August 27, 2010

Nasi Biryani Puyuh Goreng

Nasi Biryani Puyuh Goreng

Inilah Juadah Berbuka Puasa ku beberapa hari yang lepas. Dah lama tak pekena puyuh goreng, best juga makan Nasi biryani bersama Puyuh Goreng ni. Ini semua gara-gara entry the PrincessRedbloodSnow yang mengidam burung puyuh sampaikan edenpun tergoda sama.

Burung puyuh ni best juga cuma isi sikit, tapi tulang-tulang dia pun rangup, kecil la katakan. Nasi Biryani yang dibeli di Bazaar Ramadhan pun boleh tahan, so okla berbuka camni.

P/s : Malam ni dan sepanjang weekend ni berbuka kat luar. Sekali sekala bertukar angin ok juga kan?

P/s/s : Kawan cakap Merpati Goreng lagi sedap. Umm, sedapke? Kat mana area KL ni boleh dapat merpati goreng ya?

12 comments:

  1. pergh..teragak bulak beriani gam batu pahat..hehe

    ReplyDelete
  2. tertelan2 air liur tengok. huhuhuhuuhhhh

    ReplyDelete
  3. tak pernah tgk org mkn merpati.sedapnya puyuh tu..

    ReplyDelete
  4. beli dkt mana ye beriyani tu..??dkt bazar ramadhan danau kota ke..??

    ReplyDelete
  5. suka nasi beriani ayam madu kat bangsar.
    sodappp!!

    ReplyDelete
  6. best dpt mkn puyuh tu.da lama jgk x mkn..hehe

    ReplyDelete
  7. owh..err saya tak mkn burung..huhu..tak bole sbb kesian sgt..cant eat burung or rabbit.. :(
    luckily nasi beriyani is ok for my taste buds!

    ReplyDelete
  8. wah entry ini membuatkan aku lapr seh.. hehe
    http://neizalyez.blogspot.com/2010/08/kamu-baik-atau-baik-baik-apakah.html

    ReplyDelete
  9. perghhh..sedap tu..dah la 3-4hr dah teringin nasi beriyani..sib baik dah order kat hubby & janji nak beli ptg nih..harap2nya ada la rezeki..

    ReplyDelete
  10. adehh....terliur gak nih tgk burung puyuh ni...huhuhu

    ReplyDelete
  11. Sepanjang berpuasa kali ini, baru sekali berbuka di luar dan baru sekali lah juga beli makanan di bazar.

    Puyuh goreng memang sedap. Rangup. Krukkk!

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi