September 27, 2012

Rahsia SEO Forblogger - Pemenang Utama Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati


Cukup kagum, entri yang pendek dan bersahaja INI  mendominasi tempat pertama di Google untuk Keyword "Eyriqazz vs Denaihati". Forblogger, pemenang pertama Cabaran SEO Eyriqazz vs Denaihati

Apakah Rahsia SEO Forblogger? Apa strategi yang digunakan? Camne dia boleh menang? Jom kita lihat perkongsian rahsianya :


Apa yang boleh Eyriqazz rumuskan, antara rahsianya adalah :
  1. Strategi itu penting. Bukan main serkap jarang je. Memang bro Forblogger ni praktikkan sebaik-baiknya ilmu yang ada.
  2. Pagerank yang tinggi turut membantu. Blognya yang ber pagerank PR4 
  3. Backlink itu penting (backlinks di footer, backlink di mainpage, backlink di artikel lama dan baru dan etc)
  4. Update entri secara konsisten supaya google selalu crawl entri. 
  5. Bantuan backlink secara automatik dari SocialMonkee di  http://www.socialmonkee.com/ (Perkhidmatan berbayar). 

Lebih lanjut akan Rahsianya, bolehla singgahi di --> : http://bit.ly/PHPisp


P.s : Semoga perkongsian ini akan membantu pembaca blog Eyriqazz.com untuk lebih memahami ilmu SEO.

18 comments:

  1. SEO FORBLOGGER INI MMG TERBAIK...
    koz cukup kagum dengannya...

    ReplyDelete
  2. oooooo itu strategi dia. Memang konsisten. Tahniah!

    ReplyDelete
  3. forblogger sudah revealkan rahsianya.. :-D

    ReplyDelete
  4. Assalam, memang terbaik... aku memang salute dengan bro forblogger...

    ReplyDelete
  5. tahniah kepada beliau.. memang master dalam seo dia ni.... entri gila ringkas.. tu pun berjaya menenggelamkan pakar2 seo yang lain

    ReplyDelete
  6. walaupun tak berapa paham tapi sikit sebanyak mula nak belajar. tq bro.. and tahniah forblogger..


    BONUS BAJET 2013?

    ReplyDelete
  7. baguiiih nya, saya banyak kena belajar ni

    ReplyDelete
  8. Tahniah, strategi yang berkesan :)

    ReplyDelete
  9. Dengan strategi bijak beliau....apa yang kita boleh dapati dari tips beliau ialah KEDUDUKAN PR BLOG pun memainkan peranan penting dalam SEO....

    ReplyDelete
  10. Strategi SEO yang dipraktikkan oleg Forblogger memang mantap.. Tak termampu untuk disaingi oleh blogger picisan seperti saya..

    ReplyDelete
  11. masih mencari2 stratergik tu... tpi tak jumpa... SEO ni kene bijak dan pandai..

    kene banyak belajar lagi..huhuhuh

    PR pun dah turun.. menyampah la..huhuhu

    Sumijelly.com

    ReplyDelete
  12. Memang terbaik la SEO dia.Saya sendiri pun tak sangka sebab entri pendek begitu ja boleh konsisten no 1.

    ReplyDelete
  13. Tahniah Utk forblogger, usaha tangga kejayaan

    ReplyDelete
  14. wahh memang menarik nih..jap nk terjah kat blog beliau..hehe..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi