March 29, 2012

Restoran Asam Pedas Selera Kampung, Melaka

Semasa bercuti di Melaka bulan lepas, sempatla lunch satu keluarga di Restoran Asam Pedas Selera Kampung yang sememangnya agak famous dan pernah di featured di Jalan-Jalan Cari Makan, Warung Kita, dan pelbagai lagi. Jom terjah :
Ikan Asam Pedas , RM6 sepinggan

Asam Pedas memang famous di Melaka. Bagi penggemar Asam pedas, memang sedap. Bagi eyriqazz yang kurang sikit makanan masam-masamni, bolehla tahan juga. 

Ketam Masak Lemak, RM16 sepinggan

Ini wish list Isteri, mengidam ketam macam biasa. Sedap juga. Harga pun sedap.
Ayam Kampung, RM6 sepinggan

No wonderla terjah before this rasa mahal. Rupanya ayam kampung. One of my favourite dan menepati citarasa.
Daging masak Kicap , RM7

Ini pilihan dan kegemaran mak mertua. Indah khabar, Indah rupa.
Sayur Kacang, RM4

Suka kacangnya yang sebati dengan rasa ikan bilis. Ratah saja 2 pinggan pun eyriqazz boleh habiskan.
Suasana di dalam Restoran. Kalau time lunch dan dinner, memang sentiasa dipenuhi orang ramai
Total 5 orang makan RM89.20

Overall, puas hati. Rating eyriqazz kasi 8.5/10.Before this makan time malam dan tak ambil ambil lauk, so rasa cam tak ok.But 2nd round ni, rasanya worth it. Nampak ramai juga yang order Udang Besar, seekor dalam RM40-RM60 kalau tak silap. Next time singgah mungkin bolehla try.

Restoran Asam Pedas Selera Kampung
G2, Jalan P.M.3 Plaza Mahkota Square
75000 Bandar Hilir Melaka
Melaka

Lokasinya yang within walking distance dari Hotel Mesra Mutiara dan Dataran Pahlawan Megamall Melaka . 

31 comments:

  1. kene try la klu g mlake..rasenye pas kawen nnt ade ke Melaka utk reunion..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang wajib try..Selalu ramai orang..Rasanya pun sudah...

      Delete
  2. Kecurrr air liuuuqqq ni...

    sodapnyerrrrr...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Apa lagi.Ajakla yang tersayang terjah sini

      Delete
  3. salam..wah..esok i nak g melaka..ngam ngam ni mmg nak cari tmpat makan asam pedas best...ini bukan yg deret bangunan2 opposite taming sari ke..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup..tak jauh dari pasar malam dataran pahlawan tu la

      Delete
  4. asam pedas mmg fov ena
    perghhhh ssgh la menyelerakan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bagi penggemar asam pedas, restoran ni memang menyelerakan

      Delete
  5. tak tau pulak ada asam pedas berdekatan bandar hilir..selalu cari jauh ...tq fo info

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eh,camne boleh tak tau ni? takpe2..lepasni bolehla terjah

      Delete
  6. wahh kena terjah ni alang2 ngah study kat uitm lendu :)

    ReplyDelete
  7. ramainya orang..terbukti kesedapannya! hhee

    ReplyDelete
  8. ni baru betul jalan-jalan cari makan...

    ReplyDelete
  9. pada saya harga lauk pauk tu mmg ok sngt dah...yer la,ayam kg kat sini pun RM4 ke atas seketul kan..ikan asam pedas tu pun nampak sedap & murah (kalo ikan tenggiri lagi murah la).Insyaallah kalo gi melaka boleh try sini..tq yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju..Last time saya pergi mungkin coz dpt bahagian ayam yang kecil dan saya sangkakan ayam biasa...tuh yang fikir mahal..this time memang puas hati...

      Delete
  10. Melaka terkenal dengan dengan Asam Pedas tetapi suka makan Daging Masak Asam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup,memang tak dapat dinafikan, melaka memang famous dan terkenal dengan Asam Pedas. Cukup sayang, saya bukan penggemar masakan masam-masam..Kalau tak, confirm 2-3 pinggan ni...Hik3

      Delete
  11. diri ini pula yg berselra tgk semua makanan tu, especially ikan tu. nyum3, masak pedas.. pergh. ayam pun sma :D slurpp.

    ReplyDelete
  12. Sedapnye lahai nampak gambar2 makanan ni..terliur ana yg jauh ni..for sure nak g try makan kat sini bile balik nanti!thanks for sharing..>_<

    ReplyDelete
  13. pehh..ketam tu macam sedap aje..

    ReplyDelete
  14. bagtahu lagi restoran2 yang menarik kat melaka,teman tertarik benar nak cuba masakan melaka :p

    ReplyDelete
  15. Hari ni boleh try mkn kat situ..mahal x jd masalah jika masakannya sedap2.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails

Hidupkan Untuk Memberi