January 28, 2011

Saya Bukan Nak Tolong Saya Cuma Ah Long


Promosi Ah Long

Saya bukan Nak Tolong, Saya Cuma Ah Long. Banyak betul sekarang ni poster camni. Ditampal merata-rata, merosakkan pemandangan dan alam sekitar. Umm,sekali tengok macam genuine je. 2 kali tengok , confirm ini pinjaman Ah Long. Mana ada bank/institusi kewangan offer pinjaman peribadi 2.99% setahun? Pulak tu blacklist pun boleh apply? Ape ke hal?WTFISh..

Apapun, desperate people will still apply for it. Dulu pernah kerja recovery. Kes mereka borrow ah long. Reasonnya susah nak dapat pinjaman di luar especially kalau yang kerja swasta or sendiri. Yes,. i know what i feel. Bank pun agak ketat dalam pinjaman peribadi mereka. Kalau gomen senang, ada biro angkasa n potongan gaji etc. Interest pun rendah.

Umm, I think goverment should do something on this. Seakan-akan nampak mengambil sikap sambalewa dengan Ah Long semakin berleluasa. Keluar berita panas sekejap, pastu sejuk balik. Macam Hangat-hangat tahi ayam saja. Apa pula kata anda dalam isu Ah Long ini?

P/s : Oh, rindu iklan Saya bukan Ah Long, saya cuma nak tolong. 

6 comments:

  1. macam onar je la benda-benda macam tu..vandalisme dan menyesakkan mata.

    DOSA SYIRIK: Umat Terperangkap Tanpa Sedar

    ReplyDelete
  2. permintaan masih ada untuk loan ah long nie.... terutamanya orang yang amat terdesak dan kesempitan wang....

    ReplyDelete
  3. pihak berkuasa kan boleh gunakan nombor yang dipamer untuk buat tindakan selanjutnya...

    gelombang ah long kembali berleluasa nampaknya

    ReplyDelete
  4. permintaan yang tinggi untuk mendapatkan khidmat ah long. bahaya-bahaya. pihak berkuasa perlua ambik tindakan yang sewajarnya.

    ReplyDelete
  5. those yg sgt2 desperate memang akan amik gak loan ah long ni..sekali terjebak selamanya dok tanggung hutang dgn lintah darat tu...

    ReplyDelete
  6. Aku pernah terfikir dulu nak pinjam along bila semua bank tak nak tolong aku buat personal loan nak repair rumah..

    semua bank kata compny tempat aku keje bukan list company.. last2 aku pernah call along berlesen nasib baik along ni tak boleh nak pinjam dekat dia.. alasan aku bukan dari daerah tu.. kalau tak aku dah salah seorang mangsa along ni..

    Pandangan aku.. disebabkan bank terlalu ketat syarat menyebabkan ramai pinjam along.. cuba longgar sikit syarat..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi