March 4, 2010

Aina Wedding Contest

Sejak mengenalimu, hatiku sudah bertaut.Itulah kata-kata Aus kepada Cik Aina .Itulah luahan hati dan persoalan siapakah gadis di entry Kalau Sudi Katakan Sudi,Tidak Aku ternanti-nanti terjawab. Takpe Aus, jangan merajuk hati, ramai lagi gadis cantik menanti di luar sana. Teruskan usahamu untuk memikat Si Eny, Cik Aina sudah berpunya dah bakal melangsungkan perkahwinan tidak lama lagi. Hik3,selingan sat.Kali ini aku nak join Contest Cik Aina yang diberi nama :

Aina Wedding Contest : Apakah hadiah perkahwinan yang paling ideal drpd kawan² untuk Aina dan kenapa?

Inilah 7 hadiah yang kurasakan agak sesuai/paling ideal daripada kawan-kawan untuk Cik Aina dan mengapa?Rakan bloggers pun dikira juga kan?Ok,tanpa membuang masa, inilah hadiah-hadiah yang terfikir di fikiranku kini :

1) Buku yang bertajuk "Hadiah Untuk Pengantin"

Kenapa buku ini?Idea ini kuambil bila search Internet dan jumpalah artikel/entry dari link ini : Hadiah Buat Pengantin Baru .Inilah lebih kurang tentang buku ini yang diambil dari entry itu :

"Buku ini adalah himpunan doa-doa untuk pengantin amalkan sepanjang menjalani kehidupan berumah tangga sehinggalah akhir hayat.Buku ini sangat istimewa kerana memimpin pasangan mengikut fasa-fasa menarik iaitu Fasa1 – memilih Pasangan, Fasa 2 – Semasa Bersiap, Fasa 3 – Menuju ke Lokasi, Fasa 4 – Apabila Akad Nikah, Fasa 5 – Merisik dan Meminang, Fasa 6 – Semasa Akad, Fasa 7 – Hidup Suami Isteri, Fasa 8 – Permata Ayah Bonda, Fasa 9 – Apabila Bersalin, Fasa 10 – Doa untuk keluarga dan keturunan."

Fuhh,aku pun kena carila buku ini untuk diriku juga.Teruja juga bila baca detail nya. Semoga dengan buku ini akan menjadi petunjuk dan membantu untuk rumahtangga yang lebih bahagia.
2)Buku Resipi Masakan

Oleh kerana Cik Aina tak pandai masak dan selalu saje makan luar (hik3), buku resipi ini amat bagus buat Cik Aina. Macam-macam jenis masakantu, barat, timur, nyonya ,sabah dan sebagainya.Kata orang, suami akan cair dengan masakan Isteri.Jadi Cik Aina, gunakanlah buku masakan ini sebaik-baiknya..Make sure Cik Aina pandai masak within 6 months ye (pandai-pandaije aku cakap Cik Aina tak pandai masak)


3)Microwave

Selain buku masakan, microwave pun bagus juga. Yerlah, Cik Aina kan sibuk dengan suami ditambah dengan berblogging lagi. Jadi, boleh saja tapau makanan dan panaskan balik menggunakan Microwave.Nanti eyriqazz ajarkan camne nak buat Baked Potato ye?Hik3,penting microwaveni.Menjimatkan masa dan menyenangkan kehidupan.


4)Buku Kamasutra Bergambar (Yang kartun-kartun sahaja)

Hik3,noty la eyriqazz ni. Issh,aku pun tak pernah beli buku ni.Sesuai tapi gambar-gambartu kena yang kartun sahaja dan bukan gambar betul.Dengan kehadiran buku ini akan memeriahkan aktiviti 'Bersukan' sepanjang siang dan malam. Hik3 lagi.

5)Katil yang Berkualiti/Kukuh

Sediakan payung sebelum hujan.Tergelak juga bila dengar radio iklan apa ntah.Inilah dialog si Suaminya "Aduh,patah lagi". Disebabkan Cik Aina dan tunang memang nampak aktif ketika di Gathering Paintball, hadiah ini memang sesuai untuk Cik Aina agar tidaklah mereka kesedihan andainya katil patah. Ada pengganti untuk meneruskan aktiviti 'Bersukan'.

6) LG High Definition TV

Dah penat bersukan dan bertarung, tentu nak luangkan masa menonton cerita kegemarankan?Jadi, LG HDTV ni memang sesuai. Gambar yang lebih jelas ditambah dengan sound sistem yang lebih mengujakan.Lagi mengujakan hadiahkan sekali dengan Astro B.yond subscription. Tentu nama anda akan disebut-sebut selalu.

7)Entry Khas

Dah nama pun bloggers,kenalah buat entry khas pasal perkahwinan ni.Kasi saham naik skit.For me, kalau dijemput,memang akan kubuat entry khas buat Cik Aina.Inilah hadiah yang paling kurang dapat diberikan.Hey, mata pena/mata bloggers lebih tajam dari mata pedang tau.

X lupa juga, 2 rangkap pantun buat Cik Aina yang bakal menjadi ratu sehari :

Cik Aina tahniah dariku
Perkahwinan bahagia dan mendapat restu
Di malam pertama tersipu-sipu malu
Di malam kedua, dia pula yang terjah dulu(hik3)

Cik Aina tidak sabar menanti
Bakal bergelar ratu sehari
Doaku yang terbaik sudahlah pasti
Semoga berbahagia dan dirahmati

Last but not least, pesananku buat Cik Aina dan bakal suami :
Good Luck!!Berhati-hati di atas Katil (hik3 lagi,Credit picture to http://syamsulum.blogspot.com/)

P/s : Apa tunggu lagi.Mehla sama-sama memeriahkan Contest ini. Cik Aina ni memang popular orangnya, followers pun beribu-ribu.Hadiah menarik bakal menanti.Jadi, jomla terjah dan join Contestnya sekali,gerenti puas hati.

P/s/s :Apa pula pandangan anda pasal Cik Aina? Kesian si Aus, sedih lagi.Takpe Aus, jodohmu bakal menanti.Teruskan usaha memikat si Eny.

23 comments:

  1. kesian kat aus tau...apa kurangnya aus tu? nanti aku rekemen awek uitm la kat dia..hehe

    Sertai Contest Aku & Kancilbiru

    ReplyDelete
  2. TERBAEKKK WOK!! ahahahaa..tergelak2 aina membaca entry neh. hambek kau, sekali eyriqazz buat entry..bernas dan pedas. tapi semuaa tu mmg betol pun, tmbah2 pasal masak tu..mmg x reti masak..ahahaa.

    katil? of cos..kena kukuh..aina mmg ganas..hahaa.

    btw..tunggukan keputusan awal bulan 4 nanti..yay

    ReplyDelete
  3. kompom menan cenggini..hahahah!

    adeh cikhel pon nak masuk!

    ReplyDelete
  4. adoi,..hadiah no.3 dgn 4 tu nak mengena tu..haha

    ReplyDelete
  5. hadiah plg best..katil..hik2..

    ReplyDelete
  6. hahahaha ,
    sy terkena lagi .
    hahaha..
    tergelak gak..

    ingat nk masuk aritu..
    tapi serius xde ideal hadiah ape nk bg utk org kawen..


    even pegi kenduri kawen member
    tnye kat mak dulu nak beli hadiah ape..
    hahaha..

    maybe sbb belum kahwin lg kot..
    tggu la..
    tnye eny dulu mcm mane..
    hahahak..


    abang GTO oi , kita main berbalas - balas entri nak..
    hahaha...

    ReplyDelete
  7. good luck bro. your chances a big to win this one

    ReplyDelete
  8. Alamak.. berderau tengok gambar yg ke-5 tuh! owh dear


    Camane Nak Mintak Gaji Tinggi??

    ReplyDelete
  9. amboi uncle..nakalnya!!! :D

    cik aina mcm suka ngn entry ney..

    boleh menang!!! :D

    ReplyDelete
  10. beznye adiah die...sume berbaloi2!:) nk join, tpi tak kawen lagi..isk3..

    ReplyDelete
  11. fuyoo!!!!
    bagus gak idea ni...
    baru je nak pikior hadiah tuk membe kawen....
    yg no.4 tu bagus gak!!!hahahaaa

    ReplyDelete
  12. buku kamasutra xtahan tu..rasaye xperlu da..da pro hahaha

    ReplyDelete
  13. buku kamasutra xtahan tu..rasaye xperlu da..da pro hahaha

    ReplyDelete
  14. erkk.. hampir2 tercekik tulang ayam bila tengok kamasutra bergambar tu.. haha.. nasib baik kartun.. :P gud luck!

    ReplyDelete
  15. hehehe...cute la entry ni...buat lieza tsenyum2 mngenangkan saat bru kwen dulu..ehehehe

    ReplyDelete
  16. wahhhhhhhhhhhh hadiah katil emput tuh best tuh bro..nak..nak..musin ujan.,......hakhakhak

    ReplyDelete
  17. Hazzy Ishak :hik3,memang best.saya pun sampai skang tak pasang lagi.teruja punya pasal.

    Kancilbiru:tiada kurangnya aus.byk lebihnya aus.dia terlalu hensem dan ramai wanita takut dengan kehensemannya.Aus diibaratkan Fahrin Ahmad di dunia blogging.

    Aina :thanks.teruja mendengarnya.Apapun,good luck aina.Byk dugaan dan halangan sebagai suami isteri yang perlu ditempuhi.

    helena's :masuk jgn tak masuk.

    joegrimjow:ehh,awek mat salleh kat sana tak try tackle ke?hik3...

    ReplyDelete
  18. zh-ena :thanks

    unlisted_one :hik3,mari kita tgk siapa yang kena.

    pawaka19:hik3,haah kan?

    @bella@ :saje kontroversikan lagi.hik3,thanks bella

    Kyuubi_85 :hik3,saya pun nak.

    ReplyDelete
  19. Kaseh Nazlieza :hik3,saya pun terkenang juga saat itu.hik3

    Natasha :hik3,musim hujan memang menggiurkan.hehehe

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails