March 25, 2010

Celcom Broadband | Pilihanku Kini

Salam dari Eyriqazz. Ingatkah lagi anda dengan entry saya yang bertajuk Broadband Terbaik . Susulan dari entry dan respons di entry itu, eyriqazz telahpun melanggan dan mendaftarkan untuk isteri :
Broadband Basic Menjadi Pilihan

Inilah sebab mengapa Eyriqazz memilih Celcom Broadband untuk Isteri ( Broadband di rumah masih kekal dengan Streamyx buat masa ini ).

1) Testimonial daripada rakan bloggers di entry Broadband Terbaik seperti : 

Flygurl  -  saya pakai celcom broadband..ok je..nak kate laju sgt tu x lah.. tp sy puas hati la.. lagipun coverage celcom lebih luas berbanding yg lain. p1 wimax pulak- member yg pakai ckp mmg laju..tp tengok tempat jugak la..kalau kt kelantan mmg coverage x de lg.

Mohd Alimie - Setakat ni rasanya yang paling meluas liputannya Celcomlah..kawan guna kat Tumpat, ok je katanya..

Mimpi - Berdasarkan coverage maka Celcom yang terbaik antara keempat-empat pilihan kamu.
Customer service( call ) tidak sebagus P1 Wimax, tapi memang Celcom Broadband pilihan terbaik.


Ingat setiap broadband ada limit. Celcom setahu saya masih lagi 5G.
Maksudnya jika untuk penggunaan download memang tak berbaloi kerana 5G sangat sedikit.

Tanya penjual tentang cap/limit G ini. Biasanya penjual boradband takkan beritahu berkenaan limitation ini.

Daddy ZukiSy guna celcom. mmg line jammed sbb customers dia ramai esp at night. kena dc n rc. kalau nak laju guna la after subuh. tp pakej celcom ni la yg termurah. sy guna gov package, cuma rm50/bln. tp celcom ni ok sbb liputan dia luas esp di kelate n ganu. kalu dok klang valley guna apa2 pun ok. tepuk dada tengok wallet!
Dan ramai lagi dari rerakan bloggers yang lain. Terima Kasih ye. Komen anda membantu saya dalam membuat pilihan.








32 comments:

  1. uhuhuhu..saya juga pengguna Celcom Broadband,walaupon kadang2 rasa marah sebab line slow ngan bandwidth limit,but so far,elok jerk..huhuhu

    ReplyDelete
  2. streamyx kt umah sy slow la after maghrib,abg pon kene gk ke?...hehehe

    ReplyDelete
  3. wah bila dah ada mobile Broadband boleh a bro jadi blogger full time hehe :)

    ReplyDelete
  4. Adesss! Tergoda lak nk pkai Celcom BBand jgk. Leh bwk ke mana2. Tp.. Monthly dh nk kena byr Streamyx.. Hadui.. Bleh kopak klu pkai 2 2.. ;p

    ReplyDelete
  5. masih juga mencari broadband yg sesuai ni...
    maklum la, bayak sgt rungutan ttg broadband...
    celcom ada gov package??
    mcm mana ek??

    ReplyDelete
  6. so sekarang baru guna lah,
    good good!
    pocket pun tgh duk browsing,
    n do tell us from time to time
    yer:D
    we really need to know the 5G
    limitation is actually something
    to think about..
    (macam pakai kejap jer dah pun sampai limit)
    or nothing to worry about..
    (5G tu actually takkan tercapai pon kalau tak download movie)

    anyway.. good info bro!

    ReplyDelete
  7. Aku P1. slow sket skang. Tapi still ok.

    btw, tahniah telah buat pilihan. :)

    ReplyDelete
  8. huhu..d cita2gak nk gune broadband tuk cuti sem ni..tp xtaunkpilih ygmne

    ReplyDelete
  9. Saya pengguna Celcom broadband. Pernah cuba pakai Maxis, sangat mengecewakan. Dan pernah juga pakai Digi, juga sangat mengecewakan. Maxis and digi mula-mula laju la. Dah lama tu teruk sangat! T__T And p1 belum meluas. Tak semua tempat ada. So CELCOM is the best choice. Pergi mana-mana ada je coverage :)

    ReplyDelete
  10. Saye pengguna celcom broadband yang baru jer daftar streamyx atas ke"slow"asn nyer di tempat saye. Hehehe...Enjoy new broadband yer :)

    ReplyDelete
  11. hohoho , da angkat celcom broadband .
    hahahaha .
    smoge best gile..
    kekeke..
    dan dapat update di mane jua !

    ReplyDelete
  12. saya pakai maxis broadband..sebab masa pindah ke rumah sekarang ni..itu je pilihan yg ada..sekarang dah ada streamyx tapi syg nak terminate maxis tu sebab nanti burn plak duit deposit..kena tunggu cukup setahun..kalo nak donlod mcm2, pakai torrent mmg kena amik streamyx jugak la..setakat nak browse biasa2 ni buleh la nak idup dgn maxis sekarang..

    ReplyDelete
  13. pilihan sy broadband celcom dan streamyx..
    hehe..
    tp broadband kdg2 tuh leh connect jew tp slow giler... nk blogwalking pun xsyiok

    ReplyDelete
  14. yang tak ada kontrak tu baguslah sebab kalau tak puas hati terminate aja......

    Jumpa Doktor Gigi

    Melancong Percuma???

    ReplyDelete
  15. saya dah guna celcom broadband ni dari julai 2008. tak dinafikan.. bila malam dia slow giler. kalau mlm thn baru ker.. malam cny ker.. atau malam2 perayaan pun slow jugak. bila pagi haaaa laju giler tak hengat punya. tp saya okay ajer.. sbb org celcom kata, di mana ada line tepon celcom 019, di situ la kita bole guna broadband internet tu.. so.. line celcom ni kan meluas.. mmg boleh guna di mana-mana ajer. hari tu saya kena stay kat NICU hospital selayang pun saya bawak. amat berjasa. bayar sebulan pun hanya RM68 jer.

    ReplyDelete
  16. rasa nye sekarang Tm net da lancar high speed broadband semalam. hehe....

    ReplyDelete
  17. aku pon recommend celcom dlm entry ko yg lepas

    ReplyDelete
  18. wahhhhh!!!!! ini macam sudah blh online 24 jam..tak kira dimana anda berada,,tahniah bro

    ReplyDelete
  19. mas still lagi guna celcom...
    sebab kat kampung ada coverage walupun sikit...

    ReplyDelete
  20. pengguna maxis dan streamyx..hehe

    belum pernah cuba celcom lagi. tapi dengarnya coverage bagus. tapi setakat ni belum sampai tempat yang xda coverage lagi..

    kat rumah, of course streamyx :D
    lepas ni HSBB la kut..hehe

    ReplyDelete
  21. dirumah saya setia dgn P1 wimax cuma sejak diorang wat promosi besar-besaran ni rase cam nak campak kat dinding je.....

    ReplyDelete
  22. guna streamyx je. tp laju jugak! thumbs up! :DD

    ReplyDelete
  23. me guna streamyx kat rumah...
    tengoklah akan datang...
    kalo ada bajet terlebih...
    maybe leh cekup satu broadband nie hehehehe

    ReplyDelete
  24. BB Celcom x samapi lagi kat umah sumi
    sgt lllllllllllllleeeeeeeeemmmmmmbab tau...
    suh Celcom dtg umah sumi..
    confirm sumi subcribed...hehehehe

    ReplyDelete
  25. ena pun pki celcom broadband
    mmg mudah utk di pakai

    ReplyDelete
  26. confirm amik CELCOM la untuk kegunaan kat malaysia. balik umah my mom ok la memang ade broadband stremyx..balik umah mentua xde, mati kutu la x boleh blog, x bole FB x bole itu, ini.... jenuh!

    ReplyDelete
  27. aku kurang berpuas aty ngan celcom walau dekat pencawang celcom 3g,, huh.. aku asik pnjam digi broadband kakak aku jer nie,,, he2 laju gler.... modem celcom ku xguna pun,,, campak tepy jer...

    ReplyDelete
  28. nakatsu..

    awak kat area mane nie, saya ada kenal bebudak celcom nie, tapi area kl and selangor.. kut2 saya boleh ajukan masalah anda kepada mereka.. tq

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails