December 31, 2011

Abang…Dah Potong Kan ???


Kalau Sifuku memilih antara Emas atau Saham? , Azam Tahun Baru ku pula, aku memilih antara menambahkan Aset dan mengurangkan Liabiliti. Yes, kredit kad, "My Silent Killer ataupun musuh dalam selimut " yang menimbunkan lagi amaun di liabiliti.  The temptation of Kredit kad terlalu menggiurkan .

So, Azam tahu baru, Satu kad telah pun digunting/potongkan , dan berazam untuk bayar dan cancelkan ianya secepat mungkin. Umm, better late than never kan?Dari mengkayakan bank yang sudah cukup kaya, better improve my financial health especially dengan kehadiran Insan Baru tahun depan.

P/s :  Hutang Emas dibawa belayar, Hutang Kredit kad memanjang tak habis bayar.Before it is too late, Say No to Credit Card.

P/s/s : Abang…Dah Potong Kan ???? Of Course.. Abang dah Potong Credit Card Abang yangni demi masa depan yang lebih gembira di masa hadapan....

15 comments:

  1. tak pernah merasa guna kad kredit dan takkan sekali2 gunakannya. hanya debit card :)

    ReplyDelete
  2. yer setuju.. saya pon nak ambil langkah yang sama... :)

    ReplyDelete
  3. good call.. tp attempt utk setle kan jumlah yg kite hutan tu akan sia2 kalo cume bayar jumlah minimum..

    cube method credit transfer ke credit card lain (kalo ade).. credit transfer akan mengurankan akan mehapus kan interest bayaran tertunjak dalam jangke mase tertentu. contoh maybank skang ade scheme 1 year transfer credit. kalo amik scheme ni, kite kene setle kan pending amount dlm satu tahun with 0% interest...

    sy skang dlm scheme ni dan mmg membantu. credit card is a killer but sometime it is our lifeboat. use it wisely and you'll get benefit from it.

    ReplyDelete
  4. Saya pon dah potong habis... Tinggal satu je sebagai kecemasan

    ReplyDelete
  5. sama la kitaorg pun dah potong kad kredit yang byk tu,tinggal satu je skrg untuk kegunaan berdua, itu pun untuk kes emergency je..mungkin suatu hari nak kena potong juga tu..kad kredit mmg btl2 berhantu...

    ReplyDelete
  6. saya pun baru nak cancel satu credit card semalam, tapi punyalah susah prosedurnya..

    ReplyDelete
  7. Pengalaman pahit aku ~ terpaksa memotong kad kredit aku yang limitnya RM150K. Namun kini aku bahgia dengan sekeping kad yang limitnya hanyalah RM15K sahaja.

    ReplyDelete
  8. xyah gune kad kredit...tambah hutang je..huhu

    ReplyDelete
  9. xder kredit kad lagi. lalalalalala :B

    ReplyDelete
  10. Bagus-bagus. Aku dah potong lepas beberapa dpt. limit 6k pun tak guna, last-last potong saja.

    ReplyDelete
  11. Aku pun tak pernah guna kad kredit , dan tak pernah apply pon. Aku tak heran langsung orang-orang guna kad kredit nih. Dah tahu dah, memang spesis tompok hutang. ;P

    ReplyDelete
  12. potong jangan tak potong... kalau tidak bertambah panjang lagi hutang piutangnya...
    hahahhaa

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi