. masih blur... apa motif sebenar si penipu tu...

    ReplyDelete
  12. sabar jela eriqazz.. takut kerana salah, berani kerana benar. dont worry

    ReplyDelete
  13. Lagi laa tak faham2.. jgn marah..

    ReplyDelete
  14. Oh ini ke report polis yang dimaksukkan tempoh hari semasa aku chat dengan dia..

    seperti kata sorang rakan blogger dekat aku.. dua-dua orang ni kalau nak percaya jgn percaya 100% itu sahaja komen aku bro..

    mungkin aku kenal sapa yg antar dekat ko ni.. makin parah kes ni bro.. emm berhati-hatilah selalu

    ReplyDelete
  15. Apa kes ni yer,explain la sikit,cerita sensasi ni tergantung.

    ReplyDelete
  16. macam2 kisah bloggers sekarang ni, lebih meriah dengan warna-warni kehidupan

    ReplyDelete
  17. Dunia blogger memang tak mudah.. Saya pun dulu diterjah oleh sebuah syarikat gara-gara Halal Swasta yang tidak diiktiraf oleh JAKIM..

    ReplyDelete
  18. dah makin meluas kes ni ye..iskh2..

    ReplyDelete
  19. saya tak tahu cerita, hmm rasa macam berat je kes ni. tak apa. orang yang salah tetap salah. Allah ada dengan orang yang benar ;)

    ReplyDelete
  20. cepat2la selesaikan kekusutan ini... harap yg benar terbukti...

    ReplyDelete
  21. hehe.. saya pun nak buat laporan polis juga la bila baca kes ni.. :)

    ReplyDelete
  22. semua ni ada kaitan dengan eriqaz ke?kalau takde kaitan baik tak payah la publish segala bagai dekat blog.kita tak tahu yg sebenar terjadi...

    ReplyDelete
  23. @Yuyu : Anyway,awak tunang terbangtinggitinggi kan?

    Okk...saya jawab soalan awak..Yupp,ianya ada kaitan dengan saya :

    1) both of them contacting me and tell their story
    2) one of them wanna see me and wanna do the vlog etc to clear his name
    3) during the event etc, kami ditipu konon2nya mereka ini adik beradik..
    4) for almost 2 years, once in a while i have chatting with one of them and honestly and entertain their request to share about blog, etc
    5) I'm indirectly promoting their blog,joining their contest,terjah their blog n recommended their blog
    6) yup, i know u r close with one of them....

    anyway, did i mention any name in my entry? Siapa makan cili, dialah yang rasa pedasnya....

    ReplyDelete
  24. tak faham repot polis tu berkaitan dengan ape..huuuu

    ReplyDelete
  25. Jap nak gi balai jap nak carik salinan report nie..miahahaha..Hangattt

    ReplyDelete
  26. Ayooo yooo ada orang marahlah.. aku lariiii.. hehehe

    ReplyDelete
  27. abang tiger dah mengaummmmmm..serammmm aaaa

    ReplyDelete
  28. ek eleh nk sentap plak mnh...ntah pe2 ntah...

    ReplyDelete
  29. nonsense la depa dua ni...nak femes cepat sangat tu yang jadi rupa gitu..hm...

    ReplyDelete
  30. malas nak layan lagi pun den tak rapat ngan depa nih... cam korang2 semua... ahahahaa

    ReplyDelete
  31. semoga kejayaan akan sentiasa berpihak kepada orang2 yang benar.

    * saya ada pengalaman dipanggil ke balai polis untuk satu kes jenayah. ketar lutut juga masa disoal siasat. tapi saya tahu saya dipihak yang benar ;)

    ReplyDelete
  32. dedua pihak xleh pakai..

    sesama menipu, sesama nak femes.

    fullstop!

    ReplyDelete
  33. bro, tak tahu nak kata apa sebenarnya.

    Hal mereka berdua + hal family mereka.

    tak mention nama pun nanti orang akan cari juga..

    ReplyDelete
  34. @hamzah ian : right on....so,tak perlu la nak ngelabah lebihkan?Kalau nak cari,carilah...bangkai gajah manakan boleh ditutup dengan nyiru..

    kalau saya nak,bolehje saya publishkan both side of story coz i know both of them + both of them tell me their story..but it is really waste of my time.....to tell u the truth, for me, both of them, tetap consider menipu a lot of people especially readers...

    P/s : agak-agak bro bengang tak kalau orang yang selama ini kita percaya+anggap macam karib,tup2 menipu kita bulat2?

    P/s/s : sometimes, we need to hear both side of stories...then,make own judgement...

    ReplyDelete
  35. dua2 pihak gua kenal


    benda akan jadi keruh bila ada campur tangan orang lain..=)

    ReplyDelete
  36. @Ujang9897:thanks ujang...benda tak keruh pun...kalau taknak orang campur tangan, why at the first place keep "canang-canang" and perburuk-burukkan each other n begitu bersemangat to tell us their side of story?

    Enough said, kebenaran akan terserlah ,ketipuanpun lambat laun akan diketahui juga...

    Yupp..even did entry, i did not mention any name...After this entry pun, i tak create a new entry about them..Kalau nak, bolehje i publish both side of story n let the readers make their own judgement?

    P/s : anyway, u are on which side ya?I'm not on either side...both are liars for mee...

    ReplyDelete
  37. ooo.. yg tu bkn adik dia ea?? hahha.. akhirnya terbongkar jua..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi