April 14, 2010

Terima Kasih Cik Epal

Cik Epal namanya semakin disebut di mana-mana
Aura Hebat, Follower beribu-ribu ,entry menyengat , aku teruja
Entry ini khas buat Si dia
Buat Cik Epal, Terima kasih kerana entry yang penuh bermakna

First of All, nak minta maaf dengan Cik Epal kerana ambil gambaR tanpa kebenaran dan kasitau awal-awal akan ku copy sedikit ayat dia di entry ku ini nanti. Namun, entry terbaru Cik Epal telah memberikan aku inspirasi, kesedaran, dan motivasi untuk terus menulis blog. Betul-betul tersentuh dan teruja dengan entry itu. Entry yang ku maksudkan itu adalah :



Antara ayat yang telah menyentuh perasaan dan begitu mengujakan ku adalah ( dushh, kena taip satu-satu balik, tidak dibenarkan copy, hak3, aku tetap degil,tetap copy. Sila kutuk saya hebat-hebat jika tidak suka.Hik3...)

1) I am Newbie. Banyak lagi nak belajar..... (fuh,masih down to earth walaupun sudah mantap sekarang)

2) Follow the flow. Jangan terus berlari. Nanti akan jatuh tersungkur. Teruskan usaha. Don't give up . Biar merangkak dan bertatih tatih macam baby itu. ( Aku rasa apa yang cuba disampaikan, biarlah lambat,asalkan selamat,jangan jadi pantas tapi terkandas di tengah jalan)

3)Sekarang ini blog tumbuh macam cendawan. Macam-macam jenis cendawan ada.... ( Umm,betul juga,hari-hari blog baru muncul)

Dan yang tak dapat dilupakan, ayat ini .Begitu tersentuh dan memberi kesan yang mendalam membacanya :

"Tapi bila cakap pasal blog, itu terpulang pada citarasa dan niat. Kalau niat nak glamour itulah yang kau dapat. Kalau niat nak dapat duit, itulah yang kau dapat. Blogger yang berjaya bukan blogger yang nak duit atau or trafik semata, sebaliknya lebih kepada berkongsi maklumat dan info."

Betul juga katanya, jika dilihatkan bloggers-bloggers popular dan berjaya seperti:

Kennysia - Berkongsi kehidupan dengan cara yang begitu memikat hati. Lawak-lawak dan ayat yang disusun begitu hebat sekali. Aku jatuh hati dan sebelum aktif berblog, blog Kennysia memang ku singgah hari-hari.
Redmummy - Berkongsi info kekeluargaan, blogging, produk terkini daripada Advertorial dan lain-lain lagi.
BeautifulNara - Berkongsi informasi gosip artis terkini.
Melromeo - Berkongsi tips berblogging, gaya penulisan yang menarik dan pengalaman berblogging yang mengujakan

Tepuk dada tanya selera. Tidak hairanlah, CikEpal walaupun kurang dari 2 tahun berblogging sudah mampu mendapatkan Advertorial Job daripada Nuffnang yang masih menjadi impian ramai bloggers termasuklah saya sendiri. 

Informasi CikEpal ini saya cuba praktikkan untuk entry hari ini, ketika entry ini ditulis ( Selasa, 13 April 2010) dengan entry ini :


Dan inilah Hasilnya :

Hits Tertinggi Minggu Ini

Terima Kasih Cik Epal di atas inspirasi dan entry yang memberikan motivasi dan pembakar semangat. Aura Cik Epal memang mengancam, bolehla rujuk di entry ini juga :


Akan ku cuba mencari rentak ku tersendiri,entry Cik Epal ini benar-benar memberikan nafas baru dan informasi yang dikongsi di sana, betul-betul memberikan kesan mendalam ke atasku.

Last but not least, terimakasih Cik Epal sekali lagi. Dua pantun buatmu :

Cik Epal , usia muda banyak ilmunya
Rajin berusaha kelainan dalam penulisan senjata utama
Teruskan usaha potensi yang besar ada padanya
Mungkin suatu hari nanti 'Redmummy Junior' bakal tercipta

Walau apa yang orang kata
Tetap utuh meneruskan perjuangan dan berkongsi untuk semua
Terima Kasih tidak terhingga
Kesedaran dan informasi yang diterima besar maknanya

P/s : Apa pula pandangan anda berkenaan entry yang saya maksudkan itu? Jom kita berkongsi-kongsi pendapat pula untuk kebaikan bersama.

47 comments:

  1. uihhh terkejut. hehehehe. blog ni pon tak lama lagi masuk paper ni. tengok lah satu hari nanti blog bro eyriqazz meletop :)

    ReplyDelete
  2. bro....eyriqazz,cik epal, melromeo, redmummy,hanis & mama hanis idola sy...teruskan berblogging....keep it up..!

    ReplyDelete
  3. erm, semoga semua blogger akan sukses.. dasat la che epal! teacher pun harus trus berjuang!!

    ReplyDelete
  4. looks like you're on your way to fame as well.. all the best eyriqazz =)

    ReplyDelete
  5. redmummy junior???


    harapan palsu je la . hebat tu redmummy. bro eyriqazz jadilah bluedaddy. ngeh ngeh :)

    ReplyDelete
  6. Tahniah!! :)
    cik epal jadi red mummy junior!
    ENRIQAZZ jadi kennysia junior! :D

    ReplyDelete
  7. salam~..GTO pun pasti akan jadi sehebat mereka coz mereka pun seperti anda juga suatu ketika dahulu kan???gud luck!!^_^

    ReplyDelete
  8. ramai tu yg mai blog hang..tp kurang kumen..aku lg suke kumen..tak kisah la skit trafik.hehhehehe

    ReplyDelete
  9. yer. cik epal mmg kegemaran saya :)

    ReplyDelete
  10. huiyooo
    700++ tu uniq visitor
    nak kena baik dengan cik epal jugak ni
    ;)

    ReplyDelete
  11. semua hebat2 belaka.. huhuh jd malu plak dengan semua2 korag ni huhuh. abg eyriqaz pun femes owwwww

    ReplyDelete
  12. Mak aii , tabik la .
    mmg care ni gak red mummy pakai kan .
    dgr cite red mummy nk masukkan eyriqazz season 3 nnt , hahahak .
    dah glamer jgn lpe kitorang , hhahaha .

    ReplyDelete
  13. memang cikepal tak asing lagi. redmummy in the making????

    ReplyDelete
  14. wah, bagus punya info. Niat tu je yg penting. Klau niat nak dpt duit je, kita takan berusaha untuk bagi cantik blog tu, tapi berusaha cmana nak dpt duit dgn cpt kan?

    ReplyDelete
  15. perghh ..menyengat hits tuhh..hari-hari camtu kan best..

    ReplyDelete
  16. semua blog di atas memang best :)

    ReplyDelete
  17. blog2 yg hebat mmg dari org2 yg hebat..sokong2..huhu..

    ReplyDelete
  18. uh,.

    btol2,.
    jangan tlampau xcited nak femes sgt,.
    folo d flow,.,

    slow2.,.
    lama akn mula menapak teguh dan teguh,.
    d smping ntry2 yg mmbina,,dan bkn merapu semata2,.,

    ReplyDelete
  19. setuju dengan Kyuubi_85 ;)

    tapi kan. .cik epal x leh r nama redmummy junior pasal lagi sedap epal kaler hijau (walaupun x makan epal)

    kasi greenapple. com la. haha

    ReplyDelete
  20. Cik Epal :Wahh,melambung tinggi pujian tu..Amin...Masih bertatih lagi macam baby blog ini...

    ReplyDelete
  21. mamashasha :thanks.sama2la kita berusaha

    ReplyDelete
  22. Muhammad Adam Rayyan :Perjuangan akan tetap diteruskan.thanks...

    ReplyDelete
  23. Adziim : saya pun dah lama tak makan epal.nyam2,sedap

    ReplyDelete
  24. Cik Epal :yup,boleh apa...aurapun dah mengancam..bluedaddy?hik2..pelik je bunyi...

    ReplyDelete
  25. Kenwooi :ohh,masih jauh perjalanan itu..Kenwooi lagi hebat,entry menusuk kalbu

    ReplyDelete
  26. syazleen ismail :amin..jom sama2 berusaha..

    ReplyDelete
  27. Roxy zai :betul tu...thanks roxy...

    ReplyDelete
  28. HEMY :uum,no komen.kadang2 byk,kadang2 sikit..depend pada entry..orang mengomen saya hargai,orang dtg singgah saja tak tinggalkan komen pun saya turut hargai...

    ReplyDelete
  29. cik eykameow :):kegemaran saya juga.hik3..

    ReplyDelete
  30. joegrimjow :jom sama2 kita bodek...hik3..

    ReplyDelete
  31. |arieza| :sume hebat2..eyriqazz suam2 kuku saja..masih jauh lagi ke situ...

    ReplyDelete
  32. Aus MeLankoLik :hak3..kak red sje menyakat tu..kitorang kak selalu ada projek ngan sirman..hak3...blom layak lagi aus..Kalau Melromeo..mmg dah cukup layak...

    ReplyDelete
  33. Sharinginfoz :mungkin..follower pun dah cecah 3 ribu..bukan mudah tu...

    ReplyDelete
  34. Kyuubi_85 :betultu kyuubi..usaha tangga kejayaan...

    ReplyDelete
  35. JAI :kalau hari2 memang best..hak3...

    ReplyDelete
  36. fikaryna :kalau nak tahu orangnya,tgkla gaya penulisannya..Bahasa melambangkan cara kita...

    ReplyDelete
  37. cikTi :betul2..saya pun kadang2 merapu dan ke laut juga..namun akan cuba perbaiki..hik3..

    ReplyDelete
  38. ~ ReD ~:greenapple pun menyengat..tapi lagi suka cikepal...hik3..

    ReplyDelete
  39. s h a f i q h a s h i m _____ :jom,jom..

    ReplyDelete
  40. cik epal wat private...
    bru nk baca

    ReplyDelete
  41. masih terkebil2 ni..he..he.. sebab tu saya add link eyriqazz di blog saya supaya tak lupa nak baca n3 yg menarik mcm ni la.

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails