February 16, 2010

Ada Apa di Barcelona

Aku masih di Melaka.Plan asal nak balik semalam,tiba-tiba mak mertua aku nak stay semalam di Hotel Seri Malaysia pula.Nasib baik ada wifi pula di bilik,bolehla aku update blog. Ni pun pinjam laptop adik ipar sat.Kali ni nak layan jiwa,mengimbau pengalaman pergi bercuti semasa belajar dulu.

Muzium Erotik Barcelona

Tentu korang nak tahu apa di sini kan?Hik3,sorry hampakan,kitorang tak masuk pun, majoriti taknak pi.Jadi, terlepas peluang.Hahaha,ada hati tu.

Pasar Las Ramblas, Barcelona

Ayam Gantung

Memang aku respek pasar diorang.Susunan cantik dan tersangat bersih.Nak jumpa satu sampah pu susah.Sempat kitorang beli buah, cakap melayu lagi. Hik3,guna bahasa isyarat lagi.

Kalau pi Barcelona, tak singgah stadium dia mesti rugi kan?Jadi, kami tak lepaskan peluang pergi stadium Barcelona :

Tengah tengok Ronaldinho dan Lionel Messi beraksi
Besar juga stadium nya (Rasanya lagi besar dari Stadium Manchester United)
Aku di interview pemberita (hik3,cam betulje)

Antara bandar yang popular di Barcelona adalah Las Ramblas :


Bersama Rakan-rakan di Las Ramblas, Barcelona

Bersama Pengemis Jalanan di Las Ramblas, Barcelona

Lunch Seafood Paela di Las Ramblas

P/s :Apa pula pengalaman anda?Antara banyak-banyak percutian yang mana paling susah dilupakan?

17 comments:

  1. teringat masa pi barcelona lebih 10 tahun yang lepas.... hmmm sempat melawat ke stadium dan patung tu memang unik sangat..... makanan seafood not bad kan..

    Hati2 Penipuan Siber

    Valentine Kat Hotel…. Teruknya

    ReplyDelete
  2. bestnya jalan² kat overseas.. sy xpenah lagi.. tua la.. dulu malaih blajaq!huuuu

    ReplyDelete
  3. he3... Best r dpt gi Barcelona..
    nway, Trip ngan yg tersayang la paling susah nk dilupakan;)

    * Kerana dirimu begitu berharga;p

    ReplyDelete
  4. bestnya bro dah jejak kaki di barcelona...

    me, byk bebenor holiday yg best...all holiday mmg best hehehehe

    ReplyDelete
  5. Wow..sempoi...jalan2 di negara orang..sudah pasti luas pandangan. Aku sekadar melihat aja, tapi tak pa, beruntung aja sesapa yang mendapat pengalaman menarik seperti bro nie..

    *rasanya nak buat lawatan mengejut ke pasar berhampiran. kah kah kah.

    ReplyDelete
  6. saya pernah cuba masak Paella tu tapi rasanya mcm tak jadi je. Hubby cakap rasa mcm nasi goreng lembik je. huhuk

    ReplyDelete
  7. best nya gi barcelona
    rasanya saya dalam mimpi je lah nak gi tempat2 gitu jauhnya

    ReplyDelete
  8. wa,.

    barcelona,.

    bila pegi,.

    (lama x intai2 blog ni dan blog lain juga..keadaan x mngizinkan)

    ReplyDelete
  9. Menarik..membuahkan idea buat aku utk berkongsi antara 7 wonders of the world yang aku pernah lawati..cantik bro tempat...nanti cukup duit nuffnang kita gi melancong..ahaks3

    ReplyDelete
  10. Waah... sonoknya dapat pegi holiday kat europe kan....

    ReplyDelete
  11. Pegi tempat camtu sure kena banyak belanja kan.... jenuh tu ... kadar tukaran wang asing...huhuhu

    ReplyDelete
  12. hehehe.. GTO dgn mase dulu tak bnyk berubah ar... sama ja rupa

    ReplyDelete
  13. wah..nampak slim nya kamu..cam muker cina pun ada..ada keturunan ker?

    ReplyDelete
  14. wow, bestnyer. tak sampai lagi ke sana. huhuhu. neway, ayam gantung tu kurus sungguh naa. hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails