February 24, 2012

Wanita Apabila Shopping

kalau klik2 ni tak namanya shopping bro (Online Shopping)..Bagi wanita istilah shopping tu...1st window shopping, 2nd tengok2 barang n bandingkan di 10 buah kedai yang berasingan.... turn out, beli yang di kedai yang 1st2 tadi...Orang pompuan/wanita panggil, ini namanya bandingkan harga dan kualiti....hik3..

P/s : Amcam, setujutak?

42 comments:

  1. Perempuan & shopping x boleh dipisahkan.. ;)

    tapi macam familiar je tempat ni.. ;)

    ReplyDelete
  2. agree..i memang sgt brhati2 if nak beli brg2 ni...mmg kena jalan2 hbis dulu, tgok mana brkenan,tgok hrga, try tawar menawar dulu..kalau xdpt pergi kedai lain, belek lagi smpai dpt hrga yang paling best...sbb nanti pasti mnyesal kalau terburu-buru beli, pastu masuk kedai lain hrga dia lagi murah....mmg rasa nak hentak2 je

    ReplyDelete
  3. setujuuuu!!! LIKE.. LIKE.. LIKE.. LIKE..!!!

    ReplyDelete
  4. hehe...lelaki suke ke klu wanita p shpping?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau shopping kan barang utk lelaki suka,kalau menunggu lama,kurang suka...hik3...

      Delete
  5. setuju sangat.. sebab tu aku dah 3 kali masuk kedai letrik nak beli peti sejuk untuk simpan susu .. tak jadi2 beli.. dok asik servey n banding harga je.. heheehe.. ni semua cik malaranglah punya kerja.. hehehe..

    ReplyDelete
  6. tak berapa setuju..kalau su,terbalik.suami kuat shopping.Bininya pulak masuk satu kedai..sambar je terus.Suami habis semua kedai dia terjah..belek sana..belek sini.Bini ngan anak2 siap lepak pergi makan sebab malas ngikut :)

    ReplyDelete
  7. kalau aku, mmg jarang beli tapi bila kene beli baru servey smpi pueh hati

    ReplyDelete
  8. huhu nak beli biar puas hati tuh, kalau tak rugi nanti..

    ReplyDelete
  9. Sgt setuju. Itu namanya "wanita yg bijak berbelanja".

    ReplyDelete
  10. ni kat the Garden ek?

    tapi kak sha x suke window shopping...bila tengok dh suke terus angkat...sbb if tgk byk2 sgt nnt rambang mata..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahak3..pengalaman mematangkan kehidupan, kan?

      Delete
  11. kalau time shopping , dpt plak sorang peneman yg sudi pegangkan barang2 mesti seronok.... hehe~ tp slalu susah la nak ada kan peneman yg setia mcm tu, kalau ada pon , troli bertayar tu...fuhhh....tp kalau shopping dekat jalan tar tu , ada ke troli? hehe~

    window shopping tu mmg la HARUS ! nak tgk mana yg murah + cantik+ berkenan di hati -sbb perempuan skali beli bukan 1 je, dia beli byk2....cth : tudung , baju dll.

    ReplyDelete
  12. lebih suka shopping sorang2 atau dgn geng pompuan kaki shopping. tapi bukan masuk semua kedai, cuma satu kedai. bezanya belek SEMUA JENAMA. pastu baru amik. nak2 kalau blm gaji, lg kena pilih. bak kata encik suami, kenapa dia bawak RM50 dapat 1 beg plastik brang dapur tapi saya blh bawak 2-3 plastik sama saiz? jawapan dia senang jer. dah xde duit, mmg berkira dan kena kira2. kalu dapat gaji, jenis sambar terus gak :)

    ReplyDelete
  13. yer betul..ini lah baru namanya shopping.hehehe :) puas hati dapat pilih, pegang dan bayar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan,nak beli kenala cari yang terbaik...

      Delete
  14. kebykan lelaki 'terpaksa' bersetuju..hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails