March 3, 2010

First Time Menang Hadiah Utama Bersama Astro B.yond

Salam. Entry ini adalah sambungan entry Astro B.yond dan 32" LG HDTV .Semalam tak sempat nak updatekan detailnya kerana terlalu penat dan kegembiraan yang mengujakan membuatkan aku tertidur awal.

Pejabat Astro

Punyalah teruja, sepatutnya jumpa dengan wakil Astro pukul 2 petang.Namun, kerana tak pernah pergi Bukit Jalil, aku gerak awal dalam pukul 1230 tengah hari.Pukul 115 dah sampai sana.Mula-mula guard tu taknak kasi masuk, nasib baikla bila dia telefon balik Azaria Lo, kami dibenarkan masuk.

Lebih kurang pukul 2 petang, Azaria Lo pun sampai.Saya bersama Robb Chew serta pemenang seorang lagi dibawa "Tour Pejabat Astro'.Inilah lebih kurang tempat yang kami lawati:

1) Bilik kebal Astro @ bilik di mana siaran Astro dikawal.Mengujakan bila tengok banyak-banyak tv besar berada di sana.Ingin ambil gambar tetapi tidak dibenarkan.

2)Set studio e.g. Raja Lawak. Memang besar dan menarik.Namun sayang,datang silap hari,kalau tidak mungkin boleh jumpa artis.Hik3.

3) Bilik Persalinan
4)Satelit Astro
5)Stesen Radio

Mengujakan.Antara stesen Radio yang berada di pejabat Astro adalah Thr Gegar, Radio Era, Lite.fm dan banyak lagi. Selebihnya, korang boleh tanya daydeck kerana dia salah seorang Manager Besar disana.

Selepas pusing-pusing dan ronda-ronda :

Singgah di Cafe Ceria

Memang ceria Cafe ini. Minum dulu sambil menunggu hadiah diambil.Inilah rahsia yang ingin ku kongsikan semasa berada di sana dan berborak-borak dengan Robb Chew.

Robb Chew berkongsi cerita peribadi.Teruja aku mendengarnya.Dia sanggup melepaskan biasiswa Petronas selepas 2 tahun berada di Universiti Teknologi Petronas di Tronoh (ambil course Chemical Engineering) semata-mata mengejar bidang yang lebih dia minati iaitu Mass Communication.Namun, sekarang Robb Chew sudah boleh berbangga,menjadi salah seorang orang kuat Nuffnang.Sebut Robb Chew, mesti semua Nuffnangers kenal kan?Syabas buat Robb Chew.

Surat penerimaan daripada Astro, Inilah lebih kurang surat tersebut(copy dan paste ayatnya):

ASTRO B.yond
Astro B.yond Bloggers Night - Post Coverage Blog Entry Winner

Dear Eyriqazz (bukan nama sebenar),

The future entertainment awaits you!

Thank you for being with us at the Astro B.yond Bloggers Night! We read that you have blast during that night so CONGRATULATIONS!You're the winner of the Astro B.yond Bloggers Night - Post Coverage Blog Entry Contest! Your blogpost on http://eyriqazz.blogspot.com/2010/01/astro-byond-bloggers-night.html has certainly helped build interest among the blogging community and Astro B.yond to life!

Your prize consists of the following :


  • Astro B.yond box

  • Astro B. yond outdoor unit (dish)

  • New smart card

  • New remote control

  • HDMI cable

  • Standard installation (surface wiring)

  • Access to the best HD channels corresponding to your current package subscription, until end of December 2010

  • 32" LG High-Definition TV
Teruja, akhirnya hadiah yang kunanti-nantikan tiba :

Bersama Isteri dan LG HDTV yang bernilai RM1,700+

Punyalah teruja sampaikan sekarangpun belum test tv ini lagi. Mungkin besok kot,lagipun almari tv ku muat-muat je nak letakkan tv ni dan risau kot-kot anakku tertarik TV tu.Sayang tu. Lepas ni bolehlah aku menyaksikan pengalaman Astro B.yond yang mengujakan.Setakat ni subscribe ke Sport saja namun mungkin akan ditambah lepas ni.Jadi, ada masa bolehlah ajak rakan-rakan bloggers sekali menyaksikannya.Hik3, perkara yang baik elok-elokla dikongsi kan?

Akhir kata, terimakasih buat Astro dan juga Nuffnang. Inilah yang buat aku lebih setia dan sayang dengan Nuffnang walaupun Buffered Earningku makin kurang je bulan ni.Takpelah, duit bukan faktor utama.Susah senang kenalah harungi bersama-samakan?Barulah setia namanya. Lagipun, bersusah-susah dahulu, bersenang-senang kemudian.Kalau tidak dipecahkan ruyung, manakan dapat sagunya.

Gambar Gathering Bloggers ini telahpun kuberikan kepada Robb Chew untuk diletakkan di Nuffnang Footprint

P/s :Ingin juga rasanya berkongsi Tips untuk memenangi Blogging Contest cuma rasanya aku belum layak je lagi untuk berkongsikannya.Yerlah,nanti ada pula 'otai-otai' yang kata aku berlagak pandai etc.Cam takut la pula nak bercerita pasal tips bila baca entry INI . Kadang-kadang apa yang ingin dikongsikan disalah ertikan.Walaupun aku belum pernah menerima komen seperti yang dikatakan oleh saudara Bean Moreno, namun terasa la juga kerana saya pun Newbie juga.

P/s : Apa pula pandangan anda? Namun, saya tidak akan berputus asa.Saya akan buat apa yang saya rasakan betul namun teguran/kritikan saya tetap terima . Suka atau tidak , pilihan di tangan pembaca untuk menilainya. Pandai atau tidak, bukan kita yang menentukannya.Newbie atau Otai, masing-masing ada kelebihan dan kekurangan nya kan?Apa salahnya kalau saling bantu-membantu?

32 comments:

  1. share2 je...sayapun nak tau macam mana nak menang...hak2

    ReplyDelete
  2. Waah,, sokong eyriqazz.. tak kira nak gak tgk Astro B.yond. bawa ke sabah tb tuh (waah, ne kes jeles) ehehe.. sekali lagi tahniah eyriqazz..

    ReplyDelete
  3. wahh memang hebat laa cikgu ni..
    no wonder one day, memang u akan jadi blogger terkenal juga..
    biarlah title newbie ke otai ke, xpayah kita berlagak..selagi boleh share, kita share...ayat2 bodek nk suh share tips tu sebenarnya..hehe

    ReplyDelete
  4. wow looks like you're doing well with nuffnang contests.. haha.. cool.. all the best and may you win more! =D

    kenwooi.com

    ReplyDelete
  5. memang best la dpt menang mcm2 ye..hehe

    tahniahhhhh

    ReplyDelete
  6. Honestly, congrats ! You mmg deserve it ;)
    Emh, bagi tips secara rahsia takleh gak ekk ? Hehe~

    ReplyDelete
  7. perghhh best gila la..lepas ni tiap-tiap malam boleh tengok wayang a hehe congratulation bro eyriqazz!

    Tahukah Korang Yamaha Akan Mengeluarkan Yamaha Lagenda Generasi Baru Yang Lebih Gempak Dari Linkin' Park!

    ReplyDelete
  8. Rezeki atas usaha susah payah anda.
    Tahniah!

    ReplyDelete
  9. nie my 2 cents je....
    dari segi berkongsi ilmu...
    tiada istilahnya newbie & otai...
    ilmu tak mengenal usia, pangkat, bangsa...
    so no harm in sharing maaaaa :)

    ReplyDelete
  10. there's the 1st time before the next and next time..insyaAllah:) syoknya dpt tgk tv besaq;)

    ReplyDelete
  11. wah, bestnye.. me sgt jeles la, teacher... ^_^

    ReplyDelete
  12. taniah eyriqazz...
    mas nak gak cam ner nak menang buat blog contest...(ayat paksa...) hehehe :)

    ReplyDelete
  13. tahniah sekali lagi menang.. pasal berkongsi tips tu rasanya tak kisahlah kita otai ke baru ke.. ada ilmu sikit kongsi aja.. tak kisah orang nak cakap apa....

    Jom DPLI

    iphone dengan Digi

    ReplyDelete
  14. Tahniah cikgu menang astro beyond. Bestnye kan siap dapat tv lcd lagi tu. Cikgu...nagi la tip camana nak menang contest tu...berkongsilah dengan kita yang sama2 newbie ni. Lantaklah otai2 tu nak kata apa...sepatutnya mereka bagi sokongan dan dorongan pada kita yang baru-baru ni..bukan menghentam. Nak bagi komen boleh tapi biarlah yang membina...bukan menjatuhkan..

    ReplyDelete
  15. bestnya!!!!!! dpt free..

    zana kena kumpul duit be4 beli tv lcd hr tu.. jeles tul la.. hehehe

    apapun, congrats!!!

    ReplyDelete
  16. Ala beshnye..congrats..tak sia2 berblogging wahai encik eyriqazz

    ReplyDelete
  17. tahniah!!! hadiah dia sume best2!!!

    ReplyDelete
  18. congratssss...inilah baru org kata bulan jatuh ke riba!

    anyway, sy kagum dgn cara eyriqazz yg dedicated in this blogging world..just keep up the good work!!

    ReplyDelete
  19. teruskan jer perkongsian ilmu ko tu GTO... dapat pahala..hehe..

    Sertai Contest Aku & Kancilbiru

    ReplyDelete
  20. bestnye~
    jeles~ ;) ngehehe...
    share la tips2 nye uncle eyriqazz..

    ReplyDelete
  21. taniah2..jeles2 nie..
    agak barang 2 nak jual murah2 tak kat i..
    huhuhuh...

    ReplyDelete
  22. ala..kongsi tips jer ker??
    meh la kongsi hadiah..hahaha.. (gurua jer..)

    Ilmu haruslah di tuntu dn di kongsi, maka..berkongsi sementara kita masih boleh kongsi.. kalu x leh kongsi..RAHSIA la jadinya..hahahaha

    TAHNIA AGAIN!!!!!!!!!!!


    http://sumijelly.com

    ReplyDelete
  23. adeh, aku btl2 trasa jeles la dgn bro

    ReplyDelete
  24. hebatnye kamu..kalau saye bukan student..jauh kat sini plak tuh..dah lame dah nak bergiat aktif mmcm kamu..hehe

    ReplyDelete
  25. saya pon nak menang jugak..huhu

    ReplyDelete
  26. sentap bang!!
    nak curi hadiah tu boleh....geramnye.....

    ReplyDelete
  27. Tahniah untuk anda...

    ingin mencari peluang pekerjaan?? meh singgah di sini :

    http://senaraiiklan.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. tahniah. murah rezeki eyriqazz. ehmm bilalah pulak agaknya nuffnang nak lantik eyriqzz jadi duta ek..


    Camane Nak Mintak Gaji Tinggi??

    ReplyDelete
  29. waa..berbaloi2..tahnniah..keep it up

    ReplyDelete
  30. Bro..bagi alamat umah la..piala dunia nie boleh kita org datang bawak makanan layan bola.. huhuu

    ReplyDelete
  31. kenapa astro leh pkai parabola

    lesen pe die gune

    aq nk gak lesen tuh

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails