March 22, 2010

Eyriqazz Terkena Panggilan Hangit

Minggu lepas, tengah seronok bercuti di Terengganu, eyriqazz dikejutkan dengan panggilan telefon. Adush, mengujakan namun ianya adalah :

Panggilan Hangit dari Hot Fm

Adushh, sebelum ianya diudarakan di Hot fm, baiklah aku yang bagitahu dulu. Kurang sikit rasa malu itu. Muahahaha, sibuk dok hangitkan orang, camne pula aku yang boleh terkena panggilan hangit ni? Oklah, tanpa membuang masa inilah lebih kurang perbualan tersebut :

Fafau@ Farah Fauzana : Hello, boleh bercakap dengan eyriqazz?

Saya : Eyriqazz bercakap. Siapa ni?

Fafau : Ini XY dari Nuffnang. Tahniah, anda baru sahaja memenangi BlackBerry® Storm™ 9520 sempena Contest yang dianjurkan oleh Nuffnang bersama Celcom bulan lepas. 

Saya : Ehh,betulke ni saya menang? Cam tak percaya je.

Fafau : Ehh, betulla. Setakat ni Nuffnang mana pernah tipu kan?

Fuh, pada masatu memang teruja sangat. Bercampur baur perasaan ku ketika itu. Cam tak percaya. Entry yang dibuat last minute dengan tajuk BlackBerry® Storm™ 9520 | Bagaikan Petir Memanah Jiwa  berjaya melayakkan aku memenangi hadiah utama.

Bak kata pepatah, Tuah Ayam Nampak Di Kaki, Tuah Manusia Siapa Yang Tahu. Mungkin rezekiku memang bersama Nuffnang dan membuatkan aku bertambah sayang dengan Nuffnang. Thanks Nuffnang, I Love Nuffnang.

Psst,psst,sudahla mengelamun tu. Berbalik kepada perbualan telefon kembali :

Saya : Terimakasih, terimakasih (hampir menitikkan air mata)

Fafau : Oh ya, untuk tujuan verification ,boleh kasitau nama blog, nama penuh, IC dan alamat terkini 

Saya : Ini detailnya ( teruja punya pasal, kasi je,walhal sebelum ni tak pernah pula Nuffnang tanya soalan tu)

Fafau : Terimakasih. Oh ya, jangan lupa datang sendiri ambil hadiah ye.

Saya :Ambil di pejabat Nuffnang ke?

Fafau : Bukan-bukan. Ambil di pejabat Hot Fm.Hahahaha,  Anda telah terkena panggilan Hangit.

Saya :Warhhh,wtf kura-kura labi-labi, siput kambing betul.... (sambil kluarkan ayat yang tidak dapat direvealkan)

Adush, siapala yang menghangitkan aku ni. Aku rasa aku boleh teka. Ada rakan-rakan bloggers yang ingin menghangitkan aku. Ini mesti kerja Bean Moreno, Aus, ataupun JAI ni.

Ehh, takkan Melz kot? Siasat punya siasat, akhirnya aku temui siapa yang hangitkan aku. Aku dah geram ni, jadi aku akan revealkan beserta gambar di sini, baru dia tahu . Inilah Mamat yang aku maksudkan :

Siapa Ni ?

Hak3, itulah Mamat yang dimaksudkan. Eyriqazz @ Inspektor GTO bak kata JAI. Untuk makluman anda semua, anda telah terkena entry hangit. Muahahaha,jangan marah, nanti kena jual.

P/s :Amcam, mengujakan tak?

P/s/s : Terjahan bakal diteruskan tak lama lagi. Sekarang ni sudah ada lebih kurang 5 bloggers dalam queue untuk dipublishkan dan seperti dijanjikan.

P/s/s/s : Inginkan entry hangit lagi?Hik3....

60 comments:

  1. Eyriqazz jaat!

    ~nanti bilet terjah tul2 pakai panggilan hangit. muahahaks

    ReplyDelete
  2. dushhh!!! saya dah terkena entry hangit!!!! baru jer nak teruja sbb fafau call you..

    ReplyDelete
  3. citttt!!!!!!!!!! tipah ditipu

    ReplyDelete
  4. hahahaha memang terbaekk dari ladang la bro!!
    kreatipppp! i salute u..

    jangan biarkan diri diselubungi panggilan hangit! wakakaka

    ReplyDelete
  5. ala.. ingatkan betul2 kena pggilan hangit da... hihihi

    ReplyDelete
  6. Cis, baru nak gelakkan tuan rumah tadi. Sekali terkena entry hangit. Busuk! Busuk!

    ReplyDelete
  7. aduss..tertipu..sampai ke habes aku baca entry nih..hahahha

    ReplyDelete
  8. La...tak aci..igtka benor benor belaku ...

    ReplyDelete
  9. bersemangat baca sampai habis entry ni haha
    wakena beb! :D

    ReplyDelete
  10. AUS! AUS! dia yang buat. hahaha.. :P

    ReplyDelete
  11. he he he hmmmm nampaknya pembaca yang kena ya

    ReplyDelete
  12. hhahahaahahha..baru berangan nak dpt bb kan abg eyriqazz? lol. mmg hangit woo

    ReplyDelete
  13. adoi,ni kene blog hangit ni...ish3

    ReplyDelete
  14. hahahaha!! dan dan! aku duk percaya jek! hampeh!

    ReplyDelete
  15. hehe..memang terkena ni. thanks sebab dh terjah saya...terkezut dan tak sangka gak sebenarnya..sebab saya baru je berjinak2 dlm dunia blog ni...:P

    ReplyDelete
  16. hampeh...ingatkan betol. %^*&%^%$%^
    hahahaa

    ReplyDelete
  17. hehe kesian nye kene panggilan hangit..

    ReplyDelete
  18. pergh...terkena entry hangit lak! ahahaha

    hampeh aku pun terkejut jgak apahal si fafau call

    ang..ahaha

    ReplyDelete
  19. la terkene gak entry hangit! huhuhuhuhu

    ReplyDelete
  20. waaaaaaaaa... roparopanya dni yang terhangit.. punya la khusyhuk baca... ingatkan betol... hayyaa... gelak sensorang hik3..


    p/s: ada budak demam tak sedor diri duk blogwalking. miahaha

    ReplyDelete
  21. hangit lagi....
    takpe... hati mas baik ari nie... :)

    ReplyDelete
  22. ces..punya la percaya..kita plak terkena entry hangit..ekekek..

    ReplyDelete
  23. mul-mula rasa macam tipu..pastu macam terpecaye sikit..pastu ahhhh tipu!!!

    bila nak terjah saya?hehe

    ReplyDelete
  24. miahaha..'sy terkena entry hangit..'kehkeh

    suka r entry camni..hilang boring jap kt opis..

    ReplyDelete
  25. ingatkn kena panggilan hangit..
    rupa-rupanya entri hangit..

    ReplyDelete
  26. rasanya idea hangit ni best untuk dikembangkan tatkala takde idea nak berblog
    hehe

    tp
    kali ni cam xhangit sangat
    kekeke

    ReplyDelete
  27. pandai betul buat entry hangit. mintak tunjuk ajar please ;p

    ReplyDelete
  28. citt..hampehh sngguh entry neh..hengatkn nk gelakkn lu sbb t'kena pnggilan hangit.. skali rupenye haku ngn readers yg lahen t'kena pnggilan RENTUNG..haissshh..

    ReplyDelete
  29. hak hak, nice one eyriqazz. adeh hangit naik hitam siut....

    ReplyDelete
  30. HAHAHA.. macam iye2 je.. buat suspen je.. :P ada2 je bro eyriqazz ni

    ReplyDelete
  31. mula2 sy baca,ni sapa hangitkan sapa ni.nasib x terhangit dek eyriqazz T__T

    ReplyDelete
  32. pandai tul menghangitkan suasanan ya...

    ReplyDelete
  33. Adeyyy..hangit torey betul..terkena lagi..hampeh,ayam kampung,kambing hitam,batu bata..hah ambik engko..ahaks3..geramnya aku nanti lu bro..gua carik geng kepala batu hangitkan lu...AUS,MEL,JOGGER,ZAID,SHAHROL meh kita report kat HOTFM ada mamat nak kena hangit nie...

    ReplyDelete
  34. hahahha..terkena buat petama kali kat syafa..haha..:))

    ReplyDelete
  35. u got me..
    haish..ingtkan betul kna panggilan hangit.
    isk...
    T_T

    ReplyDelete
  36. wahhh, kesian je kene panggilan hangit! mostly org yg kene panggilan hangit tu mmg tk bole cam eh suara fafau?

    *mst time tu rase excited gila babeng sbb dpt balckberry kn!

    ReplyDelete
  37. hahahahaha.. lawak2 !!! igt betul2 tadi.. dah confius sbb hari2 dgr hot fm pg2, tak penah lak dgr kamu kene.. ;D

    ReplyDelete
  38. Cehhh!! Igt btul2 kena panggilan hangit. Rupanya sy yg terkena entry hangit! :P

    ReplyDelete
  39. aku ingat ko betul-betul kena panggilan hangit. baru nak gelak kuat-kuat tadi. last-last aku yang terkena balik. hampeh. haha

    ReplyDelete
  40. lol
    best giler kena panggilan hangit
    dah balas dendam ke blum?
    huhu

    ReplyDelete
  41. menchi2...! hangit mata ku bace entry ni..cet!

    ReplyDelete
  42. kamu memang pandai kan..pandai segalanya..

    ReplyDelete
  43. err..

    tak pasal2 saya jugak terpedaya dan diperdayakan.

    serta dihangitkan.

    uhuk. sadis sungguh!

    ReplyDelete
  44. terus rasa nak email hot fm kasi hangitkan eyriqaz, chet!

    ReplyDelete
  45. aaaa...sekali lagi saya terpedaya!

    ReplyDelete
  46. Aish GTO nih..
    wat suspen ajoooo =P

    ReplyDelete
  47. ishh...ingatkan betul2 terkena panggilan hangit td. adui..terkena entry hangit daa...
    patutla tak berapa nak hangit panggilan hangit tu...hehehe...=)

    ReplyDelete
  48. adeyai...>_<"..hangittt**sore mcm dlam radio

    ReplyDelete
  49. adushh.. terkena dgn cikgu lagi..

    bila nak terjah p3??

    hehehe...

    ReplyDelete
  50. ish ish...tak baik tau............hahahaha

    ReplyDelete
  51. gilos..mmg ngeri.haha..apa2 pun tahniah kalau ke udara nanti..hik2..

    ReplyDelete
  52. mesti excited gile bile tau menang kan.. haha..

    ReplyDelete

Related Posts with Thumbnails